- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση MRB: Στο 27,9% η ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 12,4%
Ποια η άποψη των πολιτών για τα Τέμπη
Δημοσκόπηση MRB: Απώλειες για ΝΔ (27,9%) και ΠΑΣΟΚ (16,4%)
Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα άνω των 10 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, αλλά με ποσοστό σταθερά κάτω του ψυχολογικού ορίου του 30%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.
Τα κόμματα στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου και η Νίκη αθροίζουν εξάλλου άνω του 20%, συγκεκριμένα 20,6%, με την πρώτη να καταλαμβάνει την τρίτη θέση στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία παραμένει σταθερά στην πέμπτη θέση, κάτω και από το ΚΚΕ, ενώ το Κίνημα Δημοκρατίας του Στέφανου Κασσελάκη φαίνεται να ξεπερνά το όριο εισόδου του στη Βουλή.
Τεράστια, εξάλλου, εμφανίζεται η δυσπιστία της κοινωνίας προς κυβέρνηση και Δικαιοσύνη για την υπόθεση των Τεμπών.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, τα ποσοστά των κομμάτων καταγράφονται ως εξής:
- ΝΔ: 21%
- ΠΑΣΟΚ: 12,4%
- Ελληνική Λύση: 7,2%
- ΚΚΕ: 7,1%
- ΣΥΡΙΖΑ: 6,3%
- Φωνή Λογικής: 6%
- Πλεύση Ελευθερίας 5,6%
- Κίνημα Δημοκρατίας: 3%
- ΝΙΚΗ: 2,3%
- Μέρα25: 2,3%
- Νέα Αριστερά: 1%
Στην αναγωγή επί των έγκυρων, τα ποσοστά των κομμάτων καταγράφονται ως εξής (σε παρένθεση η προηγούμενη μέτρηση)
- Νέα Δημοκρατία: 27,9% (28,1%)
- ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: 16,4% (18,2%)
- Ελληνική Λύση: 9,5% (11%)
- ΚΚΕ: 9,4% (9,7%)
- ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: 8,4% (8,3%)
- Φωνή Λογικής: 8% (4,7%)
- Πλεύση Ελευθερίας: 7,4% (5,3%)
- Κίνημα Δημοκρατίας: 4% (-)
- ΜέΡΑ25: 3,1% (3,9%)
- ΝΙΚΗ: 3,1% (3,8)
- Νέα Αριστερά: 1,3% (1,6%)
- Άλλο κόμμα: 1,5% (5,4%)
Πιο ειδικά για την υπόθεση των Τεμπών, οι πολίτες απαντούν «όχι» και «μάλλον όχι» για το κατά πόσον η κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη θέλουν να πέσει άπλετο φως στην τραγωδία των Τεμπών σε ποσοστά 81,1% και 77,5% αντίστοιχα.
Στην ερώτηση περί καταλληλότερου για τη θέση του Πρωθυπουργού, πρώτος αναδεικνύεται ο «Κανένας», με 34,8% και ακολουθεί ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με 21,7%, ακολουθούμενος από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη με 7,2%, ενώ τέταρτη εμφανίζεται η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με 6,4%.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Πολιτικός απατεώνας όποιος υπόσχεται αυτόματη εξαφάνισης της ακρίβειας» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά με αιχμές
Οι καταγγελίες για φωτογραφικό διαγωνισμό και υπερκοστολόγηση
«Αν στόχος του κ. Τσίπρα είναι να επαναλάβει το ποσοστό του 2023 με το οποίο έφυγε ηττημένος, κανένα πρόβλημα»
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.