- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παπασταύρου για αναφορές οσμής αερίου: Δεν υπήρξε κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια
«Μπορούμε να πούμε πια με ασφάλεια ότι δεν υπήρξε διαρροή φυσικού αερίου» πρόσθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Ο Σταύρος Παπασταύρου για τις αναφορές οσμής αερίου που αναστάτωσαν την Αττική
«Δεν υπήρξε κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια» τόνισε σε δηλώσεις του στον Ant1 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, σχετικά με την οσμή αερίου που καταγράφηκε σε πολλές περιοχές της Αττικής το μεσημέρι της Τρίτης (19.5).
«Μπορούμε να πούμε πια με ασφάλεια ότι δεν υπήρξε διαρροή φυσικού αερίου. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση όλων των φορέων και έγιναν εκτεταμένοι επιτόπιοι έλεγχοι», πρόσθεσε ο κ. Παπασταύρου.
Παπασταύρου: Τους τελευταίους 12 μήνες η χώρα μας έχει προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς την ανάπτυξη των υδρογονανθράκων
Σε ερώτηση για το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τις ΑΠΕ, το οποίο τίθεται από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση, ο κ. Παπασταύρου είπε ότι δημιουργεί ένα πλαίσιο ανάπτυξης των ΑΠΕ με μεγαλύτερη σαφήνεια και πιο αυστηρούς κανόνες για την προστασία του περιβάλλοντος και των τοπικών κοινωνιών. Εξήγησε ότι, εφεξής, θα υπάρχουν οριζόντιες απαγορεύσεις, υπογραμμίζοντας ότι σε «δάση, δασικές εκτάσεις και περιοχές Natura δεν θα μπορούν να μπαίνουν τα φωτοβολταϊκά. Θέλουμε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά τις θέλουμε με έναν τρόπο πιο οργανωμένο, πιο σαφή, πιο νοικοκυρεμένο. Πρέπει να υπάρχουν κάποια σαφή όρια, με σεβασμό στα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής», διευκρίνισε.
Ο κ. Παπασταύρου, κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες προκλήσεις από την Άγκυρα, είπε: «Να δούμε πρώτα τι θα νομοθετήσει η Τουρκία. Οτιδήποτε, όμως, κάποιος νομοθετεί μονομερώς, το οποίο παραβιάζει ή δεν είναι σύμφωνο με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα».
«Η πολιτική δεν γίνεται με βιασύνη. Γίνεται με σχέδιο. Τους τελευταίους 12 μήνες η χώρα μας έχει προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς την ανάπτυξη των υδρογονανθράκων, έχει θεσμοθετήσει τα Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα και προχώρησε με τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό, ο οποίος είναι πλέον αναρτημένος στην ευρωπαϊκή ιστοσελίδα. Πρόκειται για τρεις συγκεκριμένες, θεσμικές ενέργειες, όχι πυροτεχνήματα, οι οποίες αν μη τι άλλο δείχνουν αποφασιστικότητα», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα προχωράει, η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη αποτρεπτική δύναμη που είχε ποτέ στην ιστορία της. Έχουμε δύναμη στον αέρα και δύναμη στη θάλασσα. Όμως, αυτή η δύναμη ασκείται πάντα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Προχωρούμε με σχέδιο και αυτοπεποίθηση».
Τέλος, ερωτηθείς για την αναδημοσίευση από τον Πρόεδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, της συνέντευξης που παραχώρησε σε αμερικάνικο Μέσο Ενημέρωσης, ο κ. Παπασταύρου είπε ότι αυτό είναι «σημαντικό για την Κυβέρνηση. Δείχνει ότι η Αμερική αναγνωρίζει την Ελλάδα και την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως έναν στρατηγικό σύμμαχο στα θέματα της ενέργειας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα συνέχειας και πολιτικής σταθερότητας
Πότε οι πληρωμές συνταξιούχων ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ
Η διαγραφή Πολάκη από την Κ.Ο., η παραίτηση Καλπάκη και η αναμονή για τον Τσίπρα
«Ανυπομονούμε να αναδείξουμε τη φιλοξενία και την ενέργεια της Αθήνας», δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Μπορούμε να πούμε πια με ασφάλεια ότι δεν υπήρξε διαρροή φυσικού αερίου» πρόσθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Η ανακοίνωση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά» για το MyAthens
Η έρευνα που ξεκίνησε με αφορμή τη fake φωτογραφία του Άδωνι Γεωργιάδη
Ο υπουργός Δικαιοσύνης τής συνέστησε να βρει «έναν καλό δικηγόρο»
O υπουργός αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη της Λάουρα Κοβέσι στην Ελλάδα
Άγριος καβγάς στην Ολομέλεια μετά τη διακοπή της συνεδρίασης με εκατέρωθεν προσωπικές αιχμές
Το ΕΚΠΑ κατέγραψε ιστορικές επιδόσεις στην κατάταξη QS 2026 με διεθνείς διακρίσεις
Αναφορές σε Τέμπη και αιτήσεις άρσης ασυλίας
Δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, αλλά παραμένει στο κόμμα
Τι υποστήριξε ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας»
Το πρώτο αίτημα αφορά δικογραφία μετά από μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη και το επόμενο αίτημα αφορά μηνυτήρια αναφορά δικαστικών
Δεύτερη άρση ασυλίας μέσα σε λίγους μήνες για τον ευρωβουλευτή
Η υφυπουργός περιέγραψε τον τρόπο δράσης των δραστών και τα μέτρα στήριξης θυμάτων
Με αφορμή το μίσθωμα του κτιρίου το οποίο στεγάζει το Κτηματολόγιο στο Ηράκλειο
«Έχουμε ευθύνη απέναντι στο παρόν και, κυρίως, απέναντι στο μέλλον», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.