- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ράνια Θρασκιά: Έφυγα από τον ΣΥΡΙΖΑ γι' αυτά που είχαν συμβεί στο Συνέδριο
Τι είπε η βουλεύτρια για την προσχώρησή της στο ΠΑΣΟΚ
Ράνια Θρασκιά: Η βουλεύτρια Α' Θεσσαλονίκης για την ανεξαρτητοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και την προσχώρησή της στο ΠΑΣΟΚ
Η Ράνια Θρασκιά προσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ λίγους μήνες μετά την ανεξαρτητοποίησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό των «Παραπολιτικών», η βουλεύτρια Α' Θεσσαλονίκης μίλησε για τους λόγους που την έκαναν να αποχωρήσει από το κόμμα της Κουμουνδούρου και την απόφασή της να ενταχθεί στο κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη.
«Δεν έφυγα για να πάω κάπου, έφυγα γι' αυτά που είχαν συμβεί στο συνέδριο τότε του ΣΥΡΙΖΑ», είπε η Ράνια Θρασκιά.
«Από την πρώτη στιγμή της ανεξαρτητοποίησής μου είχα πει ότι δεν σχετίζεται η απόφασή μου ότι θα ανεξαρτητοποιηθώ με το τι θα κάνω μετά, ήταν δύο τελείως διαφορετικές αποφάσεις. Η ανεξαρτητοποίησή μου οφείλεται και οφειλόταν τότε, όταν έγινε, ότι δεν πήραμε σαφείς απαντήσεις για τα γεγονότα του συνεδρίου τότε. Δεν έχει καμία σχέση η δική μου ανεξαρτητοποίηση με το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ανεξαρτητοποιήθηκα 18 μέρες μετά. Η ανεξαρτητοποίησή μου οφειλόταν στο γεγονός ότι ποτέ δεν πήρα απαντήσεις στα αγωνιώδη ερωτήματά μου και αυτό με οδήγησε σε αυτό. Δεν έφυγα για να πάω κάπου, έφυγα γι' αυτά που είχαν συμβεί στο συνέδριο τότε του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά και υπήρξα κοντά στον κ. Κασσελάκη, γιατί ήταν ο εκλεγμένος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όσο εγώ ήμουν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Λειτούργησα πάντα θεσμικά, από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα εκλεγμένη, οπότε όταν εξελέξαμε τον κ. Κασσελάκη, φυσικά ήμουν δίπλα του και δούλευα, γιατί δούλευα για το κόμμα», είπε η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ για την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το Συνέδριο του κόμματος.
«Αυτή τη στιγμή ο μόνος ανοιχτός προοδευτικός δρόμος, που έχει μια κυβερνητική πρόταση αλλαγής, είναι το ΠΑΣΟΚ και επειδή αυτή τη στιγμή η χώρα πλήττεται από μια ανάλγητη κυβέρνηση σε πάρα πολλά επίπεδα, είναι αναγκαία όσο ποτέ να υπάρχει μια προοδευτική πρόταση αλλαγής από αυτή την κυβέρνηση», είπε για την ένταξή της στο ΠΑΣΟΚ.
Σε ερώτηση σχετικά με ενδεχόμενη συνεργασία ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Δημοκρατίας, η κ. Θρασκιά απάντησε: «Θεωρώ ότι όπου υπάρχουν προοδευτικές συγκλίσεις και επειδή θα προκύψει μια αναγκαιότητα γι' αυτές προκειμένου να έρθει αλλαγή, στην κατάλληλη στιγμή και με τον κατάλληλο τρόπο νομίζω ότι ο κ. Ανδρουλάκης θα πάρει αυτές τις αποφάσεις, αλλά θεωρώ ότι σε επίπεδο κοινωνικό θα πρέπει πρώτα να υπάρχουν αυτές οι προοδευτικές συγκλίσεις με έναν στόχο, η Ελλάδα να ξαναβγεί στο φως».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι διαπραγματεύσεις με τρίτες χώρες και ο ρόλος της Ελλάδας
Τι περιλαμβάνει η πρόταση της ΝΔ
Το κόστος εξυπηρέτησης του Δημοσίου Χρέους στην Ελλάδα είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρωζώνη
Η συζήτηση του πρωθυπουργού με τη δημοσιογράφο του CNN, Κριστιάν Αμανπούρ
Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού για όλο το πλέγμα των διεθνών σχέσεων
Οι παρεμβάσεις για πιο άνετες μετακινήσεις - Έργα αναβάθμισης σε Μετρό, Ηλεκτρικό και συρμούς
Η υπουργός Εργασίας ανοίγει τα χαρτιά της στην εκπομπή Face 2 Face - Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη
«Η Νέα Αριστερά δεν κατάφερε να διαμορφώσει ένα σαφές πολιτικό στίγμα»
Δεν θυμάμαι τόσα στελέχη να τινάζουν στον αέρα τα κόμματά τους με αντάλλαγμα μια θέση σε ένα κόμμα στο οποίο για τους περισσότερους ο ρόλος τους θα είναι αυτός των παιδιών για τα θελήματα
Το πρόγραμμα απασχόλησης επεκτείνεται για πρώτη φορά και στις Περιφέρειες
«Ανησυχία για πιθανή αλλαγή στρατηγικής της Χαμάς» σημειώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Κυριαρχία των κινεζικών πλατφορμών χαμηλού κόστους - Επιβολή τέλους από τον Ιούλιο
«Ο κ. Τσίπρας προσέρχεται στο πολιτικό σκηνικό με το σύνολο των πεπραγμένων του» σημείωσε
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας για την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας της περιοχής
Στο έκτο και τελευταίο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό»
Ενώ υπενθύμισε τη ρύθμιση για την προσωπική διαφορά που αφορά περισσότερους από 630.000 συνταξιούχους
«Τον μισθό μια χαρά τον εισέπραττε», δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κατάσταση ασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Στο 2ο Συνέδριο «Ελλάδα 2030», ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας
Αυξημένος ο αριθμός των πολιτών που επιλέγουν να κλείνουν ραντεβού μέσω του νέου συστήματος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.