- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης για φοροδιαφυγή: «Βαθιές αλλαγές που κάποιοι έλεγαν πως στην Ελλάδα δεν γίνονται, τελικά γίνονται»
«Η μάχη για τη φορολογική δικαιοσύνη αποτελεί μάχη για κοινωνική δικαιοσύνη», τόνισε ο Πρωθυπουργός
Μητσοτάκης για φοροδιαφυγή: «Βαθιές αλλαγές που κάποιοι έλεγαν πως στην Ελλάδα δεν γίνονται, τελικά γίνονται»
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του, τόνισε ότι η Ελλάδα σημειώνει σημαντική πρόοδο στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής, επισημαίνοντας ότι οι απώλειες του Δημοσίου από τον ΦΠΑ έχουν μειωθεί κατά 50%, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση CASE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Μητσοτάκης: Οι πόροι που εξοικονομούνται κατευθύνονται σε τομείς ζωτικής σημασίας
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μέτρα όπως η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, το σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής συναλλαγών myDATA και η προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, τα οποία συμβάλλουν τόσο στην πάταξη της φοροδιαφυγής όσο και στην ενίσχυση της οικονομίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, μόνο για το 2022, οι μεταρρυθμίσεις αυτές οδήγησαν σε ένα επιπλέον κέρδος για το Δημόσιο της τάξης των 3 δισ. ευρώ.
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι αυτή η μάχη για τη φορολογική δικαιοσύνη αποτελεί παράλληλα μάχη για κοινωνική δικαιοσύνη, καθώς οι πόροι που εξοικονομούνται κατευθύνονται σε τομείς ζωτικής σημασίας όπως η Υγεία, η Παιδεία, η Ασφάλεια και η Εθνική Άμυνα. Με τα συγκεκριμένα μέτρα, η κυβέρνηση επιδιώκει να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των πολιτών, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες που προσφέρονται και εξασφαλίζοντας καλύτερη οικονομική διαχείριση.
«Κι όμως, βαθιές αλλαγές που κάποιοι έλεγαν πως «στην Ελλάδα δεν γίνονται», τελικά γίνονται! Το αποδεικνύει η τελευταία έκθεση CASE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη φοροδιαφυγή, σημειώνοντας ότι οι απώλειες του Δημοσίου από ΦΠΑ στη χώρα μας μειώθηκαν, ήδη, κατά 50%. Με έναν από τους ταχύτερους ρυθμούς μεταξύ των «27».
Να, λοιπόν, που μέτρα όπως η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, το myDATA και οι ηλεκτρονικές συναλλαγές δεν είναι μόνο επιλογές που διευκολύνουν κράτος, επιχειρήσεις και πολίτες. Αλλά και τομές που μεταφράζονται σε κεφάλαια υπέρ της κοινωνίας. Μόνο για το 2022 το κέρδος αυτό υπολογίζεται στα 3 δισ. ευρώ!
Τα στοιχεία αυτά δίνουν νέα ώθηση στην κυβέρνηση να επιμείνει στη δύσκολη μάχη της φορολογικής δικαιοσύνης. Μία κατεξοχήν μάχη για κοινωνική δικαιοσύνη, καθώς οι πόροι που εξασφαλίζονται κατευθύνονται στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Ασφάλεια και στην Εθνική Άμυνα. Σε τομείς κρίσιμους, που αφορούν όλους.
Η ζωή δικαιώνει τις πρωτοβουλίες που οδηγούν σε μία καλύτερη ζωή. Συνεχίζουμε!».
Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
«Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Γαλλία και ζήτω η φιλία μεταξύ των δύο χωρών» είπε ο Γάλλος πρόεδρος
«H χώρα μετατρέπεται σε κόμβο ψηφιακής καινοτομίας και ΤΝ», τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.