- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Handelsblatt: Η Ελλάδα καταπολεμά με επιτυχία τη φοροδιαφυγή
«Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είναι πιθανό να ζηλεύει τον Κωστή Χατζηδάκη»
Η γερμανική Handelsblatt φιλοξενεί δημοσίευμα για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και για την επιτυχημένη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής
Δημοσίευμα για την επιτυχημένη αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας φιλοξενεί η γερμανική Handelsblatt.
Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα του γερμανικού Μέσου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τη θετική πορεία της οικονομίας αναφέρει τα εξής:
«Κάθε μήνα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης υποβάλλει στοιχεία για τη διαχείριση του προϋπολογισμού. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ είναι πιθανό να ζηλεύει τα τελευταία στοιχεία του Αθηναίου συναδέλφου του. Εξάλλου, τα ελληνικά κρατικά ταμεία είναι καλά γεμάτα.
Το οκτάμηνο, τα φορολογικά έσοδα ξεπέρασαν τον προϋπολογισμό κατά 1,9 δισ. ευρώ. Αυτό ήταν σχεδόν 5% περισσότερα από τα προϋπολογισθέντα.
Τα πρόσθετα έσοδα οφείλονται εν μέρει στην ισχυρή οικονομία. Η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 2,3% το δεύτερο τρίμηνο. Οι χώρες της ευρωζώνης πέτυχαν κατά μέσο όρο ανάπτυξη μόνο 0,6%. Ωστόσο, τα υψηλά φορολογικά έσοδα οφείλονται κυρίως στο γεγονός ότι η Ελλάδα καταπολεμά με επιτυχία τη φοροδιαφυγή.
Η Ελλάδα συγκρούστηκε και με ομάδες ψηφοφόρων
Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι προσπάθειες των ελληνικών κυβερνήσεων για την είσπραξη των φόρων έμοιαζαν μάλλον ημιτελείς. Όλες οι συμμαχίες απέφευγαν τη σύγκρουση με ομάδες ψηφοφόρων με επιρροή, όπως οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι επιχειρηματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι.
Στη συνέχεια, ο συντηρητικός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αποτελεί μία από τις προτεραιότητές του. ”Δουλεύει”, ανάρτησε χαρούμενος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η κυβέρνηση απέδειξε ότι ”οι αλλαγές που πολλοί στην Ελλάδα θεωρούσαν αδύνατες, εφαρμόζονται”».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για πρώτη φορά μετά από χρόνια η δεξίωση μεταφέρθηκε στο εσωτερικό του Μεγάρου - Ποιοι έδωσαν το παρών, οι απουσίες
Ομιλία του ΠτΔ για την 52η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας
Ζαχαράκη: «Η ιστορική αυτή μεταρρύθμιση είναι η πυξίδα για μια νέα πορεία στην ελληνική Ανώτατη Εκπαίδευση»
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
«Ανάγκη αναθεώρησης και όχι κατάργησης του άρθρου 16», τόνισε η υπουργός Παιδείας
Η νέα φιλοσοφία της πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία και οι μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν την καθημερινότητα
Ο οδικός χάρτης περιλαμβάνει επτά στρατηγικούς άξονες για τη μετάβαση σε μια σύγχρονη εταιρεία
Ποιους αφορά το πρόγραμμα - Απασχόληση με ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές έως και 1.250 ευρώ
Ποιους αφορά η συμπληρωματική πληρωμή
Κατάθεση στεφανιού από τον ΠτΔ στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή στα πρώην κρατητήρια των ΕΑΤ-ΕΣΑ
«Η αντιπολίτευση αδυνατεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», τόνισε ο πρωθυπουργός
«Η τουρκική εισβολή στην Κύπρο υπενθυμίζουν το βαρύ τίμημα που πληρώνει ο Ελληνισμός», τόνισε ο πρόεδρος το ΠΑΣΟΚ
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζει «νίκη για την πόλη» τη συμφωνία για τη ΔΕΘ
Ο Δωδεκανήσιος πολιτικός πέτυχε την εισαγωγή του στο ΕΚΠΑ μέσω της ειδικής κατηγορίας
Οι αιτήσεις, η κλήρωση και όλα όσα αλλάζουν
«Δεν θα καθίσω να σας ακούσω με αυτή τη συμπεριφορά», τόνισε ο πρωθυπουργός
Η επέτειος της Μεταπολίτευσης υπενθυμίζει ότι η δημοκρατία απαιτεί θεσμικό σεβασμό, πολιτική συνεννόηση και διαρκή εγρήγορση.
«Να δείξουμε στους πολίτες ότι το πολιτικό σύστημα έχει δυνατότητα να αναγεννηθεί» σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας παρενέβαινε συνεχώς στην ομιλία του μιλώντας εκτός μικροφώνου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.