TV & Media

Βρετανία: Βαφτίζουν το μικρό πρίγκηπα

Έξι νονούς θα έχει ο γιος της Κέιτ Μίντλετον και του Γουίλιαμ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
52085-106282.jpg

Με ενθουσιασμό περιμένει ολόκληρη η Βρετανία σήμερα τη βάπτιση του μικρού πρίγκιπα George Alexander Louis, γιου του πρίγκιπα William και της Kate Middleton. Η βάφτιση θα γίνει στις 3 το μεσημέρι (5 ώρα Ελλάδας) στο μικρό ξύλινο παρεκκλήσι του Ανακτόρου του St. James, εκεί όπου είχε αποτεθεί το φέρετρο της πριγκίπισσας Diana πριν από την κηδεία της. Στην τελετή θα παραστούν οι βασιλείς προπαππούδες, Ελισάβετ και Φίλιππος, οι γαλαζοαίματοι παππούδες, Κάρολος και Καμίλα, ο πρίγκιπας Harry και η οικογένεια Middleton, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί η λίστα των καλεσμένων η οποία όμως αναμένεται να είναι σχετικά μικρή και να υπάρξουν και ηχηρές απουσίες.

Ο πρίγκιπας George θα έχει έξι νονούς, από τους οποίους μόνο οι τρεις έχουν ανακοινωθεί επισήμως και πρόκειται για τους Fergus Boyd, φίλο και συγκάτοικο στο Πανεπιστήμιο του Δούκα και της Δούκισσας του Κέμπριτζ, Hugh van Cutsem του οποίου η κόρη Grace ήταν παράνυφος στον γάμο του ζεύγους, και Emilia D'Erlanger, παιδική φίλη της Kate Middleton. Το μυστήριο θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι.

Τα ρούχα της βάφτισης του μικρού George είναι σχεδιασμένα ακριβώς όπως εκείνα που φορούσε στη δική της βάφτιση η μεγαλύτερη κόρη της βασίλισσας Βικτόρια, το 1841.

Αμέσως μετά τη βάπτιση, θα δοθεί στη δημοσιότητα η ιστορική φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τους τρεις μέλλοντες βασιλείς, Κάρολο, William και George, ενώ ως αναμνηστικό της βάπτισης, όπως ανακοίνωσε το Βασιλικό Νομισματοκοπείο, θα τυπωθούν ειδικά νομίσματα, ένα χρυσό νόμισμα των 5 λιρών και ένα πιο οικονομικό ασημένιο κέρμα των 5 λιρών. Μόλις 22 κέρματα Gold Kilo θα είναι προς πώληση αντί 50.000 λιρών.

Γ.Σ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ