- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Νέα Δημοκρατία: Κόντρα με το ΠΑΣΟΚ για τις κυβερνήσεις συνεργασίας
H δήλωση Γερουλάνου που ξεκίνησε την αντιπαράθεση
Νέα Δημοκρατία: Κόντρα με το ΠΑΣΟΚ για τις κυβερνήσεις συνεργασίας
Κόντρα περί κυβερνήσεων συνεργασίας άνοιξε τις τελευταίες ώρες με αφορμή δηλώσεις πολιτικών στελεχών τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και από το ΠΑΣΟΚ.
Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της αναφέρεται στις δηλώσεις του Παύλου Γερουλάνος περί συγκυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τα κόμματα της Κεντροαριστερας τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «το ΠΑΣΟΚ δείχνει πλέον ξεκάθαρα ως συνοδοιπόρους του τα κόμματα της δραχμής».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Μετά τον κ. Ανδρουλάκη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος είπε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ACTION 24, ότι το κυβερνητικό αφήγημα του κόμματός του περνάει μέσα από τη συμπόρευση με κόμματα της κεντροαριστεράς. Ερωτηθείς μάλιστα για το εάν θα χωρούσαν σε μια τέτοια συμπόρευση ο κ. Κασσελάκης, ο κ. Βαρουφάκης, η κα Κωνσταντοπούλου και ο κ. Φάμελλος, απάντησε χαρακτηριστικά πως «βεβαίως χωράνε όλοι». Είναι εδώ και αρκετό καιρό σαφές ότι το μοναδικό αφήγημα που ασπάζονται όσοι στηρίζουν μια τέτοια σύγκλιση είναι η ανατροπή της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Και είναι εξαιρετικά χρήσιμο να γνωρίζουμε πως η πυξίδα του ΠΑΣΟΚ δείχνει πλέον ξεκάθαρα ως συνοδοιπόρους του τα κόμματα της δραχμής. Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ παίρνεις ΣΥΡΙΖΑ!»
Η δήλωση Γερουλάνου
Στο ΠΑΣΟΚ χωράνε όλοι, δήλωσε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Παύλος Γερουλάνος απαντώντας σε ερώτηση για το αν το κόμμα του θα μπορούσε να συγκυβερνήσει με τον Σύριζα, τη Νέα Αριστερά αλλά και τα κόμματα του Κασσελάκη, Βαρουφάκη και Κωνσταντοπούλου.
Τη δήλωση αυτή έκανε σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο ACTION 24 λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του προέδρου του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη που απέκλεισε κάθε σενάριο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Ο Π. Γερουλάνος επανέλαβε το αφήγημα της "αμφίπλευρης διεύρυνσης του ΠΑΣΟΚ με ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο”. Οι δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ η οποία σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει: «Συνοδοιπόροι του ΠΑΣΟΚ τα κόμματα της δραχμής».
Τι είχε πει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης, στον ΣΚΑΪ, είχε πει αποκλείεται συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ. Ο πρόεδρος του κόμματος ανέφερε ότι δεν πρόκειται να συνδράμει σε αυτήν την προοπτική, τονίζοντας πως τα ενδεχόμενα είναι τρία:
Είτε αυτοδύναμες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ,
είτε κυβέρνηση με κορμό το ΠΑΣΟΚ και κόμματα της Κεντροαριστεράς
είτε κυβέρνηση της ΝΔ με τα μικρότερα κόμματα της Δεξιάς.
Σημειώνεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στηλίτευσε την τοποθέτηση του Νίκου Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι όταν ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ παίρνεις πακέτο τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και τη Νέα Αριστερά:
«Οι εκλογές αργούν, η δική μας δουλειά είναι να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, να είμαστε συνεπείς στο ακέραιο και όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικοί. Πάντως, η απάντηση του κ. Ανδρουλάκη είναι πολύ ενδιαφέρουσα και εμπερικλείει μία ξεκάθαρη αποκάλυψη. Ο κ. Ανδρουλάκης μάς είπε ότι στηρίζοντας ΠΑΣΟK παίρνεις πακέτο είτε τον ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμβανομένου του μισού ΣΥΡΙΖΑ που είναι ο Παύλος Πολάκης και του άλλου μισού με τα στελέχη που πρωταγωνίστησαν στην καταστροφική διακυβέρνηση 2015-2019, είτε το ΚΚΕ με τις γνωστές του θέσεις για την πορεία της χώρας μας, την ευρωπαϊκή της προοπτική, είτε τη Νέα Αριστερά, της οποίας επίσης είναι γνωστές οι θέσεις. Είναι συγκεκριμένα τα κόμματα της Κεντροαριστεράς, αλλά στηρίζοντας ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρός του μας είπε ουσιαστικά με ποιους θα συγκυβερνήσει».
ΠΑΣΟΚ: Η απάντηση στην ανακοίνωση της ΝΔ
«Η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, αλλά μαζί με όσους περιγράφει στην ανακοίνωσή της, ενέπαιζε τον ελληνικό λαό ότι εκείνη τη δύσκολη στιγμή, υπήρχαν δήθεν εύκολες λύσεις», απαντά η αξιωματική αντιπολίτευση στην ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.
Τονίζει πως «όσο και αν θέλει να το απωθήσει από τη μνήμη του ο κ. Μητσοτάκης, πρωτοστάτησε το 2010 με την τότε ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας στα Ζάππεια». «Αν πάλι στη Νέα Δημοκρατία έχουν πάθει επιλεκτική αμνησία, μπορούν να διαβάσουν την πρόσφατη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη: Άν η Νέα Δημοκρατία είχε ψηφίσει το πρώτο Μνημόνιο, θα είχαμε βγει 5 χρόνια νωρίτερα, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία», σχολιάζει.
Στην απάντηση του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι εκείνο «έβαλε και κράτησε τη χώρα στο ευρώ και το έπραξε με συνέπεια, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος». Σημειώνει καταληκτικά πως «η πολιτική της ακρίβειας, των ανισοτήτων, της κατάρρευσης του κράτους δικαίου και της ασέβειας απέναντι στους θεσμούς πρέπει να κλείσει τον κύκλο της. Κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ εγγυάται αυτό ακριβώς: την πολιτική αλλαγή».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.