TV & Media

Lady Gaga: Βιασμός, εγκυμοσύνη & ψυχική κατάρρευση στα 19 της

«Με παράτησε έγκυο σε μία γωνία» είπε σε Όπρα Γουίνφρεϊ και πρίγκιπα Χάρι

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Lady Gaga
Lady Gaga / © EPA/JASON SZENES

Πρώτη καλεσμένη της σειράς ντοκιμαντέρ «The Me You Can’t See», η Lady Gaga μίλησε για τον βιασμό της και αποκάλυψε την εγκυμοσύνη της

Η Lady Gaga, μιλώντας στo ντοκιμαντέρ των Όπρα Γουίνφρεϊ και πρίγκιπα Χάρι, The Me You Can't See, για την ψυχική υγεία, αναφέρθηκε στον βιασμό της στα 19 της χρόνια, στην ψυχολογική κατάρρευση που ακολούθησε τη σεξουαλική επίθεση, ενώ για πρώτη φορά αποκάλυψε ότι ο βιαστής της την είχε αφήσει έγκυο. «Με παράτησε έγκυο σε μία γωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά η διάσημη τραγουδίστρια, περιγράφοντας τα ψυχολογικά τραύματα που της άφησε η σεξουαλική επίθεση και τα οποία για χρόνια προσπαθούσε να διαχειριστεί.

Ήταν η πρώτη καλεσμένη της εκπομπής, όπου οι παρουσιαστές  θα εστιάζουν στην ψυχική υγεία διάσημων και μη ανθρώπων, με φόντο τις ιστορίες τους και τα βιώματά τους και η Lady Gaga περιέγραψε τη σεξουαλική επίθεση που δέχτηκε από μουσικό παραγωγό, ο οποίος απείλησε να καταστρέψει όλη τη μουσική της αν δεν έβγαζε τα ρούχα της. 

«Ήμουν 19 ετών, και εργαζόμουν στη βιομηχανία, και ένας παραγωγός μού είπε, "Βγάλε τα ρούχα σου"», ανέφερε. «Είπα όχι και έφυγα, και μου είπε ότι θα καταστρέψει όλη τη μουσική μου. Και δεν σταματούσε. Δεν σταματούσε να με ρωτάει, απλώς πάγωσα και... δεν θυμάμαι καν», πρόσθεσε. «Δεν θέλω να ξαναδώ ποτέ μπροστά μου αυτόν τον άνθρωπο» είπε στη συνέχεια.  Η Lady Gaga δεν ονόμασε τον παραγωγό και είπε: «Δεν θέλω ποτέ να αντιμετωπίσω ξανά αυτό το άτομο».

Η Lady Gaga μίλησε πρώτη φορά για τον βιασμό της το 2014, λέγοντας ότι κρατούσε το περιστατικό της επίθεσης μόνο για τον εαυτό της επί επτά χρόνια: «Δεν ήξερα πώς να το σκεφτώ, δεν ήξερα πώς να το αποδεχτώ, δεν ήξερα πώς να μην κατηγορώ τον εαυτό μου ή να μην σκέφτομαι ότι ήταν δικό μου λάθος. Ήταν κάτι που μου άλλαξε τη ζωή, άλλαξε αυτό που ήμουν εντελώς. Άλλαξε το σώμα μου και τις σκέψεις μου». Παράλληλα, εξήγησε γιατί πίστευε πως η επίθεση ήταν δικό της λάθος και γιατί το έκρυβε: «σκέφτηκα ότι το προκάλεσα εγώ στον εαυτό μου με κάποιον τρόπο, ότι ήταν λάθος μου.»

Όπως δήλωσε στους Χάρι και Όπρα, το ψυχικό τραύμα που της άφησε η εμπειρία της σεξουαλικής κακοποίησης υπήρξε πολύ έντονο. Για μεγάλο διάστημα μετά το περιστατικό υπέφερε από εμετούς και τάσεις αυτοτραυματισμού, είχε απομονωθεί για μήνες, ενώ οι ψυχοσωματικές παρενέργειες συνέχισαν να εμφανίζονται και να τη βασανίζουν, χρόνια μετά το περιστατικό.

Η διάσημη τραγουδίστρια και ηθοποιός δημιούργησε το 2012 το ίδρυμα Born this Way Foundation για ανθρώπους που δίνουν μάχη με θέματα ψυχικής υγείας.

Η Lady Gaga αναφέρθηκε στον βιασμό της μέσα από τραγούδια της, όπως τα «Til It Happens To You» και «Swine».

Τα τραγούδια συμπεριλήφθηκαν στο soundtrack του «The Hunting Ground», ένα ντοκιμαντέρ για τις σεξουαλικές επιθέσεις σε εστίες αμερικανικών κολεγίων, που ήταν υποψήφιο για βραβείο Όσκαρ το 2016. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ