- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ειρ. Αγαπηδάκη: Δωρεάν υπηρεσία διατροφικής τηλεσυμβουλευτικής για παιδιά
Δράσεις κατά της παιδικής παχυσαρκίας από το υπουργείο Υγείας
«Η χώρα μας εμφανίζει, δυστυχώς, υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας ακόμη και σε μικρές ηλικίες», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη
Στη νέα δωρεάν υπηρεσία Διατροφικής Τηλεσυμβουλευτικής που παρέχεται από το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της Εθνικής Δράσης κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας, αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη.
«Το υπουργείο Υγείας αναλαμβάνει μία μεγάλη πρωτοβουλία, που αφορά συνολικά την πρόληψη. Το πρόγραμμα "ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ" αποτελεί την αιχμή του δόρατος, καθώς προσφέρει δωρεάν προληπτικές εξετάσεις. Παράλληλα θέτουμε έναν διπλό εθνικό στόχο: Καλύτερη υγεία για όλους και ένα γερό ξεκίνημα για τα παιδιά μας στη ζωή», σημείωσε η κ. Αγαπηδάκη μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega για τη νέα υπηρεσία Διατροφικής Τηλεσυμβουλευτικής.
«Όταν οι οικογένειες επισκέπτονται τον παιδίατρό τους, το παιδί αξιολογείται ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει πρόβλημα υπερβάλλοντος βάρους ή παχυσαρκίας. Αν υπάρχει, παραπέμπεται δωρεάν για Διατροφική Τηλεσυμβουλευτική στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Παχυσαρκίας, το οποίο έχουμε δημιουργήσει και στελεχώσει με ειδικούς στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με τη UNICEF. Εκεί οι οικογένειες έχουν δωρεάν υποστήριξη από διατροφολόγους, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, από τον Μάιο μέχρι σήμερα ήδη έχουν παραπεμφθεί περίπου 200 οικογένειες. Οι περισσότερες αφορούν παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις παιδιών μόλις 2 ετών. «Η χώρα μας εμφανίζει, δυστυχώς, υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας ακόμη και σε τόσο μικρές ηλικίες», τόνισε για να συμπληρώσει:
«Οι γονείς μάς μεταφέρουν δύο πράγματα: Πρώτον, ότι δεν περίμεναν ποτέ πως θα λάβουν τόσο ολιστική υποστήριξη δωρεάν. Και δεύτερον, ότι για πολλά από αυτά τα παιδιά η στήριξη είναι ακόμη πιο σημαντική, γιατί έχουν βιώσει απώλεια ενός ή και των δύο γονιών και συνοδεύονται από κηδεμόνες, παππούδες ή γιαγιάδες. Υπάρχουν, επίσης, παιδιά που έχουν δεχτεί έντονο μπούλινγκ λόγω της παχυσαρκίας τους, γεγονός που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ψυχολογία τους».
Όπως επεσήμανε η κ. Αγαπηδάκη, η παχυσαρκία είναι πολυπαραγοντικό φαινόμενο και είναι βασικό να έχουν οι οικογένειες πρόσβαση σε υγιεινά τρόφιμα.
«Γι' αυτό και στο πλαίσιο του προγράμματος, σε συνεργασία με την οργάνωση "Μπορούμε" υλοποιούμε δράσεις δωρεάς τροφίμων, φτάνοντας σε πολλά σημεία της χώρας. Μέχρι τώρα συμμετέχουν στη δράση αυτή 60.000 παιδιά από 907 σχολεία, συλλέγοντας δεκάδες τόνους τροφίμων από λαϊκές αγορές, τα οποία μας τα δωρίζουν και τα παρέχουμε σε οικογένειες που έχουν δυσκολία να τα αγοράσουν».
Τέλος, αναφέρθηκε και στη σπατάλη τροφίμων στη χώρα μας, η οποία αντιστοιχεί, κατά μέσο όρο, σε 1.000 ευρώ ανά πολίτη. «Δηλαδή, πετάμε καθένας μας, κάθε χρόνο, τρόφιμα αξίας 1.000 ευρώ και την ίδια στιγμή στη γειτονιά μας υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν πρόσβαση σε βασικά τρόφιμα. Το υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με τη UNICEF, καλύπτει αυτές τις ανάγκες. Καλώ κάθε δήμο που έχει ανάγκες και δυσκολεύεται να τις καλύψει, να επικοινωνήσει μαζί μας. Έχουμε τη δυνατότητα, με αξιοπρέπεια και σεβασμό, να προσφέρουμε τρόφιμα στις οικογένειες που τα χρειάζονται», κατέληξε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.