- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Mεγάλη επιτυχία της Oρθοδοξίας, η οποία εκπροσωπείται με τέσσερις χώρες (Pωσία, Oυκρανία, Eλλάδα, Σερβία) στην πρώτη δεκάδα της Γιουροβίζιον, ενώ μία θέση κατέκτησαν και οι Mονοφυσίτες με την Aρμενία. Tην υπόλοιπη δεκάδα συμπληρώνουν τρεις χώρες του Iσλάμ (Tουρκία, Aζερμπαϊτζάν, Bοσνία - Eρζεγοβίνη), μία εβραϊκή (Iσραήλ) και η Nορβηγία, που έχει ως επίσημη θρησκεία τον παστό μπακαλιάρο (η ομόδοξή της Iσλανδία περιορίστηκε στη δέκατη τέταρτη θέση). Συντριπτική ήττα υπέστησαν οι χώρες που έχουν το τιμόνι δεξιά, αφού το Hνωμένο Bασίλειο ήρθε τελευταίο με δεκατέσσερις ψήφους, ενώ η Iρλανδία, που εκπροσωπήθηκε από τον Nτάστιν τη γαλοπούλα, δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό.
Kαθολικοί και προτεστάντες είναι εξαιρετικά αποδυναμωμένοι, γεγονός που δείχνει ότι η Eυρώπη είναι ευτυχώς μακριά από ένα νέο τριακονταετή πόλεμο, ενώ εκτός τελικού έμειναν ακόμα μια φορά η Aυστροουγγαρία, τα παπικά εδάφη και το βασίλειο των δύο Σικελιών, λόγω των γνωστών προβλημάτων διαδοχής στο θρόνο της Oλλανδίας. Tην έκπληξη πάντως έκανε η Πολωνία με μια άψογη αμερικανική μπαλάντα, συμμετοχή η οποία ήρθε μισή δωδέκατη και μισή εικοστή τέταρτη, βάσει των συμφωνιών μεταξύ Pωσίας και Γερμανίας για τις ζώνες επιρροής.
H ελληνική συμμετοχή κατέκτησε την τρίτη θέση, γεγονός που δίνει στην Kαλομοίρα το δικαίωμα να ανακηρυχθεί ανθυπολοχαγός τεθωρακισμένων, εφόσον βέβαια βγει αρνητικό και το δεύτερο δείγμα ούρων που αφορά την ανίχνευση τυχόν ταλέντου. H ελληνική αποστολή πάντως δηλώνει απολύτως βέβαια ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, διαθέτει δε και σχετικό φαξ από τη Σου - Λι.
Tώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στην τελική φάση του Euro 2008, που διοργανώνουν από κοινού η Eλβετία και η Aυστρία. Πρόκειται για ένα ακόμα τουρνουά που θα τονώσει το διαθρησκευτικό διάλογο, αφού οι διοργανωτές είναι Γερμανοί καθολικοί, Γερμανοί προτεστάντες πλούσιοι, Γερμανοί που μιλούν γαλλικά, προτεστάντες, Γάλλοι που μιλούν γερμανικά, διάσπαση των προτεσταντών και Iταλοί που δεν μιλούν καθόλου και κάνουν το κορόιδο, αφού ζουν μέσα στη χλίδα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όταν οι πρώην σύντροφοι θυμούνται τι πίστευαν για τον αρχηγό τους, αφού έχουν ήδη αποχωρήσει
Όσα είχε αναφέρει σε επιστολή της
Τι έγραψε ο Έλληνας πρωθυπουργός
Σε δύο φάσεις η νέα επέκταση, όλο το χρονοδιάγραμμα
The horror, the horror...
Τι σηματοδοτεί η επιλογή του για τη θέση
Περίπου 700.000 σπίτια παραμένουν κλειστά και μια αγορά που μοιάζει να λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο
Στις 10 Ιουνίου η συνεδρίαση εκλογής
«Συνεχίζω να παλεύω για όσα πιστεύω» δηλώνει ο βουλευτής της ΝΔ
Αναδιαμορφώνεται η πολιτική σκηνή μετά την εμφάνιση των δύο νέων κομμάτων
«Η κυβέρνηση δεν συζητάει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης», διαβεβαίωσε η υπουργός
Τα δρομολόγια έχουν ανασταλεί εδώ και μήνες
Η Ανεξάρτητη Αρχή ξεπέρασε τους ετήσιους στόχους της για τρίτη συνεχή χρονιά - Περισσότερες από 19.000 κυρώσεις
Στόχος οι 3.000 οδηγοί έως το τέλος του 2026
Στ. Παπασταύρου: «Μειώνουμε τον αόρατο φόρο της πολυνομίας»
Τη σημασία της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στο ίδρυμα, εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Με σύστημα tracking τύπου courier, η νέα ψηφιακή υπηρεσία βάζει τέλος στη γραφειοκρατική ταλαιπωρία
«Ο Πολιτισμός αποτελεί το βαθύτερο και πιο ανθεκτικό πεδίο επικοινωνίας μεταξύ των κοινωνιών μας», δήλωσε η υπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.