- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέο κύμα αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ: Ανεξαρτητοποιούνται οι Κώστας Μπάρκας και Καλλιόπη Βέττα
Με 15 η Κοινοβουλευτική Ομάδα
Τσουνάμι αποχωρήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ: Μετά την Τσαπανίδου ανεξαρτητοποιούνται και Μπάρκας-Βέττα
Τις ανεξαρτητοποιήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν με επιστολή τους στον Πρόεδρο της Βουλής το μεσημέρι της Πέμπτης και οι Κώστας Μπάρκας και Καλλιόπη Βέττα.
Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα είχε ανεξαρτητοποιηθεί και η Πόπη Τσαπανίδου.
Όπως επισημαίνει στην επιστολή της η κ. Τσαπανίδου «εφεξής θα ασκώ τα καθήκοντά μου ως ανεξάρτητη βουλευτής».
Μετά και την επανένταξη του Παύλου Πολάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ο αριθμός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στους 15.
Το νέο κύμα ανεξαρτητοποιήσεων βουλευτών, σχολιάζουν πηγές της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που έχει ρόλο συλλογικής ηγεσίας μέχρι την ανάδειξη των νέων οργάνων του κόμματος.
«Όσοι εξελέγησαν με την ψήφο των πολιτών στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και σήμερα επιλέγουν διαφορετική πολιτική διαδρομή, οφείλουν, για λόγους πολιτικής εντιμότητας και δημοκρατικής συνέπειας, να παραδώσουν τις βουλευτικές τους έδρες» αναφέρουν οι εν λόγω πηγές και προσθέτουν: «Oι βουλευτικές έδρες δεν αποτελούν προσωπική ιδιοκτησία κανενός.
»Αποκτήθηκαν μέσα από την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το πρόγραμμά του και τη συλλογική προσπάθεια χιλιάδων μελών και στελεχών. Όποιος επιλέγει να αποχωρήσει από αυτή τη συλλογική εντολή, οφείλει να επιστρέψει την έδρα που κατέχει χάρη στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».
Σημειώνουν ακόμη: «Αν η απάντηση είναι καταφατική, τότε θα επιβεβαιωθεί η πολιτική εκτίμηση ότι οι διαδοχικές ανεξαρτητοποιήσεις δεν ήταν μεμονωμένες προσωπικές επιλογές, αλλά μέρος ενός προμελετημένου σχεδίου πολιτικής αποσταθεροποίησης και διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν αν αυτό που παρουσιάστηκε ως "ατομική στάση ευθύνης" ήταν τελικά ο προθάλαμος μιας προαποφασισμένης πολιτικής μετακίνησης».
Οι πηγές της Πολιτικής Γραμματείας επισημαίνουν ακόμη ότι «η ηγεσία της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης δεν μπορεί να αποφεύγει να απαντήσει σε ένα τόσο κρίσιμο πολιτικό ερώτημα. Η διαφάνεια απέναντι στους πολίτες είναι υποχρέωση όλων». Τέλος, οι ίδιες πηγές απευθύνουν «ανοιχτό κάλεσμα σε όλες και όλους όσοι αποχώρησαν εξαιτίας του κλίματος εσωτερικής αποσταθεροποίησης και της παρατεταμένης κρίσης να επιστρέψουν στο πολιτικό τους σπίτι».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
79,7 εκατ. ευρώ σε 92.826 δικαιούχους
To ερώτημα για τις οφειλές που εξαιρούνται μετά τις 31 Δεκεμβρίου 2024
Στήριξη του ΠΑΣΟΚ στα αιτήματά τους για το δυσβάσταχτο κόστος καυσίμων
Επίσκεψη στο Επταπύργιο - Μήνυμα κατά της εμπορευματοποίησης
Θερμές ευχές από τον Αμερικανό αντιπρόσωπο - Στο επίκεντρο η επιλογή νέου Γενικού Γραμματέα
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη παίκτες και τεχνικό τιμ για την εικόνα και την πίστη που δείχνουν στο Nations League
Στροφή στην οικιακή κατανάλωση, άνοδος του espresso και αίτημα για κατάργηση του ΕΦΚ
Σαφές μήνυμα από τον πρωθυπουργό στην τελετή παράδοσης κειμηλίων Ελλάδας-Βουλγαρίας
Κλιμακωτές εκπτώσεις για οφειλέτες που αποδέχονται τα ευρήματα της ΑΑΔΕ
Εντός του 2026 αναμένεται να παραδοθούν 11 σχολικές μονάδες και οι υπόλοιπες έξι εντός του 2027
Ο πρωθυπουργός επισήμανε τον κίνδυνο μιας ακατάσχετης παροχολογίας, ενόψει των εκλογών
Ιδιαίτερης σημασίας είναι τα έργα στην Αλεξανδρούπολη, την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, τη Στυλίδα και τον Βόλο
«Πρόκειται για ένα τοπόσημο που αναδείχνει την τάση του ανθρώπου προς το υψηλό, δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Σταθερή προτεραιότητα της κυβέρνησης η στήριξη των φοιτητών και των οικογενειών τους»
Στη διαδρομή, ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από πολίτες και επαγγελματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή
«Να δω τι θα κάνει σε λίγους μήνες που δεν θα είναι καν βουλευτής», έγραψε ο υπουργός Υγείας
Αξιοποιήθηκαν έσοδα από την επαναϊδιωτικοποίηση των τραπεζών προς τον EFSF
«Αλλάζει η όψη των σχολείων μας και δημιουργείται μία πολύ καλή πρακτική», δήλωσε η υπουργός Παιδείας
Επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας στο Πρότυπο Δημόσιο Ωνάσειο Γυμνάσιο και Λύκειο Κολωνού
Συνεδρίασαν Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας και Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.