- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Eρώτηση Μπελέρη προς Κομισιόν για την εξάπλωση των θαλάσσιων ξενικών ειδών στη ΝΑ Μεσόγειο
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρθούν μέτρα
Ο κ. Μπελέρης επισήμανε, επίσης, ότι η αύξηση των ειδών αυτών δημιουργεί προβλήματα αφού δρουν ανταγωνιστικά προς τα αυτόχθονα μεσογειακά είδη
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Φρέντης Μπελέρης κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή «τα πολλαπλά φαινόμενα αλίευσης σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ψαράδες ξενικών ειδών, όπως ο λαγοκέφαλος και το λεοντόψαρο».
«Οι επιπτώσεις που προκαλούν αυτά τα χωροκατακτητικά ξενικά είδη επηρεάζουν τόσο τη βιοποικιλότητα, όσο και τους ίδιους τους αλιείς», σημειώνεται ο κος Μπελέρης στο κείμενο της ερώτησης.
Ο κ. Μπελέρης επισήμανε, επίσης, ότι «η αύξηση των ειδών αυτών δημιουργεί προβλήματα αφού δρουν ανταγωνιστικά προς τα αυτόχθονα μεσογειακά είδη με τη μείωση διαθέσιμης τροφής και χώρου να είναι βασική πρόκληση». Επιπλέον, όπως προσθέτει, «είτε προκαλούν ζημιές στα αλιευτικά εργαλεία των ψαράδων, είτε καταστρέφουν την ψαριά που βρίσκεται επάνω στα εργαλεία, ενώ την ίδια στιγμή δεν παρουσιάζουν κάποια σημαντική εμπορική αξία όταν αλιεύονται, λόγω του ότι η πλειονότητα των καταναλωτών δεν τα γνωρίζει και ως αποτέλεσμα υπάρχει πολύ χαμηλή ζήτηση για αυτά».
Κατόπιν όλων αυτών, ο κ. Μπελέρης ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν «προτίθεται να λάβει μέτρα για την ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας παρακολούθησης» και «για να ενισχύσει δράσεις για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των αλιέων, των καταναλωτών και του ευρύτερου κοινού σχετικά με τους κινδύνους και τις δυνατότητες εμπορικής αξιοποίησης των ειδών».
Τέλος, ο ευρωβουλευτής ρωτά την Κομισιόν αν «προτίθεται να χρηματοδοτήσει την ένταξη ειδικών μέτρων περιορισμού των πληθυσμών αυτών με χρηματοδοτικά κίνητρα προς τους αλιείς μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας, Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αφήνει αιχμές για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποχαιρετά τον «Καπετάνιο» του Παναθηναϊκού
Επιβεβαιώνονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ - Αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης κατά 1,8%
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις
«Έμαθες τι σημαίνει η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος για σένα;»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλισμένοι
Αντικαθιστά την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ μετά την αποπομπή της
Πώς η κρατική αρωγή μπορεί να λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ασφάλιση κατοικιών, σύμφωνα με τον Στράτο Παραδιά
Έργο εθνικής σημασίας για την ενεργειακή αυτονομία και τη μείωση του κόστους
Τα «πηγαδάκια» και οι τόνοι που ανέβηκαν επικίνδυνα
Οι παρεμβάσεις που φέρνει σε νέο νομοσχέδιο το Υπουργείο Εργασίας
«Ανάγκη να λαμβάνονται υπόψη οι επιμέρους εθνικές ιδιαιτερότητες»
Με C-27 ταξίδεψε στη Σλοβενία
«Δεν ανησυχούμε υπέρμετρα για κρίση χρέους στην Ευρώπη» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup
Δύσκολες διαπραγματεύσεις και αδιέξοδο στις Βρυξέλλες
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.