- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Eρώτηση Μπελέρη προς Κομισιόν για την εξάπλωση των θαλάσσιων ξενικών ειδών στη ΝΑ Μεσόγειο
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρθούν μέτρα
Ο κ. Μπελέρης επισήμανε, επίσης, ότι η αύξηση των ειδών αυτών δημιουργεί προβλήματα αφού δρουν ανταγωνιστικά προς τα αυτόχθονα μεσογειακά είδη
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Φρέντης Μπελέρης κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή «τα πολλαπλά φαινόμενα αλίευσης σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ψαράδες ξενικών ειδών, όπως ο λαγοκέφαλος και το λεοντόψαρο».
«Οι επιπτώσεις που προκαλούν αυτά τα χωροκατακτητικά ξενικά είδη επηρεάζουν τόσο τη βιοποικιλότητα, όσο και τους ίδιους τους αλιείς», σημειώνεται ο κος Μπελέρης στο κείμενο της ερώτησης.
Ο κ. Μπελέρης επισήμανε, επίσης, ότι «η αύξηση των ειδών αυτών δημιουργεί προβλήματα αφού δρουν ανταγωνιστικά προς τα αυτόχθονα μεσογειακά είδη με τη μείωση διαθέσιμης τροφής και χώρου να είναι βασική πρόκληση». Επιπλέον, όπως προσθέτει, «είτε προκαλούν ζημιές στα αλιευτικά εργαλεία των ψαράδων, είτε καταστρέφουν την ψαριά που βρίσκεται επάνω στα εργαλεία, ενώ την ίδια στιγμή δεν παρουσιάζουν κάποια σημαντική εμπορική αξία όταν αλιεύονται, λόγω του ότι η πλειονότητα των καταναλωτών δεν τα γνωρίζει και ως αποτέλεσμα υπάρχει πολύ χαμηλή ζήτηση για αυτά».
Κατόπιν όλων αυτών, ο κ. Μπελέρης ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν «προτίθεται να λάβει μέτρα για την ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας παρακολούθησης» και «για να ενισχύσει δράσεις για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των αλιέων, των καταναλωτών και του ευρύτερου κοινού σχετικά με τους κινδύνους και τις δυνατότητες εμπορικής αξιοποίησης των ειδών».
Τέλος, ο ευρωβουλευτής ρωτά την Κομισιόν αν «προτίθεται να χρηματοδοτήσει την ένταξη ειδικών μέτρων περιορισμού των πληθυσμών αυτών με χρηματοδοτικά κίνητρα προς τους αλιείς μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Θάλασσας, Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
«Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συντρόφων για ένα νέο ξεκίνημα»
Αναπτύσσεται κοινή επιχειρησιακή δράση στον τομέα της αντιτρομοκρατίας
Προτεραιότητα η πολιτική προετοιμασία και τα ψηφοδέλτια
Ο ΠτΔ επισκέφτηκε το Τζαμί Καλούτσιανης και το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο Ιωαννίνων
Tο συνολικό ποσό της δωρεάν κρατικής αρωγής ανέρχεται σε περίπου 36,5 εκατ. ευρώ
Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο
Οι μεγάλες πόλεις δεν προχωρούν επειδή οι διοικήσεις τους αναρωτιούνται διαρκώς «ποιος είναι αρμόδιος»
Στο επίκεντρο η εφαρμογή του νέου Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
«Αυτοψία» στις εργασίες αποκατάστασης
«Οι απειλές για αποχώρηση, αν μου γινόταν η τιμή να ηγηθώ της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, είναι έκφραση συντροφικότητας;»
Δωρεά €160 εκατ. από τις συστημικές τράπεζες
«Δεν χωρούν στον δρόμο μου των αλλονών κουμάντα!»
61.000 βεβαιώσεις επιλεξιμότητας μέχρι σήμερα
«Επιθυμούμε να δικαστούμε άμεσα», σημείωσε o βουλευτής
Ακόμη μία αποχώρηση από την Κ.Ο. του κόμματος
«Ταξιδιάρα ψυχή και αιώνια έφηβη, άγγιξες με σεβασμό και τα εικαστικά, ζωγραφίζοντας με πάθος και ευαισθησία» είπε συγκινημένος ο Πρόεδρος της Βουλής
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Τι δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.