- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανδρουλάκης: Έχουμε να κάνουμε με έναν αμετανόητο και αδίστακτο πρωθυπουργό
«Το μόνο κόμμα που μπορεί να κερδίσει τη ΝΔ, είναι το ΠΑΣΟΚ» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την πρόταση δυσπιστίας και την αναθεώρηση του άρθρου 16
Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε σήμερα (10.3) στο Mega για την πρόταση δυσπιστίας που κατάθεσε η αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης και σχολίασε ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν απάντησε σε τίποτα και όποιος παρακολούθησε τη Βουλή καταλαβαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με έναν αμετανόητο και αδίστακτο πρωθυπουργό».
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή και σημείωσε την απόπειρα του πρωθυπουργού να επιμεριστούν ευθύνες στους αρχηγούς των κομμάτων που βρέθηκαν τις πρώτες ώρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, σχετικά με την παράνομη αλλοίωση του τόπου του δυστυχήματος που αποφασίστηκε στις 3 Μαρτίου 2023 σε σύσκεψη χωρίς πρακτικά παρόντος του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ αλλά απόντων των εισαγγελικών αρχών. «Το ότι πήγαμε όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί την επόμενη ημέρα στον τόπο της τραγωδίας, δεν μας κάνει συνυπεύθυνους ούτε για την τραγωδία αυτή καθ' αυτή ούτε για το μπάζωμα, το οποίο αποφάσισαν τρεις μέρες μετά χωρίς την απόφαση εισαγγελέα. Δηλαδή όσοι πήγαμε στο πεδίο από αίσθηση καθήκοντος και γνήσια αγωνία να δούμε τι έγινε με αυτούς τους ανθρώπους που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους, είμαστε συνυπεύθυνοι που μπάζωσαν τον τόπο του εγκλήματος τρεις μέρες μετά;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Ανδρουλάκης επανέφερε το δημόσιο ερώτημα ποιος έκανε το ρουσφέτι στον σταθμάρχη ενώ επέμεινε για τη σύμβαση 717, που προέβλεπε την εγκατάσταση τηλεδιοίκησης στον σιδηρόδρομο, όπως επιβεβαιώνεται και από την τριμελή επιτροπή που διόρισε ο κ. Γεραπετρίτης. Επισήμανε ξανά τις ευθύνες, του πρώην υπουργού Κώστα Καραμανλή για τη μη πραγματοποίησή της βάσει του πορίσματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας με το οποίο ζήτησε το ΠΑΣΟΚ να συσταθεί Προανακριτική. Σχετικά με τη δημόσια συζήτηση για την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι «δεν μπαίνουμε σε παζάρια για θέματα, που η χώρα έχει ανάγκη να αλλάξουμε. Αυτό που λέει ο πρωθυπουργός: "πάρτε δύο διατάξεις για αναθεώρηση, δώστε μας δύο διατάξεις", νομίζω ότι είναι μη σοβαρά πράγματα».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην αλλαγή του τρόπου επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης και του νόμου περί ευθύνης υπουργών, δυο θεσμικές πρωτοβουλίες που ο ίδιος έθεσε πρώτος στον δημόσιο διάλογο και στις οποίες προσχώρησε εν τέλει ο πρωθυπουργός.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης για την αναθεώρηση του άρθρου 16
Για την αναθεώρηση του άρθρου 16, ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ: «Το έχω πει πολλές φορές ότι, για να πάμε στην ουσία του άρθρου 16, εμείς συζητάμε μόνο στη δεύτερη αναθεωρητική Βουλή. Δεν θα δώσω λευκή επιταγή στη Νέα Δημοκρατία για τον καθορισμό της διατύπωσης του άρθρου. Νομίζω ότι έχουμε πλέον επιβεβαιωθεί. Ο υπουργός Παιδείας σας έλεγε ότι έρχεται η Σορβόννη και τελικά, αντί να έρθει η Σορβόννη που είναι 4η στην κατάταξη των Πανεπιστημίων στη Γαλλία, ήρθε η "Σορβόννη" που είναι στην 44η θέση. Το παιχνίδι εμπορευματοποίησης της παιδείας νομίζω έχει αποκαλυφθεί στην κοινωνία».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε πώς «το μόνο κόμμα που μπορεί να κερδίσει τη Νέα Δημοκρατία, είναι το ΠΑΣΟΚ. Είναι το μόνο κόμμα που έχει ολοκληρωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα και μπορεί στη μάχη αυτή, -που είναι μια δύσκολη μάχη-, να νικήσει τη Νέα Δημοκρατία. Όσο φτάνουμε στις εκλογές, όλο και περισσότεροι Έλληνες θα το καταλαβαίνουν ότι ο μόνος τρόπος για να φύγει ο Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία είναι με νίκη του ΠΑΣΟΚ. Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να φτιάξει "μπαμπούλες", να πει ότι θα έρθουν αυτοί που έκαναν ζημιά στη χώρα. Ζημιά στη χώρα κάνει ο ίδιος, η παρέα του Μαξίμου και οι σιωπηλοί υπουργοί. Οι ‘'υπάλληλοι'' του Μαξίμου. Γιατί προσωπικά δεν έχω δει σε άλλη χώρα να παρακολουθεί ο πρωθυπουργός τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων και το μισό υπουργικό του συμβούλιο και να μη μιλάει κανείς. Εδώ μιλάμε για ένα σύστημα εξουσίας. Προφανέστατα επιμένουμε στην αυτόνομη πορεία. Εμείς έχουμε έναν στόχο, να έχουμε ένα πρόγραμμα που θα λύνει τα προβλήματα της χώρας, θα δίνει ελπίδα και προοπτική, σοβαρά, τεχνοκρατικά, προοδευτικά».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άλμα στις τιμές της ενέργειας δείχνουν τα στοιχεία Απριλίου
Oι διορισμοί αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους 4 έως 6 μήνες
Πότε πληρώνεται το έκτακτο βοήθημα, αναλυτικά παραδείγματα
Πότε είναι προγραμματισμένη η πληρωμή
«Έχουμε αναρωτηθεί τι συνεπάγεται αυτό για μια μικρομεσαία επιχείρηση;»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μισθωτοί
Στα εγκαίνια του πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Αθήνα ο πρωθυπουργός
Ποια είναι και πώς θα τα αναγνωρίσετε
Έως 46.000 ευρώ με το νέο «Ανακαινίζω» για ανακαίνιση και ιδιοκατοίκηση
Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης
Μέχρι πότε οι αιτήσεις, τι να προσέξετε
Έρχονται νέες ανατιμήσεις στην αντλία
Ένα αστικό τοπόσημο αφιερωμένο στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη
O ευρωβουλευτής είχε διαγραφεί πριν λίγους μήνες από τον ΣΥΡΙΖΑ
Διέξοδος σε πολίτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε χρονοβόρες δικαστικές διενέξεις
Νέα μέτρα για SLAPP – Στο τραπέζι και η ταυτοποίηση χρηστών για περιορισμό της τοξικότητας
Επισημαίνει ότι η παραγωγικότητα δεν αυξάνεται με μια νομοθετική πρωτοβουλία για λιγότερες ώρες
Το κόμμα θέτει ερωτήματα προς όσους –όπως αναφέρει– στήριξαν τις μνημονιακές πολιτικές
Η απόφαση ελήφθη στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οκτακομματική Βουλή και 53% υπέρ συνεργασιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.