- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης από Κέντρο Αποκατάστασης και Υγείας Κερατέας: Κάθε φορά που επισκέπτομαι δομές αποκατάστασης θυμάμαι τη μητέρα μου
Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μία δομή που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις καλύτερες δομές του ιδιωτικού τομέα
Συγκινημένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Κέντρο Αποκατάστασης και Υγείας Κερατέας: Θυμάμαι τη μητέρα μου
«Πρέπει να σας πω ότι είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που επισκέπτομαι σήμερα το Κέντρο Αποκατάστασης και Υγείας στην Κερατέα. Είναι πράγματι, όπως είπαν και ο υπουργός και η γιατρός μας, μία πρότυπη δομή αποκατάστασης», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέφθηκε το μεσημέρι το ανακαινισμένο Κέντρο Υγείας, Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κερατέας.
Εκεί ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε από τον υπουργό Υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη και τη φυσίατρο Κυριακή Στάθη στους σύγχρονους χώρους του Κέντρου Υγείας, που περιλαμβάνουν ιατρεία, φυσικοθεραπευτήρια, Κέντρο Ρομποτικής Αποκατάστασης και θεραπευτική πισίνα, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους και ασθενείς και να ενημερωθεί για τις υπηρεσίες και τη λειτουργία του Κέντρου.
Μητσοτάκης: Κάθε φορά που επισκέπτομαι δομές αποκατάστασης θυμάμαι τη μητέρα μου
«Είμαι και ελαφρώς συγκινημένος, επειδή κάθε φορά που επισκέπτομαι δομές αποκατάστασης θυμάμαι τη μητέρα μου, τη Μαρίκα Μητσοτάκη, η οποία είχε δώσει έναν μεγάλο αγώνα πριν από αρκετές δεκαετίες για να μπορέσει το δημόσιο σύστημα υγείας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες αποκατάστασης σε ασθενείς που τόσο πολύ τις χρειάζονται.
Και εδώ, πράγματι, είναι μία δομή η οποία δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις καλύτερες δομές του ιδιωτικού τομέα. Ο σκοπός μας είναι να επεκτείνουμε το ωράριο έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε τον εξοπλισμό ο οποίος υπάρχει και να εξυπηρετήσουμε περισσότερους ασθενείς. Και να χρησιμοποιήσουμε αυτό ως ένα μοντέλο για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε και αλλού όπου έχουμε υποδομές, όπως στο Αμύνταιο, όπου υπάρχει ήδη ένα πολύ σημαντικό κτιριακό απόθεμα, αντίστοιχες δομές αποκατάστασης που δίνουν ουσιαστικά ελπίδα και προοπτική σε συμπολίτες μας, οι οποίοι πρέπει και μπορούν να ενταχθούν και πάλι ομαλά στην κοινωνική και στην οικονομική μας ζωή», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Συνεχάρη επίσης τους δωρητές λέγοντας πως «θέλω να τονίσω ότι αυτή η δομή είχε και πολύ σημαντική ιδιωτική συμμετοχή, μέσω ιδιωτικών χορηγιών». Συγχαρητήρια όμως έδωσε «κυρίως σε όσες και σε όσους εργάζονται και παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε ανθρώπους που πραγματικά τις έχουν ανάγκη».
Ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης σημείωσε: «Ευχαριστούμε τον κ. πρωθυπουργό, που επισκέφθηκε σήμερα μια από τις πιο πρότυπες μονάδες, την πιο πρότυπη μονάδα υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και κέντρο αποκατάστασης που έχει το Δημόσιο. Ένα κόσμημα της ΑΕΜΥ (Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας), το οποίο εξυπηρετεί, κ. πρόεδρε, χιλιάδες πια περιστατικά τον χρόνο και που τα σχέδια του υπουργείου Υγείας είναι να επεκταθεί και το ωράριο λειτουργίας του και το προσωπικό του, για να μπορεί να παρέχει αυτής της υψηλού ποιότητας υπηρεσίες υγείας σε πολύ περισσότερο κόσμο».
Η φυσίατρος και υπεύθυνη του Κέντρου Ρομποτικής Αποκατάστασης, Κυριακή Στάθη, ανέφερε: «Ευχαριστούμε πάρα πολύ για την επίσκεψη και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι αρχή για την επέκταση των δραστηριοτήτων, γιατί το Κέντρο Υγείας εδώ, Αποκατάστασης Κερατέας, είναι ένα μοντέλο για την αποκατάσταση στην κοινότητα, ένα πράγμα που λείπει και ελπίζουμε να το στήσουμε ακόμα καλύτερα».
Ο κτιριακός και ιατρικός εξοπλισμός του Κέντρου Υγείας αποτελεί δωρεά, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, της οικογένειας Κωνσταντίνου Πρίφτη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας στα σεμινάρια του ΠΟΥ για την ενσωμάτωση της ψυχικής υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα
Ποιοι εξαιρούνται από τον ηλικιακό «κόφτη» των 65 ετών
Σαφές μήνυμα συνεργασίας από Ελλάδα, Κύπρο και Ιορδανία
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε σε εκλογική ετοιμότητα και σκληρή αντιπαράθεση με ΝΔ, με αιχμές για διαφθορά
Στα 2,08 ευρώ/λίτρο η μέση τιμή της απλής στα βενζινάδικα
Ας μην απορούν γιατί είναι κολλημένη η βελόνα, γιατί έγινε σταρ η Καρυστιανού και γιατί ο Μητσοτάκης είναι με απόσταση ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός
Η υπουργός Εργασίας απάντησε στην πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για 4ήμερη εργασία
Όσα αποκάλυψε σε συνέντευξή της η πρώην υπουργός
Αυτό που προέχει για τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι η συγκρότηση μιας εικόνας «κρίσης» (με δίκαιες και άδικες κατηγορίες, λάσπη, υπονόμευση) από την οποία πρέπει για μία ακόμα φορά να διασωθούμε
Για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού θα πρέπει η αίτηση να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί
Ψηφιακή επανάσταση στην κοινωνική ασφάλιση - Ενοποίηση δεδομένων, ταχύτερη απονομή συντάξεων και άμεση διασύνδεση
«Το νομοσχέδιο ήδη έχει πάει στην Ευρώπη» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Το 35ωρο στην πράξη: μύθοι, πραγματικότητες και η ελληνική συζήτηση
Τι βρίσκεται στην ατζέντα των συνομιλιών
Κατηγορίες για καθυστερήσεις, υψηλά επιτόκια και ελλιπή προστασία δανειοληπτών από το ΠΑΣΟΚ
Η υπόθεση αναδεικνύει τις εσωτερικές τριβές στην αξιωματική αντιπολίτευση
Νέα μέτρα λόγω κρίσης στη Μέση Ανατολή - Εξετάζεται και ευρωπαϊκός συντονισμός
Κινητοποίηση φορέων και δήμων μετά το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ryanair
Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στο Άμπου Ντάμπι - Εστίαση σε ασφάλεια, ναυσιπλοΐα και συνεργασία
Το Σάββατο 9 Μαΐου 2026, στον χώρο Εμπειρία Ευρώπη Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.