- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σκέρτσος: Σύντομα η πρόταση για το νέο ενιαίο Υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας
«Βάζουμε τάξη στο κατακερματισμένο τοπίο της ανώτατης εκπαίδευσης», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Ο κ. Σκέρτσος χαρακτήρισε το υπό ίδρυση υπουργείο ως κομβικό σημείο και βάση για το αναπτυξιακό και επενδυτικό άλμα της Ελλάδας, που θα την κατατάξει στις οικονομίες κατηγορίας Α
Η πρόθεση της κυβέρνησης να συνενώσει στο Υπουργείο Παιδείας θέματα έρευνας και καινοτομίας, δημιουργώντας ένα νέο ενιαίο υπουργείο, το Υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας, τέθηκε στο τραπέζι του διαλόγου στο 11o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιείται στους Δελφούς 22- 25 Απριλίου.
Ο κ. Σκέρτσος, υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για την παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου, επεσήμανε πως σε 2 με 3 εβδομάδες θα είναι έτοιμο και θα παρουσιαστεί το πόρισμα της επιτροπής, που έχει αναλάβει το σχεδιασμό του νέου Υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας, η οποία φιλοδοξεί να βάλει τάξη στο «κατακερματισμένο τοπίο», που όπως είπε, επικρατεί στην ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα και τεχνολογία, με πολλούς φορείς και γενικές γραμματείες, χωρίς κεφαλή για χάραξη πολιτικών.
Χαρακτήρισε το υπό ίδρυση υπουργείο ως κομβικό σημείο και βάση για το αναπτυξιακό και επενδυτικό άλμα της Ελλάδας, που θα την κατατάξει στις οικονομίες κατηγορίας Α.
«Θα καλύψουμε χαμένο χρόνο και χώρο», τόνισε ο κ. Σκέρτσος, αναφέροντας πως η συνένωση αυτή έχει γίνει ήδη στις Σκανδιναβικές χώρες και τη Γαλλία με μεγάλη επιτυχία.
«Η Ελλάδα είναι μία οικονομία μέτριας καινοτομίας στην ΕΕ και φυσικά θέλουμε την κορυφή. Το ποτήρι όμως είναι μισογεμάτο. Πρέπει βέβαια να συνεισφέρει πόρους και ο ιδιωτικός τομέας, ο οποίος υπολείπεται», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως το νέο Υπουργείο θα είναι ένα στρατηγείο, που θα έχει σημαντικούς πόρους και θα προάγει την ποιότητα ζωής.
«Τα υψηλότερα εισοδήματα είναι σε οικονομίες γνώσης και συνδέονται με την αγορά εργασίας. Οι λεγόμενοι εργάτες γνώσεις παίρνουν καλούς μισθούς και αυτό θέλουμε να κάνουμε στην Ελλάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Γαλλία και ζήτω η φιλία μεταξύ των δύο χωρών» είπε ο Γάλλος πρόεδρος
«H χώρα μετατρέπεται σε κόμβο ψηφιακής καινοτομίας και ΤΝ», τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης
Η συνολική μέγιστη επιδότηση ξεπερνά τα 125.000.000 ευρώ
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παραθέτει επίσημο δείπνο - Ποιοι δίνουν το παρών
«Βάζουμε τάξη στο κατακερματισμένο τοπίο της ανώτατης εκπαίδευσης», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών 2026 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
«Θα είμαστε εδώ, αυτός θα είναι ο ορισμός του Ελλάς - Γαλλία - Συμμαχία», είπε ο Γάλλος πρόεδρος
Στρατιωτικό άγημα πήρε μέρος στην υποδοχή, ενώ μετείχε και γαλλική αντιπροσωπεία προκειμένου να συνοδεύσει τον Γάλλο πρόεδρο στο κέντρο της Αθήνας.
Τον υποδέχθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης
Η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Η συζήτηση με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και τον ρόλο της στη διαμόρφωση της αλήθειας στην ψηφιακή εποχή
«Ο πρωθυπουργός επέτρεψε το πάρτι διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Η εξάρτηση από εισαγωγές καυσίμων και το Στενό του Ορμούζ πιέζουν τιμές, δρομολόγια και επάρκεια
Ποιοι συνταξιούχοι θα πληρωθούν πρώτοι
Λεκτική ένταση στην Επιθεώρηση Εργασίας - Καταγγελία για εκβιασμό και σύλληψη επιθεωρητή
Ντομπρόβσκις προειδοποιεί για στασιμοπληθωρισμό – Όχι σε ρήτρα διαφυγής από την ΕΕ
Απαγορευμένη ζώνη τα χωρικά ύδατα της Σουηδίας
«Αν η γραμμή Μητσοτάκη είναι πως ό,τι λάθος γίνεται τώρα γινόταν και πριν, τότε είμαστε εκτός τόπου και χρόνου»
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπερασπίζεται τον ευρωπαϊκό του ρόλο - Μιλά για μεταρρυθμίσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ
Η κυβέρνηση επιμένει σε στοχευμένα μέτρα αντί για μείωση του ΦΠΑ, σοβαρότητα και σεμνότητα για Κοβέσι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.