- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παύλος Μαρινάκης: «Η υπεράσπιση είναι ιερή δουλειά – Στην πολιτική μένεις όσο σε θέλουν οι πολίτες»
Στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της συλλογικής παρουσίας της κυβέρνησης σε δύσκολες στιγμές
Παύλος Μαρινάκης: «Η υπεράσπιση είναι ιερή δουλειά – Στην πολιτική μένεις όσο σε θέλουν οι πολίτες»
Στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» του Action 24 με την Αθηναΐδα Νέγκα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μίλησε ανοιχτά για την επαγγελματική του πορεία ως δικηγόρος, τις δυσκολίες του ρόλου του εκπροσώπου της κυβέρνησης, αλλά και τις προκλήσεις της πολιτικής ζωής.
Ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε την υπεράσπιση ως «ιερή δουλειά», σημειώνοντας ότι ακόμη και σε δύσκολες υποθέσεις ο δικηγόρος οφείλει να σέβεται τις επιλογές του εντολέα του, ακολουθώντας τη στρατηγική που εκείνος επιθυμεί. Όπως είπε, το έργο του συνηγόρου μπορεί να αποδειχθεί πιο απαιτητικό από την εκπροσώπηση της κυβέρνησης, καθώς αφορά άμεσα τη μοίρα ενός ανθρώπου.
Αναφερόμενος στον ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου, παραδέχτηκε πως η πίεση είναι καθημερινή: «Όταν λες κάτι μπορεί να επηρεάσει την τύχη μιας ολόκληρης κυβέρνησης», σημείωσε, εξηγώντας ότι οι ενημερώσεις πολιτικών συντακτών έχουν εξελιχθεί σε μια εξαντλητική διαδικασία που απαιτεί αυτοσυγκράτηση, ακρίβεια και διάθεση για διάλογο.
Ο κ. Μαρινάκης στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της συλλογικής παρουσίας της κυβέρνησης σε δύσκολες στιγμές, όπως στην επέτειο της τραγωδίας στα Τέμπη. Επισήμανε πως η αντιπολίτευση προσπάθησε τότε να εργαλειοποιήσει την κοινωνική αγανάκτηση, ωστόσο η στάση ορισμένων κυβερνητικών στελεχών απέδειξε, όπως είπε, «ποιοι πραγματικά τολμούν να βγαίνουν μπροστά».
Όσον αφορά τη σχέση με την πολιτική και το εφήμερο του ρόλου, υπογράμμισε ότι «στην πολιτική πρέπει να μένεις όσο σε θέλει ο κόσμος», αποκαλύπτοντας την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές στον Βόρειο Τομέα. Παράλληλα, μίλησε για τις απειλές και την τοξικότητα που δέχτηκε στα social media, ειδικά την περίοδο των Τεμπών, τονίζοντας πως «οι πράξεις έχουν συνέπειες» και κάθε περίπτωση απειλής πρέπει να καταγγέλλεται άμεσα στις αρχές.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην ανάγκη αυστηρότερων κανόνων για τη χρήση των social media από ανηλίκους και την αντιμετώπιση των fake news, προτείνοντας «μια μεγάλη συμμαχία» σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Κλείνοντας, σχολίασε ότι η υπερβολική εμμονή σε ζητήματα επικοινωνίας και πολιτικής ορθότητας σε ΗΠΑ και Ευρώπη άφησε κενά που αξιοποιήθηκαν από ακραίες δυνάμεις. «Δεν είμαστε κάτι διαφορετικό ή μεγαλύτερο· πρέπει να καταλαβαίνουμε τι λέγεται σε κάθε σπίτι», είπε, ενώ τάχθηκε υπέρ της ανανέωσης στην πολιτική, σημειώνοντας πως η ηλικία δεν είναι από μόνη της προσόν: «Έχω δει μεγαλύτερους με φρέσκα μυαλά και νέους που είναι ‘νεόγεροι’».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βασίζεται στο διαβιβαστικό της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας
Κατά τη συζήτηση στη Βουλή
Σφοδρή αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης για την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - Παρέμβαση προεδρείου
Κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
«Οι βουλευτές της ΝΔ δεν είναι αντάρτες, έχουν άποψη»
Αυξάνονται οι φόβοι της ενεργειακής κρίσης λόγω του πολέμου στο Ιράν
«Προς όφελος της κοινωνίας», σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σε μια εκτενή συνομιλία, ο Χοντορκόφσκι περιγράφει τις ισορροπίες στη Ρωσία, τις επιπτώσεις των κυρώσεων και τα πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα
Χρηματοδότηση έως 100% για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
Χαμηλότερη ανάπτυξη, αυξημένος πληθωρισμός και νέα μέτρα στήριξης στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο
Για υπέρβαση περιθωρίου κέρδους σε προϊόντα - Συνεχίζονται οι έλεγχοι
Από τον τραμπισμό και την άνοδο της Κίνας έως τον κίνδυνο ενεργειακού σοκ και τη δημοκρατική φθορά, ο Μάρτιν Γουλφ χαρτογραφεί έναν κόσμο αυξημένης αβεβαιότητας
Άλμα στις τιμές της ενέργειας δείχνουν τα στοιχεία Απριλίου
Oι διορισμοί αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους 4 έως 6 μήνες
Πότε πληρώνεται το έκτακτο βοήθημα, αναλυτικά παραδείγματα
Πότε είναι προγραμματισμένη η πληρωμή
«Έχουμε αναρωτηθεί τι συνεπάγεται αυτό για μια μικρομεσαία επιχείρηση;»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μισθωτοί
Στα εγκαίνια του πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Αθήνα ο πρωθυπουργός
Ποια είναι και πώς θα τα αναγνωρίσετε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.