- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαρινάκης: Η κυβέρνηση ΝΔ μείωσε 70 φόρους, τους περισσότερους στη μεταπολίτευση
Απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη
Παύλος Μαρινάκης: Η κυβέρνηση της ΝΔ μείωσε 70 φόρους, τους περισσότερους στη μεταπολίτευση - Απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στις δηλώσεις Ανδρουλάκη.
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης χαρακτήρισε σημαντική, αλλά και θεσμική τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, απαντώντας σε ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Απαντώντας στις δηλώσεις του κ. Ανδρουλάκη για μείωση φόρων, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι υπάρχουν δυο τρόποι μείωσης φόρων. Ο ένας, της ΝΔ νομοθετώντας τις μειώσεις των περισσότερων φόρων από τη μεταπολίτευση έως σήμερα. Σημείωσε ότι η ΝΔ μείωσε συνολικά 70 φόρους, και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ «συνήθισε να λέει άλλα προεκλογικά άλλα μετεκλογικά».
Ο άλλος τρόπος είπε ο κ. Μαρινάκης, είναι «η μείωση φόρων για 24 ώρες για να γίνεις ευχάριστος», και απευθυνόμενος στον κ. Ανδρουλάκη είπε ότι το 2024 δεν είναι 1984, προσθέτοντας ότι «στο ΠΑΣΟΚ κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι υπάρχουν νέοι ευρωπαϊκοί δημοσιονομικοί κανόνες που ισχύουν για όλους. Ο μόνος δρόμος είναι να δημιουργείς δουλειές να μεγαλώνεις το ΑΕΠ και όχι κούφιες υποσχέσεις», συμπλήρωσε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση για έκτακτη φορολόγηση τραπεζών, και σημείωσε ότι οι τράπεζες πρέπει να προσαρμοστούν στις ανάγκες των πολιτών και να μειώσουν τα βάρη και τις χρεώσεις. Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα μέσα από έχει στη διάθεση της, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Τέλος χαρακτήρισε «ξαναζεσταμένο φαγητό» τις δηλώσεις Ανδρουλάκη για το ότι κανείς δεν μπόρεσε να αντικαταστήσει το ΠΑΣΟΚ, είπε ότι το αντικατέστησε στα εύκολα λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ με μια δόση τοξικότητας και σήμερα το ΠΑΣΟΚ αντικαθιστά τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κάλεσε τον κ. Ανδρουλάκη να παρουσιάσει ένα κοστολογημένο πρόγραμμα, «για να ξέρουμε πως βγαίνει ο λογαριασμός» και είπε ότι έκανε δυο προτάσεις μια για βαρέα και ανθυγιεινά που -όπως είπε- θα τίναζε το ΕΣΥ στον αέρα και μετά για τον ΦΠΑ «που κράτησε 24 ώρες».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΝΔ ανεβαίνει δύο μονάδες, διευρύνει τη διαφορά από το ΠΑΣΟΚ και καταγράφεται διακομματική στήριξη για Κύπρο
Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 7.000 πολίτες δέχθηκαν κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας
«Υπάρχει ψευδής είδηση, δεν υπάρχει ψευδής άποψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός
Στο Athens Alitheia Forum ο πρωθυπουργός
Το «πάμε για έναν καφέ» δεν είναι πια μία απλή πρόταση για χαλάρωση και φιλικότητα
Η Κύπρος είναι και μέλος της Ευρώπης. Θα είναι μεγάλη επιτυχία λοιπόν αν το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα αντικατασταθεί από ένα Ευρωπαϊκό Αμυντικό Δόγμα
Πώς διαμορφώνεται το πλαφόν σε τρόφιμα
Ποιες είναι οι ημερομηνίες διεξαγωγής εξετάσεων και κλήρωσης
Πρακτικές συμβουλές για την προστασία από επιθέσεις τύπου phishing
Ο υπουργός Υγείας εγκαινίασε τη νέα πτέρυγα για ογκολογικούς ασθενείς στο «Παπαγεωργίου»
Η υπουργός Πολιτισμού εγκαινίασε το νέο Ηχογραφικό Κέντρο και το Στούντιο Επαυξημένης Πραγματικότητας
«Οι πιέσεις στις τιμές θα εντείνονται» προειδοποιεί ο αναπηρωτής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών
Ο Γάλλος πρόεδρος δεν διανύει την πιο ανέφελη περίοδο της δεύτερης θητείας του. Το διακύβευμα στην περίπτωσή του είναι ένα: η υστεροφημία του.
Μέχρι 30 Ιουνίου η ολοκλήρωση των «κάθετων» έργων του ΤΑΑ στα νοσοκομεία
Ξεκινούν σαρωτικοί έλεγχοι, έρχονται τσουχτερά πρόστιμα
Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα κρεοπωλεία
Στο Athens Alitheia Forum ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Όπως βλέπετε το κεφάλι μου είναι στη θέση του»
Τα συχνότερα λάθη και παραλείψεις στην αίτηση για το Α21
Ένα κερασάκι στην τούρτα-δώρο προς τον πρωθυπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.