TV & Media

Γιατί άφησαν την Κιμ Καρντάσιαν να φύγει άρον-άρον από το Παρίσι; (εικόνες)

Δέκα αναπάντητα ερωτήματα για την «περίεργη» ληστεία των αξίας 8,5 εκ. δολαρίων κοσμημάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
326547-674274.jpg

Οι αστυνομικές αρχές στο Παρίσι αναζητούν τη συμμορία που κατάφερε να εισβάλει ξημερώματα στο πολυτελές διαμέρισμα του μοντέλου Κιμ Καρντάσιαν, να την δέσουν, να τη φιμώσουν, να τις αφαιρέσουν κοσμήματα αξίας 8,5 εκατομμυρίων δολαρίων και να διαφύγουν με ποδήλατα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, «η Καρντάσιαν έλυσε τα δεσμά της και τηλεφώνησε στις 02.56 τοπική ώρα στον σωματοφύλακά της που δεν ήταν παρών στον χώρο τη στιγμή της επίθεσης», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η ίδια, ανώνυμη πηγή.

Ο σωματοφύλακας της Καρντάσιαν, Πάσκαλ Ντούβιερ, φέρεται να συνόδευε την αδελφή της την ώρα της ληστείας, η οποία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο ξενοδοχείο Pourtalès.

Κανένα στιγμιότυπο από τα βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου δεν βοηθά στην διαλεύκανση των ερευνών και οι πραγματογνώμονες της αστυνομίας επικεντρώνουν το έργο τους στον εντοπισμό γενετικού υλικού.

Το μυστήριο γύρω από την ταυτότητα των δραστών και το σχέδιο εκπόνησης της ληστείας συνεχίζεται, ενώ μία από τις βασικές απορίες των διεθνών ΜΜΕ είναι γιατί η γαλλική αστυνομία άφησε τόσο γρήγορα το θύμα της ληστείας να φύγει από το Παρίσι και να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη.

Η βρετανική Daily Mail έθεσε δέκα ερωτήματα, ακόμη αναπάντητα, στον σωματοφύλακα που κάποτε προστάτευε τον Μάικλ Τζάκσον, Ματ Φίντες, γκουρού των πολεμικών τεχνών.

1. Γιατί η Κιμ Καρντάσιαν και η φίλη της στιλίστρια Σιμόν Χαρούς, ήταν μόνες σε ένα αφύλαχτο διαμέρισμα με κοσμήματα αξίας 8,5 εκ. δολαρίων, τα οποία φωτογράφιζε και διαφήμιζε η τηλεστάρ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; «Ούτε μία φορά στα τόσα χρόνια δεν είχαν αφήσει τελείως μόνο του τον Μάικλ Τζάκσον. Ο Μάικλ μου έλεγε ότι είχε σωματοφύλακες από την ηλικία των επτά ετών. Δεν έπρεπε να την αφήσουν μόνη στο διαμέρισμα χωρίς ασφάλεια. Είναι πολύ ύποπτο».  

2. Γιατί δεν υπάρχει βιντεοσκοπημένο υλικό από κάμερα κλειστού κυκλώματος μέσα και έξω από το διαμέρισμα, το οποίο κοστίζει έως και 8.000 δολάρια την εβδομάδα; «Μια διάσημη προσωπικότητα σαν την Καρντάσιαν θα έπρεπε να είχε τοποθετήσει κάμερες έξω και μέσα στο κτίριο. Κάμερα θα έπρεπε να υπάρχει εντός της κρεβατοκάμαρας που θα ενεργοποιείται με αισθητήρα. Αυτό είναι μια στάνταρ διαδικασία».

3. Γιατί υπήρχε μόνο ένα νυχτοφύλακας σε ένα κτίριο που φιλοξενεί τεράστια ονόματα της σόουμπιζ σαν την Μαντόνα και τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο; «Το περίεργο είναι ότι έμεινε μόνη χωρίς την προσωπική της ασφάλεια. Θα έπρεπε να είχε τουλάχιστον οκτώ σεκιούριτι έξω από το κτίριο και δύο έμπιστους εντός».

4. Πώς παραβίασαν οι ληστές τη θωρακισμένη πόρτα, κλειδωμένη με μάνδαλο από μέσα; Δεν υπάρχουν σημάδια παραβίασης. Γιατί κάποιος να άνοιγε την πόρτα του βραδιάτικα ακόμη κι αν είχε να κάνει με αστυνομικούς; «Κανονικά ομάδες ανδρών ασφαλείας σαρώνουν όλο το κτίριο πριν εγκατασταθούν σε αυτό οι πελάτες τους».

5. Θα μπορούσε να έχει δώσει πληροφορίες ο θυρωρός του κτιρίου για τις κινήσεις και το προσωπικό ασφαλείας της Κιμ Καρντάσιαν; «Είναι πολύ δύσκολο να μείνουν απολύτως μυστικές οι κινήσεις των διασημοτήτων. Άτομα, όπως καθαρίστριες, θυρωροί, σεφ, έχουν την τάση να λένε σε άλλους ποιος μένει πού. Συνήθως το κάνουν για να αναγκάσουν τους σταρ να τους δώσουν αυτόγραφα».

6. Γιατί την άφησε μόνη της ο σωματοφύλακας της, Πασκάλ Ντουβιέ; Λέτε να γνώριζε για την απουσία του η συμμορία; «Μου είναι απλά αδιανόητο το πώς άφησε την Κιμ για να συνοδεύσει την αδεφή της Κόρτνεϊ σε κλαμπ».

7. Γιατί επετράπη στην Κιμ Καρντάσιαν να φύγει λίγες ώρες μετά τη διάπραξη ενός εγκλήματος; «Κανονικά τα θύματα σοβαρών εγκλημάτων βοηθούν την αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές με τις έρευνες για αρκετές ημέρες. Πληροφορίες κλειδιά μπορούν εύκολα να έχουν ξεχαστεί μέχρι να επιστρέψει η κ. Καρντάσιαν στο Παρίσι για να απαντήσει στις απορίες της αστυνομίας.

8. Σε μια χώρα σαν την Γαλλία που παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η οικογένεια Καρντάσια είχε μόλις τρεις σωματοφύλακες; «Κι εδώ υπάρχει κενό από την πλευρά του προσωπικού της. Όφειλαν να λάβουν υπόψη τις τρομοκρατικές ενέργειες στο Παρίσι».

9. Πώς μπήκαν και βγήκαν οι δράστες στο κτίριο και μετά διέφυγαν με ποδήλατα; Ο κ. Φίντες δεν είχε κάποια απάντηση.

10. Υπήρχε μια αύξηση διαρρήξεων σπιτιών στη συνοικία που επέλεξε να μείνει η Κιμ Καρντάσιαν. Γιατί δεν είχε προειδοποιηθεί; «Και πάλι αυτό είναι θέμα της ασφάλειας πριν καταλύσει ο πελάτης. Δεν φταίει η Κιμ που είχε τόσο κακούς συμβούλους». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ