Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 29,7% η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου - Προβάδισμα 16,1 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ

Ένας στους πέντε ψηφοφόρους δηλώνει αναποφάσιστος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημοσκόπηση ALCO: Σταθερά πρώτη η ΝΔ  – Μάχη ΠΑΣΟΚ και Πλεύσης για την δεύτερη θέση
© EUROKINISSI

Opinion Poll: Στο 29,7% η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου - Προβάδισμα 16,1 μονάδων από το ΠΑΣΟΚ

Στο 29,7% διαμορφώνεται η εκτίμηση ψήφου για τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Action 24. Το κυβερνών κόμμα καταγράφει οριακή απώλεια μισής μονάδας σε σχέση με τον Νοέμβριο, ωστόσο διατηρεί ισχυρό προβάδισμα 16,1 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται στη δημοσκόπηση ουσιαστικά στάσιμο, με οριακή υποχώρηση ενός δεκάτου της μονάδας, ενώ και η εικόνα του Νίκου Ανδρουλάκη παραμένει αμετάβλητη. Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τέταρτη θέση, πίσω από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος προηγείται με διαφορά 19,4 μονάδων, αλλά και πίσω από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Η Ελληνική Λύση καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο της μέτρησης, φτάνοντας στο 11,9% και κερδίζοντας 1,2 μονάδες μέσα σε έναν μήνα, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση. Σημαντικά κέρδη εμφανίζει και η Πλεύση Ελευθερίας, με άνοδο 1,1 μονάδας, σε μια συγκυρία όπου η πολιτική ατζέντα επηρεάζεται έντονα από την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις εργασίες της σχετικής Εξεταστικής Επιτροπής.

Ένας στους πέντε ψηφοφόρους δηλώνει αναποφάσιστος, στοιχείο που επιβεβαιώνει το ρευστό πολιτικό τοπίο, ενώ η συνέχιση της ακρίβειας αναδεικνύεται ως η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών ενόψει του 2026.

Σε ό,τι αφορά τη λεγόμενη «δυνητική ψήφο», η «βέβαιη» πρόθεση για ένα ενδεχόμενο κόμμα υπό τον Αλέξη Τσίπρα εμφανίζει οριακή άνοδο κατά 0,1 μονάδα και φτάνει στο 9%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για ένα κόμμα υπό τον Αντώνη Σαμαρά διαμορφώνεται στο 3,6%.

Η δημοσκόπηση καταγράφει επίσης διχασμό της κοινωνίας γύρω από τα αγροτικά μπλόκα και το κλείσιμο των δρόμων. Το 8,2% θεωρεί ότι τα αιτήματα των αγροτών έχουν ικανοποιηθεί και διαφωνεί με τις κινητοποιήσεις, το 40,7% χαρακτηρίζει δίκαια τα αιτήματα αλλά διαφωνεί με το κλείσιμο των δρόμων, ενώ το 47,5% δηλώνει ότι τα αιτήματα είναι δίκαια και ότι οι αγρότες δικαιούνται να επιλέγουν τον τρόπο διαμαρτυρίας τους.

Σε επίπεδο γενικότερης ψυχολογίας, η κοινωνία εμφανίζεται μοιρασμένη για το μέλλον: το 39,7% δηλώνει αισιοδοξία για το 2026, ενώ το 46,5% δηλώνει απαισιόδοξο, με τις οικονομικές προκλήσεις να κυριαρχούν στις ανησυχίες των πολιτών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πιερρακάκης για την Έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα: «Εξαιρετικά θετική αποτίμηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας
Πιερρακάκης για την Έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα: Εξαιρετικά θετική αποτίμηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας

«Η χώρα είναι προετοιμασμένη να ανταπεξέλθει στο κλίμα διεθνούς αστάθειας», τονίζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup

kwnstantopoulou-flwridhs
Νέα επίθεση Κωνσταντοπούλου σε Φλωρίδη: «Ψευταράς υπουργός, να παραιτηθεί και να γράψει μύθους και ανέκδοτα»

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Γιώργου Φλωρίδη για τις συνθήκες στην αίθουσα που ξεκίνησε η δίκη των Τεμπών

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY