- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Παναγιωτόπουλος: Πάνω από 500 οι επιστροφές παράτυπων μεταναστών από τον Ιανουάριο
«Άσυλο χωρίς επιστροφές δεν νοείται», τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
«Επιταχύνονται οι επιστροφές παράτυπων μεταναστών προς τις χώρες τους», ανακοίνωσε ο υπουργός Μετανάστευσης
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε ότι «επιταχύνονται οι επιστροφές παράτυπων μεταναστών, των οποίων οι αιτήσεις έχουν απορριφθεί, προς τις χώρες τους».
Ο κος Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε το Αυτοτελές Κλιμάκιο Ασύλου Αμυγδαλέζας, το πρωί της Τετάρτης. Σε δηλώσεις του, επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για την ενίσχυση του συστήματος επιστροφών, με στόχο την αύξηση της ασφάλειας και της αποδοτικότητας της διαδικασίας ασύλου. «Άσυλο χωρίς επιστροφές δεν νοείται», τόνισε.
«Οι επιστροφές υπήρξαν ανέκαθεν βασικό στοιχείο του σχεδιασμού μας, κάτι που επιβεβαιώνεται από τα επίσημα στοιχεία. Η Ελλάδα καταλαμβάνει την τέταρτη θέση πανευρωπαϊκά στον αριθμό επιστροφών απορριφθέντων αιτούντων άσυλο», υπογράμμισε ο Υπουργός.
Θύμισε ότι κατά το προηγούμενο έτος επεστράφησαν περίπου 7.000 άτομα, είτε μέσω απέλασης είτε μέσω εθελούσιων επιστροφών. «Ήδη από τον Ιανουάριο και τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου, πάνω από 500 άτομα έχουν επιστραφεί – και η διαδικασία συνεχίζεται», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της τήρησης των διεθνών συμφωνιών, τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης των επιστροφών προς τρίτες χώρες, αλλά και προς εκείνες που έχουν υπογράψει σχετικές συμφωνίες χωρίς να τις εφαρμόζουν πλήρως. «Το σύστημα επιστροφών αποδίδει καρπούς και πρέπει να διασφαλίσουμε τη διαρκή ενίσχυσή του», επεσήμανε.
Συμπληρώνοντας, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε: «Θέλουμε να εντατικοποιήσουμε τις επιστροφές και να λειτουργήσει καλύτερα το σύστημα. Για αυτό δημιουργήσαμε τον θεσμό του εθνικού συντονιστή, ενώ η συνεργασία μας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι υποδειγματική».
Από το Προαναχωρητικό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Αμυγδαλέζας, έκανε ειδική αναφορά στην ασφάλεια, η οποία έχει αναδειχθεί σε βασική προτεραιότητα σε Ελλάδα και Ευρώπη. «Για εμάς, η ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη. Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες συμφωνούν: χρειάζεται νέα προσέγγιση στις επιστροφές, το άσυλο και την προστασία των συνόρων – και η Ελλάδα πρωτοστατεί», σημείωσε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός συζήτησε με Έλληνες ιδρυτές εταιρειών ΤΝ και τεχνολογίας
Ένας στους δύο πολίτες εκφράζει φόβο για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία
Αναφέρθηκε ότι το κέντρο προχωρούσε σε πλασμαφαίρεση
Υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη διατύπωση μπορεί να φέρει υπονοούμενα
Συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας στην οικογένεια και στους συναδέλφους του
Η ετήσια λίστα με τους δισεκατομμυριούχους δεν είναι πάντα απόλυτα ειλικρινής...
Άλμα 12% σημείωσαν τα ταξιδιωτικά έσοδα, φτάνοντας τα 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ
Εμφανίστηκε οικειοθελώς στο Βέλγιο
Στο 29,7% η Νέα Δημοκρατία - 7 στους 10 δεν «βλέπουν» αυτοδυναμία της κυβέρνησης
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ έδωσε τη δική του εκδοχή για την κόντρα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ
«Για ενίσχυση του συντονισμού απέναντι στις κοινές προκλήσεις», έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Στην εκδήλωση της Endeavor Greece «The Future of AI Elsewhere» στο Σαν Φρανσίσκο, βρέθηκε ο πρωθυπουργός
«Ο λογαριασμός δεν βγαίνει»
«Πολύ σύντομα, η Αστυνομία θα τελειώσει με αυτό το φαινόμενο», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Έντονη κριτική από τον Φραγκίσκο Παρασύρη και τον Τομέα Ενέργειας
«Το Υπουργείο Υγείας δεν αναγνωρίζει την υπνοθεραπεία»
«Χρειάζεται γενναιότητα στις αποφάσεις, στα μέτρα και στις πολιτικές μας», δηλώνει ο Περιφερειάρχης Αττικής
Κριτήρια και προϋποθέσεις - Τι πρέπει να γνωρίζετε
Συζητήθηκαν ζητήματα κοινωνικής φροντίδας που απασχολούν τόσο την Ελλάδα όσο και την ομογένεια
Οι αναφορές στην «κβαντική ιατρική» της Μαρίας Καρυστιανού και η δημοσιογραφική κάλυψη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.