Πολιτικη & Οικονομια

Mετρό Θεσσαλονίκης: Ξεκινούν σήμερα τα δοκιμαστικά δρομολόγια στην επέκταση της Καλαμαριάς

Η ανακοίνωση του υφυπουργού Υποδομών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mετρό Θεσσαλονίκης
© ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINSSI

Το Μετρό Θεσσαλονίκης επεκτείνεται προς την Καλαμαριά - Σήμερα ξεκινούν τα δοκιμαστικά δρομολόγια

Ξεκινούν σήμερα τα δοκιμαστικά δρομολόγια στην επέκταση προς την Καλαμαριά του μετρό Θεσσαλονίκης, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος.

Ο Νίκος Ταχιάος, από τον σταθμό της Νέας Ελβετίας, τόνισε πως μέχρι το μεσημέρι θα ολοκληρωθεί η ηλεκτροδότηση στο σύνολο της γραμμής προς την Καλαμαριά και στη συνέχεια θα μπει τρένο στη γραμμή για να ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές μετακινήσεις του μετρό Θεσσαλονίκης.

Θα είναι με πολύ χαμηλή ταχύτητα σε πρώτη φάση, όπως είχε γίνει και στη βασική γραμμή. Πρώτα θα δοκιμαστεί η γραμμή σε εκείνο το μήκος της και στη συνέχεια θα χρειαστεί να γίνει η ενσωμάτωση στην πραγματικότητα, δηλαδή η ενσωμάτωση της γραμμής της Καλαμαριάς στη βασική γραμμή, υπογράμμισε ο κ. Ταχιάος στις δηλώσεις του.

Οπως σημείωσε η ενσωμάτωση αυτή απαιτεί να διακοπεί η λειτουργία της βασικής γραμμής για ένα διάστημα ενώ τόνισε πως ήδη υπάρχει συνεννόηση για τις αλλαγές που θα χρειαστούν στις δημόσιες συγκοινωνίες ώστε να αναπληρωθούν οι χαμένες μετακινήσεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY