- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Σκέρτσος: Σύντομα η πρόταση για το νέο ενιαίο Υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας
«Βάζουμε τάξη στο κατακερματισμένο τοπίο της ανώτατης εκπαίδευσης», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο κ. Σκέρτσος χαρακτήρισε το υπό ίδρυση υπουργείο ως κομβικό σημείο και βάση για το αναπτυξιακό και επενδυτικό άλμα της Ελλάδας, που θα την κατατάξει στις οικονομίες κατηγορίας Α
Η πρόθεση της κυβέρνησης να συνενώσει στο Υπουργείο Παιδείας θέματα έρευνας και καινοτομίας, δημιουργώντας ένα νέο ενιαίο υπουργείο, το Υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας, τέθηκε στο τραπέζι του διαλόγου στο 11o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς 22- 25 Απριλίου.
Ο κ. Σκέρτσος, υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου, επεσήμανε πως σε 2 με 3 εβδομάδες θα είναι έτοιμο και θα παρουσιαστεί το πόρισμα της επιτροπής, που έχει αναλάβει το σχεδιασμό του νέου Υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας, η οποία φιλοδοξεί να βάλει τάξη στο «κατακερματισμένο τοπίο», που όπως είπε, επικρατεί στην ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα και τεχνολογία, με πολλούς φορείς και γενικές γραμματείες, χωρίς κεφαλή για χάραξη πολιτικών.
Χαρακτήρισε το υπό ίδρυση υπουργείο ως κομβικό σημείο και βάση για το αναπτυξιακό και επενδυτικό άλμα της Ελλάδας, που θα την κατατάξει στις οικονομίες κατηγορίας Α.
«Θα καλύψουμε χαμένο χρόνο και χώρο», τόνισε ο κ. Σκέρτσος, αναφέροντας πως η συνένωση αυτή έχει γίνει ήδη στις Σκανδιναβικές χώρες και τη Γαλλία με μεγάλη επιτυχία.
«Η Ελλάδα είναι μία οικονομία μέτριας καινοτομίας στην ΕΕ και φυσικά θέλουμε την κορυφή. Το ποτήρι όμως είναι μισογεμάτο. Πρέπει βέβαια να συνεισφέρει πόρους και ο ιδιωτικός τομέας, ο οποίος υπολείπεται», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως το νέο Υπουργείο θα είναι ένα στρατηγείο, που θα έχει σημαντικούς πόρους και θα προάγει την ποιότητα ζωής.
«Τα υψηλότερα εισοδήματα είναι σε οικονομίες γνώσης και συνδέονται με την αγορά εργασίας. Οι λεγόμενοι εργάτες γνώσεις παίρνουν καλούς μισθούς και αυτό θέλουμε να κάνουμε στην Ελλάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η προθεσμία και το στάδιο που απαιτεί προσοχή
«Μην ζητάει τα ρέστα από εμάς ο κ. Τσίπρας, το θέμα το έχει αναδείξει δικός του υπουργός Δικαιοσύνης»
Οι χώρες που καταγράφουν τον υψηλότερο πληθωρισμό
Οι σημερινές συλλήψεις και οι κυβερνητικές ευθύνες του παρελθόντος
Το κάθε «ναι» και το κάθε «όχι» θα έχει ονοματεπώνυμο, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
«Προτεραιότητά μας το κυβερνητικό αποτέλεσμα», τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ανοιχτά δεδομένα, ψηφιακή διακυβέρνηση και τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των πολιτών
Όποιος ψωνίζει είδη πρώτης ανάγκης τους τελευταίους πέντε-έξι μήνες έχει πάθει ΣΟΚ με το πόσο έχουνε χτυπήσει ταβάνι οι τιμές για τα είδη πρώτης ανάγκης.
«Αυτή η σιχαμένη πολιτική πρέπει να τελειώνει»
Το μήνυμα στην αντιπολίτευση για τον εξωδικαστικό
«Κρύβεται πίσω από επιστημονικές εισηγήσεις για τον Ποινικό Κώδικα»
Ο πρωθυπουργός μίλησε στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση δύο χρόνων λειτουργίας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)
«Ελάτε να ψηφίσετε τις διατάξεις που προστατεύουν τους πολίτες»
Το χρονοδιάγραμμα για τις πληρωμές ανά Ταμείο
Οι ανακοινώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν σχεδόν ίδιο πληθωρισμό για τα φτωχότερα και τα πλουσιότερα νοικοκυριά, αλλά διαφορετικές πηγές πίεσης και πολύ άνισα περιθώρια αντοχής
«Σήμερα παριστάνουν τους αντιφασίστες» σημειώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης
Η ημερομηνία που έχουν κυκλώσει οι δικαιούχοι
Για τους δικαιούχους φοιτητές, το ετήσιο επίδομα έχει αυξηθεί στα 1.500 ευρώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.