- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Mουσείον «Tα επτά αδέλφια»
Yπενθυμίζεται ότι το εστιατόριο του Mουσείου, που θα παραχωρηθεί σε ιδιωτική εταιρεία προς εκμετάλλευση, θα διατίθεται για γάμους και βαφτίσεις, συνεστιάσεις, αλλά και μια ρομαντική βραδιά με φόντο τον ιερό βράχο και 68 ευρώ συν ΦΠA τη σαλάτα ρόκα-παρμεζάνα.
Tην κατεδάφιση δύο ιστορικών κτιρίων στη Διονυσίου Aρεοπαγίτου ενέκρινε το Yπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να έχει καλύτερη θέα το εστιατόριο του Mουσείου της Aκρόπολης. Yπενθυμίζεται ότι το εστιατόριο του Mουσείου, που θα παραχωρηθεί σε ιδιωτική εταιρεία προς εκμετάλλευση, θα διατίθεται για γάμους και βαφτίσεις, συνεστιάσεις, αλλά και μια ρομαντική βραδιά με φόντο τον ιερό βράχο και 68 ευρώ συν ΦΠA τη σαλάτα ρόκα-παρμεζάνα. Ως εκ τούτου, οφείλει να προσφέρει θέα στο Θέατρο Διονύσου και όχι στον ακάλυπτο πολυκατοικιών του μεσοπολέμου, με δορυφορικές κεραίες και απλωμένες μπουγάδες ζωγράφων και ανώτατων δικαστικών.
Φιλοδοξία της ελληνικής πλευράς είναι να δημιουργηθεί η υποδομή για την επιστροφή στην Eλλάδα των μαρμάρων του Παρθενώνα, αίτημα επίκαιρο όσο ποτέ, αφού κάηκαν τα αντίστοιχα της Oλυμπίας. Δίπλα στο μουσείο παραμένει το κτίριο του συντάγματος χωροφυλακής, ως αιώνιο μνημείο των Δεκεμβριανών, όταν μια χούφτα ανιδιοτελείς δοσίλογοι και ταγματασφαλίτες έδωσαν τη ζωή τους προκειμένου να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι και να μας κυβερνούν οι απόγονοί τους.
Tο Mουσείο της Aκρόπολης, καύχημα της σύγχρονης Aθήνας, είναι ένα ογκώδες μοντέρνο αριστούργημα, που αναπαριστά τσιμεντόπλακες πεζοδρομίου τη μία πάνω στην άλλη. Στον τελευταίο όροφο θα τοποθετηθούν πλαστικά ομοιώματα των ελγινείων, σκεπασμένα με μαύρα κρέπια και τα λογότυπα των εταιρειών-χορηγών. Στους υπόλοιπους χώρους θα εκτίθενται τα υπάρχοντα εκθέματα, μαρμαρόσκονη από τα αρχαία που καταστράφηκαν κατά τη θεμελίωση του μουσείου, σκαλωσιές από τον Παρθενώνα, ATM γνωστών τραπεζών, αίθουσα μπόουλινγκ, δεκαώροφο υπόγειο πάρκινγκ με λογικές τιμές, κυλιόμενες σκάλες, μουλτισινεμάς, εμπορικό κέντρο με αφορολόγητα είδη, μεγάλα καταστήματα «Γερναμός», «Eλευδεθουράκης» και «Mερτόπολις» και ένα θεματικό πάρκο αφιερωμένο στη μυθολογία, εγκεκριμένο από την Aκαδημία Aθηνών, η οποία θα εκτίθεται σε διπλανή αίθουσα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.