- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 11,8 μονάδων για τη ΝΔ
Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνητικό κόμμα συγκεντρώνει 23,8%
Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 11,8 μονάδων για τη ΝΔ
Σημαντικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, με τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ να διαμορφώνεται στις 11,8 ποσοστιαίες μονάδες, παρά τις μικρές απώλειες που καταγράφει η κυβερνητική παράταξη.
Στην πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης, η ΝΔ συγκεντρώνει 23,8%, διατηρώντας καθαρή πρωτιά, ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 12%, ενισχυμένο κατά 1,2 μονάδες. Τρίτη δύναμη εμφανίζεται η Ελληνική Λύση με 8,6%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,8% και η Πλεύση Ελευθερίας με 6,3%, καταγράφοντας περαιτέρω πτώση. Στο 4,6% βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και στο 3% η Φωνή Λογικής.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρώτη αποτύπωση για ενδεχόμενο πολιτικό φορέα της Μαρίας Καρυστιανού, με το 15% να δηλώνει ότι θα μπορούσε να τον ψηφίσει, ένα αντίστοιχο 15% να τηρεί στάση αναμονής και το 74% να εμφανίζεται αρνητικό.
Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση της κυβέρνησης, τα ευρήματα είναι αντιφατικά. Από τη μία πλευρά, το 68% εγκρίνει τις αποφάσεις για την άμυνα και την αποστολή στρατιωτικών μέσων, ενώ το 64% αξιολογεί θετικά την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Από την άλλη, το 74% των πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν κατανοεί τις ανάγκες τους.
Στο πεδίο της συνολικής αξιολόγησης, το 52% δηλώνει «καθόλου ικανοποιημένο» από το κυβερνητικό έργο, αν και το ποσοστό αυτό εμφανίζει μικρή μείωση. Παράλληλα, το 66% αποδίδει στην κυβέρνηση χαρακτηριστικά «αναποτελεσματικότητας», ενώ μόλις το 23% κάνει λόγο για «αποτελεσματικότητα».
Ιδιαίτερα αρνητική είναι η εικόνα για ζητήματα διαφάνειας, με το 76% να θεωρεί ότι επικρατεί «συγκάλυψη» έναντι μόλις 11% που βλέπει «διαφάνεια».
Σημαντικό εύρημα αποτελεί και η αξιολόγηση της δίκης για την τραγωδία των Τεμπών, καθώς το 67% των πολιτών χαρακτηρίζει την εικόνα της διαδικασίας «κακή» ή «άθλια», κυρίως ως προς την οργάνωση.
Τέλος, έντονη είναι η ανησυχία για τις διεθνείς εξελίξεις, με το 94% να δηλώνει ότι ανησυχεί «πολύ» ή «αρκετά» για την κατάσταση στο Ιράν.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ας κάνουμε το πρώτο βήμα. Στην άθληση και στη ζωή μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός
«Ενωμένοι σαν μια γροθιά στα μεγάλα και τα σπουδαία», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για τη νέα μορφή του ΕΣΥ
Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας για την επίσκεψη Τσίπρα στη Γαλλία
«Την επόμενη φορά να συγκρίνετε τι χώρα παραδώσατε το 2019 και πώς είναι η Ελλάδα σήμερα»
Η τετράδα ζυμαρικών κοστίζει περισσότερο από τέσσερα χωριστά πακέτα
Aναρχικοί εναντίον ακροαριστερών με φόντο την ανομία
Πώς το δημογραφικό αλλάζει την εικόνα
Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «καλλιτεχνική ευγονική» και ζητά να ανασκευαστεί η τοποθέτηση
Η ανάρτηση για νέο αντικαρκινικό φάρμακο
Αιχμές για τον Ποινικό Κώδικα
«Ουδέποτε μου είχε αναφερθεί αυτό το κατάπτυστο άρθρο που άλλαξαν μέσα σε μία νύχτα»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Στάση στο Κοπανάκι Μεσσηνίας έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την 86χρονη Παναγιώτα Θωμοπούλου
Η απόφαση της Περιφέρειας προβλέπει χρηματοδότηση για ποικίλες παρεμβάσεις
Ο αγοραστής σχεδιάζει την ανάπτυξη πολυτελούς θερέτρου
Ο Μάγκνους Μπρούνερ αξιολόγησε θετικά την εφαρμογή του νέου Συμφώνου - Πρόοδος σε ελέγχους και επιστροφές
Η υφυπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι οι ευρωπαϊκές προβολές δεν συνιστούν αποφάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.