- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κασσελάκης για Λαζαρίδη: «Πώς γίνεται να σπούδασε 4 χρόνια, ενώ το εργαστήρι ιδρύθηκε το 1991;»
Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας παρουσίασε εικόνες από αυτό που υποστηρίζει πως είναι τα «επίσημα αρχεία» της αμερικανικής πολιτείας
Κασσελάκης για Λαζαρίδη: «Πώς γίνεται να σπούδασε 4 χρόνια, ενώ το εργαστήρι ιδρύθηκε το 1991;»
Απαντήσεις για το θέμα του πτυχίου του και για τη σφοδρή κριτική που δέχεται, έδωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο Μακάριος Λαζαρίδης έστρεψε τα βέλη του προς τους επικριτές του. Επέδειξε μάλιστα το πτυχίο του, από το κολέγιο Southeastern Europe, ένα από τα δύο μεγαλύτερα τότε στην Ελλάδα, το οποίο επέλεξε το 1987 ως «συνειδητή επιλογή» για τις σπουδές του.
Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας Στέφανος Κασσελάκης υποστηρίζει με ανάρτησή του στο Χ πως το κολέγιο αυτό ιδρύθηκε το 1991 στο Delaware, ενώ το πτυχίο του Μακάριου Λαζαρίδη αναφέρει πως αποφοίτησε το 1992, μετά από 4 χρόνια σπουδών.
«Εντάξει, δεν ξέρω πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει», γράφει ο Στέφανος Κασσελάκης και συνεχίζει: Μας λέει ότι σπούδασε για 4 χρόνια, αποφοιτώντας το 1992. Έλα μου που το εργαστήρι ιδρύθηκε στο Delaware το 1991!». Μάλιστα, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας παρουσίασε και εικόνες από αυτό που υποστηρίζει πως είναι τα «επίσημα αρχεία» της αμερικανικής πολιτείας.
«Πόσα ψέματα πλέον! Πού σπούδαζε μέχρι το 1991;», καταλήγει στην ανάρτησή του.
Εντάξει, δεν ξέρω πόσο πιο χαμηλά μπορεί να πέσει.
— Stefanos Kasselakis - Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) April 14, 2026
Μας λέει ότι σπούδασε για 4 χρόνια, αποφοιτώντας το 1992.
Έλα μου που το εργαστήρι ιδρύθηκε στο Delaware το 1991!
Δείτε από τα επίσημα αρχεία της πολιτείας.
Πόσα ψέματα πλέον!
Πού σπούδαζε μέχρι το 1991; pic.twitter.com/1Q1yptEMAW
Πυρά από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Λαζαρίδη
«Οι μέρες του Πάσχα πέρασαν και το κρυφτό τελείωσε τόσο για τον κ. Λαζαρίδη όσο και για τον κ. Μητσοτάκη», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του και επανέρχεται στο ζήτημα του αν κατέχει πτυχίο ο κ. Λαζαρίδης.
«Η κυβέρνηση καλείται επισήμως δια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου να πάρει θέση αν ο κ. Λαζαρίδης θα παραμείνει μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου μετά την ομολογία του ότι κατείχε θέση Ειδικού Επιστήμονα Υπουργού το 2007 χωρίς να πληροί τις προϋποθέσεις ως απόφοιτος απλής ιδιωτικής σχολής και όχι ΑΕΙ. Με άλλα λόγια, πληρωνόταν από το δημόσιο χωρίς να το δικαιούται, όπως ο ίδιος δήλωσε δημόσια», προσθέτει.
Το ΠΑΣΟΚ θέτει το ερώτημα αν «ο πρωθυπουργός της "αριστείας" θα δώσει συγχωροχάρτι για τις "υπηρεσίες" του κ. Λαζαρίδη που πρωταγωνιστεί στην τοξικότητα για να αποπροσανατολίσει από τα σκάνδαλα» και ρωτά επιπλέον: «Τι γραμμάτια ξεπληρώνει στον κ. Λαζαρίδη και τον καλύπτει παρά την εκ μέρους του παραδοχή των αποκαλύψεων;».
«Ανέχεται ο κ. Μητσοτάκης ένα μέλος της κυβέρνησής του να έχει καθ' ομολογία του εξαπατήσει το δημόσιο;», ρωτά το ΠΑΣΟΚ.
«Εδώ και μία βδομάδα όλη η Ελλάδα ξέρει ότι ο Μακάριος Λαζαρίδης εξαπάτησε το ελληνικό Δημόσιο για να προσληφθεί παράνομα το 2007 σε υπουργείο ως επιστημονικός σύμβουλος, ενώ δεν έχει πτυχίο Ανώτατης Εκπαίδευσης, για να εισπράττει τόσα χρόνια παράνομα μισθό με προσόν την κομματική ταυτότητα της ΝΔ», αναφέρει ο Σωκράτης Φάμελλος και τονίζει: «φτάνει πια».
«Με όλα όσα αποκαλύπτονται κάθε μέρα και με τόσα σκάνδαλα διαφθοράς, αυτή η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έπρεπε να είχαν ήδη παραιτηθεί. Αυτό θα συνέβαινε σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα», προσθέτει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ολόκληρη η ανάρτηση του Σωκράτη Φάμελλου
Φτάνει πια!
Εδώ και μία βδομάδα όλη η Ελλάδα ξέρει ότι ο Μακάριος Λαζαρίδης εξαπάτησε το ελληνικό Δημόσιο για να προσληφθεί παράνομα το 2007 σε υπουργείο ως επιστημονικός σύμβουλος, ενώ δεν έχει πτυχίο Ανώτατης Εκπαίδευσης, για να εισπράττει τόσα χρόνια παράνομα μισθό με προσόν την κομματική ταυτότητα της ΝΔ.
Και έχει προσβάλει και εξαπατήσει τους Έλληνες πολίτες με αναρτήσεις ότι δήθεν έχει σπουδάσει σε δημόσιο πανεπιστήμιο.
Όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον έκανε υφυπουργό για να τον ανταμείψει που προστάτευσε το «δικαίωμα της σιωπής» για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τον κρατάει υφυπουργό, παρότι αποκαλύφθηκε ότι είναι απατεώνας.
Κάθε μέρα που περνά με αυτή την κυβέρνηση, ευτελίζεται κάθε έννοια Δικαίου και Αξιοκρατίας. Γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ βάζει πλάτη σε όλες αυτές τις απατεωνιές.
Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προσωπικά υπόλογος.
Δεν μπορεί να παριστάνει τον ανήξερο, όταν η αξιοπιστία της κυβέρνησης καταρρέει και η χώρα ευτελίζεται στο εξωτερικό.
Ήταν δική του επιλογή να στήσει αυτό το καθεστώς, με δήθεν «άριστους» όπως ο Λαζαρίδης, ο Κοντολέων, ο Διαματάρης, κ.α.
Με όλα όσα αποκαλύπτονται κάθε μέρα και με τόσα σκάνδαλα διαφθοράς, αυτή η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έπρεπε να είχαν ήδη παραιτηθεί. Αυτό θα συνέβαινε σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα.
Αλλά στην Ελλάδα του Μητσοτάκη δεν διώχνουν ούτε τον Λαζαρίδη μετά από τόσες αποκαλύψεις.
Σταθερότητα για τους απατεώνες, κατάντια για την Ελλάδα.
Φτάνει πια!
— Socratis Famellos (@SFamellos) April 14, 2026
Εδώ και μία βδομάδα όλη η Ελλάδα ξέρει ότι ο Μακάριος Λαζαρίδης εξαπάτησε το ελληνικό Δημόσιο για να προσληφθεί παράνομα το 2007 σε υπουργείο ως επιστημονικός σύμβουλος, ενώ δεν έχει πτυχίο Ανώτατης Εκπαίδευσης, για να εισπράττει τόσα χρόνια παράνομα μισθό με προσόν…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η άνοδος του λαϊκισμού αποτρέπει τις κυβερνήσεις από τη συζήτηση για ένταξη νέων χωρών στην ΕΕ
Καλύτερη προστασία των καταναλωτών ζητά ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Ζητά διευκρινίσεις για τη διαδικασία πρόσληψης το 2007 ενώ περιμένει απάντηση από το υπουργείο
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ υπερασπίζεται το δικαίωμα εκλογής χωρίς πτυχίο και απορρίπτει εκλογές
Τι αναφέρει σε έκθεσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη χώρα μας
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ότι όλα σταθμίζονται εν μέσω πολέμου και πληθωριστικών πιέσεων
Για στρατολόγηση μεταναστών ως μισθοφόρων, έκανε λόγο το βρετανικό δίκτυο
Μια υπόθεση που υπογραμμίζει τα γνωστά παθολογικά συμπτώματα του πολιτικού μας βίου
Η αυστηρή απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα
«Σε αυτή την εκστρατεία λάσπης σε βάρος μου, το ένα ψέμα, διαδέχεται το άλλο»
Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας παρουσίασε εικόνες από αυτό που υποστηρίζει πως είναι τα «επίσημα αρχεία» της αμερικανικής πολιτείας
Ακριβές τιμές, περισσότερο ψάξιμο στις προσφορές
«Δεν θα απολογηθώ για επιλογές ζωής που έκανα πριν από 40 χρόνια» είπε ο υφυπουργός
Ποιοι κινδυνεύουν να πληρώσουν 22% έξτρα φόρο
«Αποπροσανατολίζει διαρκώς τη συζήτηση»
Ποιοι και πότε πληρώνονται λιγότερα
«Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη δεν διώχνουν ούτε τον Λαζαρίδη μετά από τόσες αποκαλύψεις» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Πότε εμφανίζονται τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Πληρωνόταν από το δημόσιο χωρίς να το δικαιούται» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Ποιοι δικαιούχοι παίρνουν voucher 600 ευρώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.