- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Σκηνικό σύγκρουσης για τις Ανεξάρτητες Αρχές: το ΠΑΣΟΚ μιλά για νέο «αυτοφωράκια» της κυβέρνησης
Σφοδρή σύγκρουση με την Ελληνική Λύση
Σκηνικό σύγκρουσης για τις Ανεξάρτητες Αρχές: το ΠΑΣΟΚ μιλά για νέο «αυτοφωράκια» της κυβέρνησης
Συνέχεια στην πολιτική αντιπαράθεση για τη λειτουργία και τη στελέχωση των Ανεξάρτητων Αρχών δίνει η ανταλλαγή ανακοινώσεων ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και την Ελληνική Λύση, με φόντο την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Αφορμή αποτέλεσε η επίθεση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, κατά του ΠΑΣΟΚ, με αιχμές για τη στάση του στο ζήτημα των Ανεξάρτητων Αρχών. Ο κ. Βελόπουλος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι λειτουργεί ως πολιτικό στήριγμα της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι διευκολύνει τις κυβερνητικές επιλογές στο πεδίο των θεσμών.
Το ΠΑΣΟΚ απάντησε απορρίπτοντας τις κατηγορίες και στρέφοντας τα πυρά του τόσο κατά της Ελληνικής Λύσης όσο και κατά της κυβέρνησης. Στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για επανεμφάνιση του «αυτοφωράκια» του πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας ότι η Ελληνική Λύση αναλαμβάνει τον ρόλο της πολιτικής κάλυψης του Μαξίμου, αντί η κυβέρνηση να απαντά ευθέως στις αιτιάσεις που διατυπώνονται.
Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, η συζήτηση για τις Ανεξάρτητες Αρχές θα έπρεπε να επικεντρώνεται στη θεσμική τους ανεξαρτησία και στις προβλεπόμενες διαδικασίες στελέχωσής τους, οι οποίες απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις. Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι δεν υπήρξε καμία παρασκηνιακή συνεννόηση με την κυβέρνηση και ότι η στάση του καθορίζεται από θεσμικά και όχι κομματικά κριτήρια.
Από την πλευρά της, η Ελληνική Λύση επιμένει στην κριτική της, υποστηρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ, παρά τη ρητορική αντιπολίτευσης, δεν συγκρούεται ουσιαστικά με την κυβερνητική πολιτική στο συγκεκριμένο ζήτημα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αναφορά στις τιμές των καυσίμων
Ένας ακόμα πρότυπος χώρος ψυχαγωγίας για παιδιά και οικογένειες στην καρδιά της Αθήνας
Τα ευρήματα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας
Ποιοι συνταξιούχοι παίρνουν πρώτοι χρήματα
« Τελικά στη ΔΕΘ τίναξα την μπάνκα στον αέρα ή ήμουν τσιφούτης;» διερωτήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Τι λέει για το κόμμα Σαμαρά και τη δική του πολιτική επιστροφή
Γιατί καθυστερούν οι τελικές αποφάσεις
Tη θέση ότι δεν υπάρχει μία ενιαία πολιτική τάση που οδηγεί ολόκληρη την Ευρώπη προς τα άκρα, διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας
«Έκτοτε όποτε στριμώχνω κάποιον, μου πετάνε και για τα νανογιλέκα για να με ακυρώσουν» σημείωσε ο υπουργός Υγείας
«Η Ελλάδα έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός συζήτησε με Έλληνες ιδρυτές εταιρειών ΤΝ και τεχνολογίας
Ένας στους δύο πολίτες εκφράζει φόβο για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία
Αναφέρθηκε ότι το κέντρο προχωρούσε σε πλασμαφαίρεση
Υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη διατύπωση μπορεί να φέρει υπονοούμενα
Συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας στην οικογένεια και στους συναδέλφους του
Η ετήσια λίστα με τους δισεκατομμυριούχους δεν είναι πάντα απόλυτα ειλικρινής...
Άλμα 12% σημείωσαν τα ταξιδιωτικά έσοδα, φτάνοντας τα 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ
Εμφανίστηκε οικειοθελώς στο Βέλγιο
Στο 29,7% η Νέα Δημοκρατία - 7 στους 10 δεν «βλέπουν» αυτοδυναμία της κυβέρνησης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.