- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μήνυση κατά της Εθνικής Πινακοθήκης κατέθεσε ο Δημήτρης Νατσιός
Για βίντεο σε έκθεση - «Προσβάλλει τα ιερά και τα όσια»
Μήνυση του Δημήτρη Νατσιού κατά της Εθνικής Πινακοθήκης για βίντεο σε έκθεση - Ο πρόεδρος της Νίκης ζήτησε «σεβασμό στα ιερά και τα όσια του γένους μας»
Μήνυση κατά της Εθνικής Πινακοθήκης κατέθεσε ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός, για προβολή άσεμνου υλικού.
Στον απόηχο του βανδαλισμού έργων τέχνης από τον βουλευτή της Νίκης Νίκο Παπαδόπουλο, ο πρόεδρος του κόμματος στρέφεται κατά της Εθνικής Πινακοθήκης, για έργα τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο «προσβάλλουν βάναυσα το εθνικό και θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων πολιτών».
Όπως ανέφερε προσερχόμενος στα δικαστήρια της Ευελπίδων το πρωί της Τετάρτης (19.3), «υποβάλω μήνυση κατά παντός υπευθύνου, κατά της Εθνικής Πινακοθήκης γιατί στον τρίτο όροφο υπάρχει βίντεο το οποίο προσβάλλει απροκάλυπτα και αυτό τα ιερά και τα όσια της πίστεώς μας».
«Επειδή αγαπάμε τα παιδιά και τους νέους μας δεν θέλουμε να βλέπουν τέτοια άσεμνα και χυδαία θεάματα. Επιτέλους πρέπει να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και η κυβέρνηση να σεβαστεί την εθνική μας παράδοση», δήλωσε.
Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του κόμματος Νίκη:
«Η μήνυση αφορά το γεγονός παρουσίασης σειράς βίντεο-«έργων», τα οποία -για άλλη μια φορά- προσβάλλουν βάναυσα το εθνικό και θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων πολιτών.
Η δημόσια προβολή άσεμνου υλικού υπό την υπόκρουση παραμορφωμένων αποσπασμάτων του Εθνικού μας Ύμνου και Προσευχής προς το Άγιο Πνεύμα, σε έναν χώρο αφιερωμένο στην τέχνη και την πολιτιστική μας κληρονομιά, συνιστά μείζον ζήτημα, το οποίο δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο.
Μετά από αξιολόγηση σχετικού βιντεοληπτικού υλικού που τέθηκε υπόψη μας, θεωρήσαμε χρέος μας να κινηθούμε νομικά, ώστε να υπάρξει η ποινική διερεύνηση του θέματος, να ταυτοποιηθούν οι αξιόποινες πράξεις και να συνδεθούν με τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς για να υποστούν την κατά νόμο τιμωρία τους.
Θα βρεθεί αυτή τη φορά υπεύθυνος;».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Η άτυπη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στο Ελ Αλαμέιν, με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Όσα ανέφερε για τη δράση των ΚΟΜΥ
Πρωτοβουλία Μακρόν για τη διαστημική διακυβέρνηση, την ασφάλεια και την τεχνολογία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ανάσυρση της δικογραφίας των «αδιευκρίνιστων» ποσών
Πώς αυξάνεται το πλαφόν ανά πενταετία
Συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας για τις οικονομικές εξαγγελίες και την εσωκομματική επικαιρότητα
Δείτε την αναλυτική λίστα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.