- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέα Δημοκρατία: Κόντρα με το ΠΑΣΟΚ για τις κυβερνήσεις συνεργασίας
H δήλωση Γερουλάνου που ξεκίνησε την αντιπαράθεση
Νέα Δημοκρατία: Κόντρα με το ΠΑΣΟΚ για τις κυβερνήσεις συνεργασίας
Κόντρα περί κυβερνήσεων συνεργασίας άνοιξε τις τελευταίες ώρες με αφορμή δηλώσεις πολιτικών στελεχών τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και από το ΠΑΣΟΚ.
Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της αναφέρεται στις δηλώσεις του Παύλου Γερουλάνος περί συγκυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τα κόμματα της Κεντροαριστερας τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «το ΠΑΣΟΚ δείχνει πλέον ξεκάθαρα ως συνοδοιπόρους του τα κόμματα της δραχμής».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Μετά τον κ. Ανδρουλάκη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος είπε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ACTION 24, ότι το κυβερνητικό αφήγημα του κόμματός του περνάει μέσα από τη συμπόρευση με κόμματα της κεντροαριστεράς. Ερωτηθείς μάλιστα για το εάν θα χωρούσαν σε μια τέτοια συμπόρευση ο κ. Κασσελάκης, ο κ. Βαρουφάκης, η κα Κωνσταντοπούλου και ο κ. Φάμελλος, απάντησε χαρακτηριστικά πως «βεβαίως χωράνε όλοι». Είναι εδώ και αρκετό καιρό σαφές ότι το μοναδικό αφήγημα που ασπάζονται όσοι στηρίζουν μια τέτοια σύγκλιση είναι η ανατροπή της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Και είναι εξαιρετικά χρήσιμο να γνωρίζουμε πως η πυξίδα του ΠΑΣΟΚ δείχνει πλέον ξεκάθαρα ως συνοδοιπόρους του τα κόμματα της δραχμής. Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ παίρνεις ΣΥΡΙΖΑ!»
Η δήλωση Γερουλάνου
Στο ΠΑΣΟΚ χωράνε όλοι, δήλωσε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Παύλος Γερουλάνος απαντώντας σε ερώτηση για το αν το κόμμα του θα μπορούσε να συγκυβερνήσει με τον Σύριζα, τη Νέα Αριστερά αλλά και τα κόμματα του Κασσελάκη, Βαρουφάκη και Κωνσταντοπούλου.
Τη δήλωση αυτή έκανε σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο ACTION 24 λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη που απέκλεισε κάθε σενάριο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Ο Π. Γερουλάνος επανέλαβε το αφήγημα της "αμφίπλευρης διεύρυνσης του ΠΑΣΟΚ με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο”. Οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ η οποία σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει: «Συνοδοιπόροι του ΠΑΣΟΚ τα κόμματα της δραχμής».
Τι είχε πει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, στον ΣΚΑΪ, είχε πει αποκλείεται συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ. Ο πρόεδρος του κόμματος ανέφερε ότι δεν πρόκειται να συνδράμει σε αυτήν την προοπτική, τονίζοντας πως τα ενδεχόμενα είναι τρία:
Είτε αυτοδύναμες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ,
είτε κυβέρνηση με κορμό το ΠΑΣΟΚ και κόμματα της Κεντροαριστεράς
είτε κυβέρνηση της ΝΔ με τα μικρότερα κόμματα της Δεξιάς.
Σημειώνεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στηλίτευσε την τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι όταν ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ παίρνεις πακέτο τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και τη Νέα Αριστερά:
«Οι εκλογές αργούν, η δική μας δουλειά είναι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, να είμαστε συνεπείς στο ακέραιο και όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί. Πάντως, η απάντηση του κ. Ανδρουλάκη είναι πολύ ενδιαφέρουσα και εμπερικλείει μία ξεκάθαρη αποκάλυψη. Ο κ. Ανδρουλάκης μάς είπε ότι στηρίζοντας ΠΑΣΟK παίρνεις πακέτο είτε τον ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένου του μισού ΣΥΡΙΖΑ που είναι ο Παύλος Πολάκης και του άλλου μισού με τα στελέχη που πρωταγωνίστησαν στην καταστροφική διακυβέρνηση 2015-2019, είτε το ΚΚΕ με τις γνωστές του θέσεις για την πορεία της χώρας μας, την ευρωπαϊκή της προοπτική, είτε τη Νέα Αριστερά, της οποίας επίσης είναι γνωστές οι θέσεις. Είναι συγκεκριμένα τα κόμματα της Κεντροαριστεράς, αλλά στηρίζοντας ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρός του μας είπε ουσιαστικά με ποιους θα συγκυβερνήσει».
ΠΑΣΟΚ: Η απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΔ
«Η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, αλλά μαζί με όσους περιγράφει στην ανακοίνωσή της, ενέπαιζε τον ελληνικό λαό ότι εκείνη τη δύσκολη στιγμή, υπήρχαν δήθεν εύκολες λύσεις», απαντά η αξιωματική αντιπολίτευση στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.
Τονίζει πως «όσο και αν θέλει να το απωθήσει από τη μνήμη του ο κ. Μητσοτάκης, πρωτοστάτησε το 2010 με την τότε ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στα Ζάππεια». «Αν πάλι στη Νέα Δημοκρατία έχουν πάθει επιλεκτική αμνησία, μπορούν να διαβάσουν την πρόσφατη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη: Άν η Νέα Δημοκρατία είχε ψηφίσει το πρώτο Μνημόνιο, θα είχαμε βγει 5 χρόνια νωρίτερα, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία», σχολιάζει.
Στην απάντηση του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι εκείνο «έβαλε και κράτησε τη χώρα στο ευρώ και το έπραξε με συνέπεια, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος». Σημειώνει καταληκτικά πως «η πολιτική της ακρίβειας, των ανισοτήτων, της κατάρρευσης του κράτους δικαίου και της ασέβειας απέναντι στους θεσμούς πρέπει να κλείσει τον κύκλο της. Κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ εγγυάται αυτό ακριβώς: την πολιτική αλλαγή».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Andor, Διαμαντοπούλου και Schmit ζητούν νέα κοινωνική ατζέντα απέναντι στην απορρύθμιση
Η Διακήρυξη Σουμάν στο επίκεντρο των παρεμβάσεων για ειρήνη, ενότητα και ευρωπαϊκή προοπτική
Σκληρή σύγκρουση κυβέρνησης και Τσίπρα για τράπεζες, προμήθειες, δάνεια και capital controls
Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της πολιτικής στα ελληνοτουρκικά
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έπρεπε να εξαιρεθεί από την υπόθεση
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τα μεγάλα έργα στις υποδομές της πόλης
Τι αναφέρει στο πρώτο της μήνυμα
Πού οφείλεται η καθυστέρηση
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
Νέες παρεμβάσεις σε υγεία, πολιτική προστασία, καθαριότητα, ενέργεια και διαστημικές υποδομές
«Μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει εκτεταμένο πρόβλημα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
Η τουρκική κυβέρνηση καταθέτει νομοσχέδιο για τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών σε περιοχές του Αιγαίου και της Αν. Μεσογείου
Τι ανακοίνωσε για το ταμείο καινοτομίας για νέα φάρμακα
Κίνητρα για βελτίωση της παραγωγικότητας και πιο δίκαιη διάχυση του πλούτου
Συζήτηση με επίκεντρο τη Χάλκη, τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής και τις εξελίξεις στην ορθοδοξία
«Εξετάσθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας του πορτογαλικού με το ελληνικό αμυντικό οικοσύστημα», δήλωσε ο υπουργός
Η απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού στις επίκαιρες ερωτήσεις του ΠΑΣΟΚ
Όσα τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενόψει του F4 της Αθήνας
Η έναρξη της διαδικασίας έγινε στις 16 Φεβρουαρίου 2026,
O Οικουμενικός Πατριάρχης προέτρεψε τους μαθητές να ενστερνιστούν τις πνευματικές αξίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.