- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Έκθεση Μπελέρη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ιστορία, πολιτισμός και παραδοσιακά προϊόντα Ελλάδας
Υπό τη μουσική υπόκρουση Βορειοηπειρώτικης ορχήστρας
Βασικός σκοπός της έκθεσης Μπελέρη είναι η ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου, της λαογραφίας και των αυθεντικών προϊόντων της Ελλάδας
Πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα: «Ιστορία, πολιτισμός και παραδοσιακά προϊόντα ελληνικών Περιφερειών» που διοργανώνει ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Φρέντης Μπελέρης (23-26 Ιουνίου) στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το Λύκειο Ελληνίδων Βρυξελλών παρουσίασε πρόγραμμα παραδοσιακών χορών, υπό τη μουσική υπόκρουση Βορειοηπειρώτικης ορχήστρας.
Βασικός σκοπός της έκθεσης Μπελέρη είναι η ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου, της λαογραφίας και των αυθεντικών προϊόντων της Ελλάδας. Ειδικά περίπτερα από τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Πελοποννήσου παρουσιάζουν τοπικά προϊόντα και οπτικοακουστικό υλικό.
Παράλληλα, εκτίθενται παραδοσιακές φορεσιές των περιοχών αυτών, καθώς και της Βορείου Ηπείρου, ενώ λαμβάνει χώρα έκθεση φωτογραφίας με προσωπικότητες, ήρωες και γεγονότα του 1821-1830 από τον καλλιτέχνη Ηλία Περγαντή.
Το «παρών» στα εγκαίνια έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδας, Επίσκοπος Τανάγρας, Απόστολος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Μπράνισλαβ Πρέλεβιτς, η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου, Αναστασία Σίμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Νικόλαος Λυσσαρίδης, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Βρυξελλών, Λίτσα Κάτσα-Τομαρά, οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ, Γιώργος Αυτιάς και Δημήτρης Τσιόδρας, οι Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Μανιάτης, Νίκος Παπανδρέου και Σάκης Αρναούτογλου. Στην εκδήλωση, επίσης, απηύθυνε χαιρετισμό ο Επίτροπος Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολος Τζιτζικώστας, καθώς και ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Αλιείας της Ε.Ε., κ. Βαγγέλης Δεμίρης. Τέλος, την αμέριστη στήριξή τους έδειξαν με την παρουσία τους η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βέλγιο.
Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Φρέντης Μπελέρης, δήλωσε:
«Με την εκδήλωση που διοργανώνουμε, θέλουμε να δώσουμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο άρωμα Ελλάδας, καθώς και να αναδείξουμε τις δυνατότητες της χώρας μας στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής, του πολιτισμού, αλλά και του τουρισμού. Τομείς που μπορούν να συνδεθούν και να βοηθήσουν τη χώρα μας να αναπτυχθεί πάνω στις βαθιές ρίζες και γερές βάσεις που διαθέτει.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Περιφερειάρχες Πελοποννήσου και Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Δημήτρη Πτωχό και Χριστόδουλο Τοψίδη, καθώς και τους Αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου, Νίκο Λυσσαρίδη, Μπράνισλαβ Πρέλεβιτς και Αναστασία Σίμου που ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες για αυτόν τον σκοπό.
Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την προβολή της Πατρίδας μας και των θέσεων της στο εξωτερικό».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις 16 Μαΐου 2027 παραδίδεται το Flyover
Με αφορμή τον πακτωλό χρημάτων που έριξε ο δισεκατομμυριούχος στο Τέξας
Το μεγάλο δίλλημα είναι: Σταθερότητα ή Αλλαγή; Όταν αυτό απαντηθεί, τα πράγματα θα εξομαλυνθούν – αλλά δεν έχει εύκολη απάντηση.
Οι ευθύνες της αντιπολίτευσης για την κυριαρχία της ΝΔ βρίσκονται στην αδυναμία της να υποστηρίξει μια αξιόπιστη εναλλακτική.
«Οι αγωνίες των δανειοληπτών δεν χωρούν σε πολιτικά συνθήματα»
Η κυβερνητική αντίδραση ήρθε μετά την προσωπική επίθεση της ΕΛΑΣ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Τι είπε ο υπουργός Υγείας για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Πλήρης οδηγός πριν προχωρήσετε στην εκτύπωση
Η προθεσμία και το στάδιο που απαιτεί προσοχή
«Μην ζητάει τα ρέστα από εμάς ο κ. Τσίπρας, το θέμα το έχει αναδείξει δικός του υπουργός Δικαιοσύνης»
Οι χώρες που καταγράφουν τον υψηλότερο πληθωρισμό
Οι σημερινές συλλήψεις και οι κυβερνητικές ευθύνες του παρελθόντος
Το κάθε «ναι» και το κάθε «όχι» θα έχει ονοματεπώνυμο, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
«Προτεραιότητά μας το κυβερνητικό αποτέλεσμα», τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ανοιχτά δεδομένα, ψηφιακή διακυβέρνηση και τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των πολιτών
Όποιος ψωνίζει είδη πρώτης ανάγκης τους τελευταίους πέντε-έξι μήνες έχει πάθει ΣΟΚ με το πόσο έχουνε χτυπήσει ταβάνι οι τιμές για τα είδη πρώτης ανάγκης.
«Αυτή η σιχαμένη πολιτική πρέπει να τελειώνει»
Το μήνυμα στην αντιπολίτευση για τον εξωδικαστικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.