- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δήμας: Flyover στον Κηφισό και αποκέντρωση επιχειρήσεων στο τραπέζι για το κυκλοφοριακό
Σχέδιο τύπου Θεσσαλονίκης, αυστηρότερη εφαρμογή του ΚΟΚ και έξυπνες κάμερες για ανάσα στην Αθήνα
Flyover στον Κηφισό, μέτρα οδικής ασφάλειας και έξυπνες κάμερες στο νέο κυβερνητικό πλάνο, σύμφωνα με το Χρ. Δήμα
Το ενδεχόμενο δημιουργίας υπερυψωμένης λεωφόρου ταχείας κυκλοφορίας στον Κηφισό, στα πρότυπα της Θεσσαλονίκη, εξετάζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με στόχο να δοθεί «ανάσα» στο κυκλοφοριακό της Αθήνας. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Χρίστος Δήμας, μιλώντας στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι βρίσκονται στο τραπέζι διαφορετικά σενάρια παρεμβάσεων, μαζί με πρωτοβουλίες για αποκέντρωση επιχειρήσεων.
Όπως ανέφερε ο κ. Δήμας, το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης θεωρείται πετυχημένο: η υπερυψωμένη λεωφόρος διπλασιάζει τον αριθμό οχημάτων που μπορούν να εξυπηρετηθούν ανά ώρα — από 5.000 σε 10.000 — ενώ πρόκειται για «πραγματικά καινοτόμο έργο» που προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και έχει ήδη μειώσει σημαντικά τη συμφόρηση.
Δήμας: Το μοντέλο της Θεσσαλονίκης και οι ανησυχίες της κατασκευής
Ο υπουργός αναγνώρισε τον σκεπτικισμό για το τι θα συμβεί στην Αθήνα κατά την περίοδο κατασκευής, ωστόσο υπογράμμισε ότι η εμπειρία της Θεσσαλονίκης δείχνει πως οι παρεμβάσεις λειτουργούν. Υπενθύμισε ότι, παράλληλα με την υπερυψωμένη λεωφόρο, ξεκίνησε η λειτουργία του Μετρό, ενώ εφαρμόστηκαν μέτρα από την Τροχαία και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
«Οι πολίτες βλέπουν καθημερινά τα 10–11 εργοτάξια στον περιφερειακό και αντιλαμβάνονται την πρόοδο των έργων, παρά την ταλαιπωρία κατά την κατασκευή», σημείωσε.
Αυστηρότερη εφαρμογή του νόμου και έξυπνες κάμερες
Την ίδια ώρα, όπως διευκρίνισε, δρομολογούνται πρωτοβουλίες για την εφαρμογή του νόμου, την πάταξη του παράνομου παρκαρίσματος και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Υπενθύμισε ότι ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, που ψηφίστηκε πριν από έξι μήνες, αυστηροποιεί τις κυρώσεις.
Παράλληλα, προχωρά η τοποθέτηση έξυπνων καμερών για την καταγραφή παραβάσεων, καθώς και για τον έλεγχο ανασφάλιστων οχημάτων ή εκείνων που δεν διαθέτουν ΚΤΕΟ — παρεμβάσεις που εντάσσονται στο συνολικό σχέδιο αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.