- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αδ. Γεωργιάδης: Θα αποζημιώσουμε την εξέταση για γονιμότητα
«Εξετάζουμε και αποζημίωση για την κατάψυξη ωαρίων», ανέφερε ο Υπουργός Υγείας
Γεωργιάδης: «Το δημογραφικό και η υπογεννητικότητα συνδέονται. Είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του δυτικού κόσμου. Οι δείκτες είναι τραγικοί»
Στη συζήτηση «Γονιμότητα και Υγεία» με φόντο το δημογραφικό έλαβε μέρος ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης την Τετάρτη (26.11.2025). Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε την υλοποίηση της εξαγγελίας για κάλυψη του κόστους της δαπάνης της εξέτασης της Αντιμυλλερίου Ορμόνης (AMH).
Μιλώντας σε ημερίδα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» στο Ζάππειο Μέγαρο για το δημογραφικό πρόβλημα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε ότι το κράτος θα καλύψει από το 2026 εξ ολοκλήρου την εξέταση της αντιμυλλερίου ορμόνης για όλες τις γυναίκες έως 35 ετών.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για το ενδεχόμενο κάλυψης μέρους της δαπάνης για την κατάψυξη ωαρίων και γενετικού υλικού, λόγω του υψηλού κόστους της διαδικασίας.
Όπως είπε ο υπουργός: «Το δημογραφικό και η υπογεννητικότητα συνδέονται. Είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του δυτικού κόσμου. Οι δείκτες είναι τραγικοί».
Εξήγησε ότι η άνοδος του βιοτικού επιπέδου συνδέεται διεθνώς με μείωση γεννήσεων, σημειώνοντας όμως ότι «τα χρήματα από μόνα τους δεν είναι το μόνο πρόβλημα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, η πολιτεία μπορεί να παρέμβει ουσιαστικά στο πεδίο της ενημέρωσης και της πρόληψης, δίνοντας στις γυναίκες περισσότερα εργαλεία για να γνωρίζουν το αναπαραγωγικό τους απόθεμα.
«Το 2026 θα αποζημιώσουμε την AMH», ανέφερε, ενώ για την κρυοσυντήρηση πρόσθεσε: «Το δεύτερο που θα γίνει σίγουρα μέσα στο 2026 είναι η κατάψυξη ωαρίων».
Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι η κάλυψη ενδέχεται να είναι μερική, καθώς «το κόστος είναι υψηλό», επισημαίνοντας ότι έχουν ήδη γίνει συζητήσεις με το Υπουργείο Οικονομικών.
Να σημειωθεί πώς η εξέταση της Αντιμυλλερίου Ορμόνης είναι αυτή που δείχνει στην γυναίκα το ωοθηκικό της απόθεμα και τη βοηθά να προγραμματίζει στον μελλοντικό χρόνο που αυτή επιθυμεί, την απόκτηση παιδιού. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, το ωοθηκικό απόθεμα πέφτει σε τεράστιο βαθμό μετά τα 35 χρόνια της γυναίκας, περιορίζοντας σημαντικά τη δυνατότητα τεκνοποίησης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συζήτηση του πρωθυπουργού με τη δημοσιογράφο του CNN, Κριστιάν Αμανπούρ
Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού για όλο το πλέγμα των διεθνών σχέσεων
Οι παρεμβάσεις για πιο άνετες μετακινήσεις - Έργα αναβάθμισης σε Μετρό, Ηλεκτρικό και συρμούς
Η υπουργός Εργασίας ανοίγει τα χαρτιά της στην εκπομπή Face 2 Face - Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη
«Η Νέα Αριστερά δεν κατάφερε να διαμορφώσει ένα σαφές πολιτικό στίγμα»
Δεν θυμάμαι τόσα στελέχη να τινάζουν στον αέρα τα κόμματά τους με αντάλλαγμα μια θέση σε ένα κόμμα στο οποίο για τους περισσότερους ο ρόλος τους θα είναι αυτός των παιδιών για τα θελήματα
Το πρόγραμμα απασχόλησης επεκτείνεται για πρώτη φορά και στις Περιφέρειες
«Ανησυχία για πιθανή αλλαγή στρατηγικής της Χαμάς» σημειώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Κυριαρχία των κινεζικών πλατφορμών χαμηλού κόστους - Επιβολή τέλους από τον Ιούλιο
«Ο κ. Τσίπρας προσέρχεται στο πολιτικό σκηνικό με το σύνολο των πεπραγμένων του» σημείωσε
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας της περιοχής
Στο έκτο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό»
Ενώ υπενθύμισε τη ρύθμιση για την προσωπική διαφορά που αφορά περισσότερους από 630.000 συνταξιούχους
«Τον μισθό μια χαρά τον εισέπραττε», δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κατάσταση ασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Στο 2ο Συνέδριο «Ελλάδα 2030», ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας
Αυξημένος ο αριθμός των πολιτών που επιλέγουν να κλείνουν ραντεβού μέσω του νέου συστήματος
Ο ΥΠΕΞ εξέφρασε τη διαρκή στήριξη της Ελλάδας προς το πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα πρεσβυγενή πατριαρχεία
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκλείει το σενάριο του «μοναχικού λύκου» στην Κρήτη
Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.