TV & Media

Κωνσταντίνα Λία: Επίδειξη αυτοπεποίθησης και ομορφιάς από το transgender κορίτσι που λάτρεψε η Μύκονος (video, εικόνες)

Η 23χρονη έκανε για πρώτη φορά πασαρέλα στο νησί των Ανέμων και μίλησε για ρατσισμό που δεν βίωσε

p185215_b_v8_ab.jpg
Χαρά Βαμβακούλα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
364445-753761.jpg

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ο πατέρας της είναι Αθηναίος και η μαμά από το Καρπενήσι. Γεννήθηκε αγόρι, αλλά ανέκαθεν ένιωθε κορίτσι. Η χαμογελαστή Κωνσταντίνα Λία είναι σήμερα 23 χρόνων και έκανε τα πρώτα της βήματα ως transgender μοντέλο σε επίδειξη στο νησί των Ανέμων.

Η Κωνσταντίνα μίλησε στην κάμερα του Mykonos Live TV για τη ζωή της, τη στήριξη της οικογένειάς της σε όλες τις φάσεις της ενηλικίωσής, αλλά και για το ρατσισμό που ουδέποτε βίωσε. «Αντιμετώπισα δυσκολίες αλλά αυτές είναι που με έκαναν πιο δυνατή ώστε να στέκομαι τώρα και να είμαι αυτή που είμαι σήμερα», λέει η Κωνσταντίνα. Διευκρινίζει αμέσως πως δεν έχει δεχθεί έντονο ρατσισμό γιατί είχε πάντα την στήριξη των γονιών της. «Στη χώρα μας υπάρχει ένα είδος ρατσισμού το οποίο δεν βίωσα έντονα γιατί είχα πάντα την οικογένειά μου δίπλα μου και με στήριζε σε κάθε μου βήμα. Είχα απίστευτη αγάπη από τους γονείς μου. Τους ευγνωμονώ απίστευτα γι' αυτό οπότε δεν μπορώ να μιλήσω πολύ για το ρατσισμό. Σίγουρα υπάρχουν άτομα που έχουν υποστεί και θα ήθελα η οικογένειά τους να τους αγαπάει γι' αυτό που είναι και να τους στηρίζει». 

Σχετικά με την αλλαγή της και το πώς αντέδρασαν οι γονείς της όταν τους είπε για πρώτη φορά ότι θέλει να γίνει γυναίκα, η Κωνσταντίνα λέει: «Σαφώς στην αρχή ένα σοκ το έπαθαν, δεν θα πω ψέματα, αλλά στην πορεία ήταν πάντα δίπλα μου και με στήριζαν. Ήταν πολύ κουλ οι γονείς μου, ευτυχώς». Η ίδια λέει πως αγαπά την Αθήνα γιατί είναι «πολύ όμορφη πόλη», καθώς εκεί μεγάλωσε, παρόλο που η καταγωγή της μητέρα της είναι από το Καρπενήσι και ο πατέρας της κατάγεται από την Αθήνα. 

Η δημοσιογράφος ρώτησε την Κωνσταντίνα αν έχασε φίλους μετά τη μετάβαση. «Όλοι μας κάνουμε. Δεν έχει να κάνει με τις εμπειρίες που έχουμε ζήσει. Όταν μεγαλώνουμε κάνουμε ξεκαθάρισμα. Το ίδιο έκανα κι εγώ», εξηγεί η 23χρονη. 

Είναι γυναίκα και νιώθει γυναίκα από την πρώτη στιγμή. «Έτσι ένιωθα, ήταν πολύ ξεκάθαρο μέσα μου, απλά πήγε μόνο του. Δεν το σκέφτηκα πολύ. Ήταν το θέμα της αποδοχής του οικογενειακού μου περιβάλλοντος ώστε να δεχθώ την κατάλληλη βοήθεια να το πραγματοποιήσω», καταλήγει το transgender μοντέλο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ