- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Επικίνδυνο το σύμπτωμα της «κοντής μνήμης»
Είναι προφανές πως η κυβέρνηση ψάχνει για αξιόπιστους συνομιλητές στη ζαλισμένη Ουάσιγκτον
Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τα δύο φύλα και η συσχέτισή της με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην Αμερική
Και πριν αλέκτορα φωνήσαι, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να ευθυγραμμιστεί με τα ισχύοντα πλέον στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.
Αντιδρώντας σχεδόν αυτόματα –για να μη χρησιμοποιηθεί ο όρος αταβιστικά– στα όσα προανήγγειλε και στη συνέχεια νομιμοποίησε διά υπογραφής ο φυσικός ηγέτης του Δυτικού Κόσμου, ο επικεφαλής της κυβέρνησης αναφέρθηκε στη λεγόμενη και βάναυσα ταλαιπωρημένη διεθνώς Woke ατζέντα. Η άρνηση της ατζέντας αυτής αποτελεί πλέον μια «must» και conditio sine qua non επιλογή στην καθομιλουμένη επιχειρηματολογία της διεθνούς λαϊκιστικής εθνικοχριστιανικής παράταξης.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η δήλωσή του σχετικά με τα δύο φύλα
Έτσι, λοιπόν, τα φύλα είναι δύο όπως τα έπλασε ο Θεός, κηρύσσει ο πρωθυπουργός «τρις απαρνήση» το υιοθετημένο από τον ίδιο και την κυβέρνησή του πόρισμα της Εθνικής Επιτροπής για την Εθνική Στρατηγική Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+. Το πόρισμα το παρέλαβε από τα χέρια του Καθηγητής του ΕΚΠΑ Λίνου Αλέξανδρου Σισιλιάνου * στις 30 Ιουνίου του 2021. Τον είχε τοποθετήσει ο ίδιος, αλλά τότε ήταν διαφορετική και η προσωπική του πολιτική ατζέντα ως προς τις ευρωπαϊκές προοπτικές και τα συναφή.
Στο επίσημο αυτό κείμενο υπάρχει σαφής αναφορά στη νομική αναγνώριση κάθε ιδιαιτερότητας, γίνεται απευθείας αναφορά σε Intersex άτομα, τα δικαιώματά τους και την απαραίτητη νομική προστασία τους. Εξηγείται διεξοδικά κάθε νομική, ηθική και κοινωνική πτυχή του ζητήματος στη βάση των κανόνων και της νομολογία που ισχύει στην ΕΕ.
Ξεχνά λοιπόν εύκολα ο πρωθυπουργός ή απλώς, όπως και τότε έτσι και τώρα , για λόγους πολιτικής επιβίωσης και αλίευσης ψήφων, «σερφάρει» αδέξια στις κορυφές των κυμάτων που προκαλεί πλέον το τσουνάμι Ντόναλντ Τραμπ;
Αποκαλύπτεται χωρίς καμουφλάζ και το σκεπτικό που τον ώθησε στο να θυσιάσει την Κατερίνα Σακεραλλοπούλου στον βωμό της Woke ατζέντας, της οποίας το έγκλημα συνίσταται στο ότι συμμετείχε σε παρέα όπου παρευρίσκονταν ομοφυλόφιλοι μετά την ψήφιση του περίφημου νόμου περί ομόφυλων ζευγαριών. Έφαγε το κεφάλι της δυστυχώς, διότι προφανώς δεν αντιλήφθηκε εγκαίρως το πόσο επιδέξια αλλά και πόσο άκομψα κινείται η πραγματική εξουσία στις υπόγειες διαδρομές της πολιτικής ζωής της χώρας.
Μόνο που η διολίσθηση όταν ξεκινήσει, δύσκολα σταματά. Η ολιστική άρνηση της Woke ατζέντας από την ομάδα Τραμπ έχει τις ρίζες της σε παμπάλαιες απαιτήσεις του WASP κατεστημένου, που ξεκινούν από το μη δικαίωμα στην αμερικανική ιθαγένεια των όποιων μη λευκών και μη προτεσταντών –άντε και κάποιων καθολικών (όχι όλων)–, μέχρι τον τρόπο αναφοράς στους Αφροαμερικανούς ή τους ντόπιους πληθυσμούς. Η κατηφόρα είναι απότομη και θα πρέπει να αναμένουμε τα αυτονόητα στα οποία οδηγεί και πάλι η κοινοτοπία του Κακού.
Μήπως η ευθυγράμμιση με τις επιταγές του υπερατλαντικού ηγέτη θα καταλήξει στη βαλκάνια εκδοχή της να διαγραφούν όροι από το καθημερινό λεξιλόγιο όπως «γυναικοκτονία» ή «Ρομά», όπως ξεκάθαρα έχουν απαιτήσει εκπρόσωποι του «mega-φαλλοκρατισμού» της μικρής μας χώρας; Ή μήπως θα δούμε εκ νέου οι κακοποιήσεις και οι βιασμοί γυναικών είτε να αγνοούνται είτε να καταγράφονται στα ψιλά γράμματα των ΜΜΕ, αφού θα επανέλθουν στην κατηγορία των κοινότοπων ειδήσεων όπως συμβαίνει στη γειτονική Τουρκία;
Είναι προφανές πως η κυβέρνηση ψάχνει για αξιόπιστους συνομιλητές στη ζαλισμένη Ουάσιγκτον. Δεν θα είναι εύκολη υπόθεση σίγουρα. Ας μην απωθεί, ωστόσο, και την ελάχιστη αξιακή αναφορά που απαιτείται για να διατηρηθούν κάποια προσχήματα εθνικής και πολιτικής αξιοπρέπειας σε αυτές τις δύσκολες συνεννοήσεις που έρχονται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Η κατάθεση Μαγειρία στη Βουλή για επιδοτήσεις και ελέγχους
Κλειστά σχολεία σε Αττική και άλλους δήμους την Παρασκευή
Η δωρεά του ενισχύει σημαντικά τα οικονομικά του κόμματος του
Στόχος είναι η προσθήκη 258.000 νέων καταναλωτών και άνω των 2.000 χιλιομέτρων δικτύου
Σύντομα το πλαίσιο για τη μείωση του ενεργειακού κόστους
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.