TV & Media

Το Brexit διχάζει και τους Monty Python - Gilliam εναντίον Cleese

«Αγαπώ τον John αλλά διαφωνώ με το πώς βλέπει τον κόσμο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
John Cleese, Terry Gilliam
John Cleese, Terry Gilliam / © Stephen Lovekin/Getty Images for the 2015 Tribeca Film Festival/Ideal Images

Το Brexit διχάζει τις καλύτερες παρέες και μία από αυτές είναι οι θρυλικοί Monty Python.

Μια χώρα χωρισμένη στα δύο, ένα νησί σε κατάσταση τρικυμίας. Αυτή είναι η κύρια συνέπεια του Brexit που ανεβοκατεβάζει πρωθυπουργούς στην εξουσία και έχει σίγουρα διαλύσει πολλές παρέες.

Μια από αυτές τις παρέες είναι και οι θρυλικοί Monty Python και συγκεκριμένα δύο από τα εμβληματικά μέλη της πιο ανατρεπτικής και βλάσφημης ομάδας κωμικών ηθοποιών.

Πιο συγκεκριμένα το Brexit έχει φέρει σε αντίπαλα στρατόπεδα τον John Cleese που τάσσεται υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ και τον Terry Gilliam που δηλώνει με γλαφυρό τρόπο ότι βρίσκεται «στο τελικό στάδιο της κατάθλιψης» εξαιτίας του Brexit και του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ηθοποιός, animator των κινουμένων σχεδίων των Python και σκηνοθέτης, Terry Gilliam δήλωσε στο περιοδικό Radio Times ότι το μόνο δημόσιο πρόσωπο που εμπιστεύεται αυτόν τον καιρό είναι ο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο. Άσκησε επίσης κριτική στην πολιτική ορθότητα που χαρακτηρίζει τη σημερινή σάτιρα και είπε για τον φίλο του Cleese: «Εγώ είμαι ο αυθόρμητος, ο λιγομίλητος και ο John ανέκαθεν ήταν ο ψηλός, ευγενικός. Τον αγαπώ πολύ, αλλά διαφωνώ με το πώς βλέπει τον κόσμο σήμερα».

Ο Cleese έχει ταχθεί ανοικτά υπέρ του Brexit και δέχθηκε έντονη κριτική όταν έφτασε στο σημείο να πει ότι το Λονδίνο δεν είναι μια βρετανική πόλη.

«Ο John δεν άλλαξε, απλά πάχυνε», κατέληξε ο Terry Gilliam. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ