TV & Media

Μπιγιονσέ: Με υψωμένη τη γροθιά σαν τους «Μαύρους Πάνθηρες» (εικόνες, βίντεο)

Τραγούδησε στο Super Bowl για τα θύματα της αστυνομικής βίας και τον Malcolm X

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
319369-628400.jpg

Σαφές πολιτικό μήνυμα έστειλε στο αμερικανικό τηλεοπτικό κοινό η 34χρονη Μπιγιονσέ, η οποία έκλεψε την παράσταση στο ημίχρονο της αθλητικής αναμέτρησης της χρονιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον τελικό του αμερικανικού ποδοσφαίρου Super Bowl. Στο σόου που πραγματοποιήθηκε στο ημίχρονο της αναμέτρησης μεταξύ των Denver Broncos και Carolina Panthers η Μπιγιονσέ και οι χορεύτριες της εμφανίσθηκαν ντυμένες σαν τους «Μαύρους Πάνθηρες» και ύψωσαν τη γροθιά του στη μνήμη του αγωνιστή των πολιτικών δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών, Malcolm X.

image

image

Στα καμαρίνια οι χορεύτριες της Μπιγιονσέ βγήκαν φωτογραφία και πάλι με υψωμένη τη γροθιά - όπως είχαν κάνει οι Ολυμπιονίκες Τόμι Σμιθ και Τζον Κάρλος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μεξικού το 1968- αλλά και με ένα πανό που έγραφε: «Δικαιοσύνη για τον Μάριο Γουντς». Ο 26χρονος Αφροαμερικανός σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών στο Σικάγο τον περασμένο Δεκέμβριο.

image

Η 34χρονη Μπιγιονσέ τραγούδησε μαζί με τον Μπρούνο Μαρς και τους Coldplay γοητεύοντας τους πάντες. Στο τέλος της συναυλίας όλοι μαζί δήλωσαν «Πιστέψτε στην αγάπη», το οποίο «γράφτηκε» και στις εξέδρες του Levi's Stadium.

image

image

image

image

image

image


Φωτογραφία: EPA/TANNEN MAURY 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ