- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σέμπο
Το λιμάνι πωλείται διότι είναι δημόσιο και κερδοφόρο, και αυτό αντίκειται στη θρησκεία μας
Υπογράφηκε η παραχώρηση του λιμανιού του Πειραιά στην κινεζική πολυεθνική εταιρεία COSCO. Η διάρκεια της εκμετάλλευσης θα είναι 35 χρόνια, έναντι 4.3 δις ευρώ, τα οποία οι Κινέζοι θα καταβάλλουν τμηματικά σε γλυκόξινο κοτόπουλο και χάρτινα φαναράκια. Η συμφωνία μετατρέπει τον Πειραιά σε παγκόσμιας εμβέλειας διαμετακομιστικό κέντρο, προσελκύοντας εμπορικά πλοία από όλο τον κόσμο και ανοίγοντας νέες προοπτικές για την πειρατεία στον Αργοσαρωνικό.
Κέντρο του νέου λιμανιού θα είναι ο σταθμός εμπορευματοκιβωτίων Σέμπο, ο οποίος θα επεκταθεί με προσχώσεις μέχρι την Αίγινα σε πρώτη φάση και μέχρι Σπέτσες προοπτικά, ούτως ώστε να καλυφθούν οι θαλάσσιες συγκοινωνίες προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού που σήμερα εξυπηρετούνται με το ΚΤΕΛ από την Ερμιόνη. Τη διαχείριση αναλαμβάνει ο Σίζλινγκ Ντακ, μέλος της επιτροπής παραθαλασσίων δραστηριοτήτων της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ. Κίνας, ο οποίος έχει δεσμευθεί ότι εντός πενταετίας θα καλυφθούν όλες οι πάγιες ανάγκες των κατοίκων του Πειραιά σε ρύζι, σάλτσα σόγιας και χριστουγεννιάτικα στολίδια.
Οι νέοι διαχειριστές του λιμανιού έχουν δεσμευτεί για επενδύσεις στις υποδομές του λιμανιού, όπως βάρκες με χάρτινα πανιά, προξενεία των μεγάλων δυνάμεων, χαμαιτυπεία με όπιο, βαστάζους με δίτροχα αμαξάκια και παράγκες που σερβίρουν ωμό ψάρι. Ιδιαίτερα αναμένεται να αναβαθμιστούν και οι υπηρεσίες τατουάζ προς ξέμπαρκους ναυτικούς. Το λιμάνι θα βομβαρδίζεται δύο φορές το χρόνο από αγγλικές κανονιοφόρους, ενώ στο ενδιάμεσο θα διοικείται από εκπροσώπους του αυτοκράτορα με μεταξωτά κιμονό και κοτσίδες.
Το λιμάνι πωλείται διότι είναι δημόσιο και κερδοφόρο, και αυτό αντίκειται στη θρησκεία μας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.