- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Παύλος Μαρινάκης: Μου ευχήθηκαν «μακάρι Τέμπη», με απείλησαν και τοποθέτησαν γκαζάκια κάτω από το σπίτι μου
«Δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους»
Παύλος Μαρινάκης: Μου ευχήθηκαν «μακάρι Τέμπη», με απείλησαν και τοποθέτησαν γκαζάκια κάτω από το σπίτι μου
Ο Παύλος Μαρινάκης έδωσε συνέντευξη σήμερα (7.11) στην εκπομπή Πρωινό του ΑΝΤ1 και μίλησε για τις σπουδές του στη νομική, το αυτοάνοσο νόσημα και τα σχόλια που δέχεται από τους πολίτες.
«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πάτρα με μανιάτικες ρίζες και προσφυγικές ρίζες. Όχι, δεν είμαι από Κρήτη. Οι ρίζες μου είναι: ο προπάππους μου από τη Μάνη τη Λακωνική, η προγιαγιά μου από τη Σμύρνη και συναντήθηκαν στην Πάτρα.
»Γεννιέμαι εκεί, πηγαίνω σχολείο εκεί. Από τη δευτέρα Δημοτικού όλη μου η ζωή ήταν γύρω από το μπάσκετ. Είμαι Ολυμπιακός. Έγινα Ολυμπιακός από το μπάσκετ. Πήγαινα τότε στον Απόλλωνα Πάτρας που έπαιζα και μας έπαιρναν όλα τα παιδικά – εφηβικά τμήματα κλπ., από μικρά παιδάκια, και πηγαίναμε στο γήπεδο να δούμε τον Απόλλωνα που είναι η αγαπημένη μας τοπική ομάδα. Εκεί, λοιπόν, είδα τον Ολυμπιακό της εποχής του Ιωαννίδη, εκείνα τα παρά λίγο χαμένα ευρωπαϊκά. Και τότε, ο Παναθηναϊκός είχε κάνει μια πολύ μεγάλη ομάδα, που πηγαίναν και οι δύο στο Final Four και κόλλησα. Εγώ λόγω ύψους, από τότε που μεγάλωσα λίγο και παίζαμε κάθε μέρα, κάναμε προπόνηση και πήγαινα στα παιδικά και εφηβικά, επειδή ήμουν ήδη ο πιο ψηλός με έβαζαν να παίζω πεντάρι, δηλαδή κάτω από τη ρακέτα, αλλά μου άρεσε περισσότερο να παίζω στο 4 γιατί το μόνο που μου άρεσε ήταν να σουτάρω... Ήμουν πιο soft (παίκτης). Μου άρεσε να βγαίνω έξω, να σουτάρω. Οι προπονητές, όμως, μου έλεγαν άμα βγαίνεις κι εσύ έξω, κάποιος πρέπει να μπαίνει μέσα. Οπότε εκεί είχαμε μια «κοντρίτσα» είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
«Είχα βάλει τρία "Δεν" στον εαυτό μου»
«Εγώ όταν τελείωσαν οι πανελλήνιες και είδα τις βαθμολογίες μου είδα ότι περνάω στη Νομική Κομοτηνής, όπου και σπούδασα. Τότε, λοιπόν, επειδή είχα τρέλα με το μπάσκετ, είχα βάλει δύο όρους στον πατέρα μου και έναν όρο τον έβαλα μετά, όταν πέρασα στην Νομική. Έχει πλάκα. Αυτό το είπα στην αποφοίτηση ενός σχολείου, στο Αρσάκειο, που είχα πάει να μιλήσω φέτος το καλοκαίρι, είκοσι χρόνια μετά τη δική μου αποφοίτηση στην Πάτρα. Τους λέω: «Παιδιά, τότε, 17,5 χρονών, το 2005, πριν από 20 χρόνια, είχα βάλει τρία «Δεν» στον εαυτό μου. Πρώτον, δεν θα γίνω δικηγόρος. Θα περάσω Νομική και θα γίνω δημοσιογράφος. Δεύτερον, δεν θα μένω πολύ στην πόλη αυτή γιατί ήταν πολύ μακριά και ήθελα να μένω στην Πάτρα για να παίζω και να πηγαινοέρχομαι κλπ. Και το τρίτο: Δεν θα ασχοληθώ με την πολιτική».
Είκοσι χρόνια μετά, είμαι δικηγόρος και, μάλιστα, από 22 ετών, πολύ μάχιμος με δική μου δικηγορική εταιρεία κλπ., έμενα στην Κομοτηνή πέντε χρόνια, με …UHU είχα κολλήσει εκεί, ήταν η καλύτερη μου να μένω, και έγινα και πολιτικός. Όταν πέρασα στη Νομική, μάλιστα, τους είχα πει, επειδή ήταν εκεί τα παιδιά της ΔΑΠ, ότι εγώ θα γραφτώ εννοείται εδώ, εδώ είμαι ιδεολογικά, το πιστεύω, εδώ είναι η οικογένειά μου, αλλά μη μου πείτε να ασχοληθώ ποτέ με την πολιτική. Το είχα πει αυτό στα παιδιά, πριν από λίγους μήνες, γιατί θεωρώ ότι δεν πρέπει να αγχωνόμαστε και πάρα πολύ. Να βάζουμε τους στόχους μας, να παλεύουμε για αυτούς, αλλά η ζωή φέρνει πολλές ανατροπές» εξομολογήθηκε ο Παύλος Μαρινάκης στον Γιώργο Λιάγκα.
Γιατί σταμάτησε το μπάσκετ
«Το μπάσκετ σταμάτησε λόγω τραυματισμών στο πόδι. Έχω κάνει αρκετά χειρουργεία. Ουσιαστικά, ήταν η πρώτη ένδειξη που υποτίμησα για τα αυτοάνοσα που βρήκα μετά από χρόνια. Το πρόβλημα στις αρθρώσεις, επιγονατίδα, ρήξη επιγονατίδας, ρήξη συνδέσμων. Κάπου στα 18, ουσιαστικά μου «μίλησε» το σώμα μου».
Τότε το όνειρό μου ήταν να γίνω αθλητικογράφος. Για αυτό και στην τοπική εφημερίδα, στην «Πελοπόννησο», στην Πάτρα, είχα πάει ένα καλοκαίρι να δουλέψω πριν ξεκινήσω τις σπουδές μου στη Νομική […]. Έκανα μια πρακτική τρεις μήνες. Εγώ είχα τρέλα με όλα τα αθλητικά δρώμενα, και με την πολιτική, την παρακολουθούσα από μικρός, αλλά κυρίως με τα αθλητικά. Κάθε βράδυ, πριν κοιμηθώ, άκουγα ένα από τα πιο γνωστά ραδιόφωνα αθλητικά, που έβγαιναν οι ακροατές, μιλούσαν. Οπότε εκεί ήθελα να πάω. Όταν μπήκα, όμως, στη Νομική, έχοντας κόψει και το μπάσκετ, αγάπησα το ποινικό και, έτσι, άλλαξε η πορεία η επαγγελματική».
«Στα δύσκολα πρέπει να βγαίνω ξανά και ξανά»
«Αυτή η θέση, που πολλές φορές έχει χαρακτηριστεί ως ηλεκτρική καρέκλα, έχει αρκετά κοινά με τη δικηγορία. Πρέπει να επιμένεις, να προβάλλεις τα θετικά που έχει κάνει μια κυβέρνηση. Όταν πας να κοροϊδέψεις τον κόσμο, το κάνεις χειρότερο. Στα δύσκολα πρέπει να βγαίνω ξανά και ξανά, όχι επιθετικά, αλλά αποφασιστικά, να φωτίζεις θέσεις που είναι υπέρ της κυβέρνησης» συμπλήρωσε στη συνέχεια.
«Εκεί έξω υπάρχει πολύ μίσος. Έχω δει σχόλιο “μακάρι Τέμπη”. Με έχουν απειλήσει και έχουν βάλει γκαζάκια κάτω από το σπίτι. Δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους» σημείωσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.