- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Καρατόμηση» για Κασσελάκη το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην πρόταση μομφής - 163 υπέρ, 123 κατά
Προς νέες εκλογές για πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ
Δεκτή κατά πλειοψηφία η πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη
Με «καρατόμηση» μοιάζει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη. Υπέρ της πρότασης μομφής, που κατέθεσε η Ομάδα των 87 και στήριξε ο Παύλος Πολάκης, ψήφισαν 163 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ 123 καταψήφισαν.
Υπενθυμίζεται ότι η ψηφοφορία ήταν μυστική και ότι αρκούσαν 148 ψήφοι. Το αποτέλεσμα οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέες εκλογές για την ηγεσία του κόμματος.
Σε ό,τι αφορά την εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος Νίκος Παππάς είναι εκείνος που θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη.
Εφόσον η πρόταση μομφής έγινε δεκτή, και ο Στέφανος Κασσελάκης έχει εκπέσει του αξιώματος του προέδρου, οι αποφάσεις για τον οδικό χάρτη προς την ανάδειξη νέας ηγεσίας θα ληφθούν από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπερψηφίστηκε η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη
Όπως είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, οι αποφάσεις του θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτεί, δηλαδή στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τη δήλωσή του, αποχώρησε από την αίθουσα της Κεντρικής Επιτροπής.
Προς το παρόν, υπάρχει η δηλωμένη πρόθεση του Παύλου Πολάκη να είναι υποψήφιος πρόεδρος. Αναμένεται να διευκρινιστούν και οι προθέσεις της Ομάδας των 87, δηλαδή ποιοι και πόσοι από την πλευρά αυτή θα θέσουν υποψηφιότητα. Μεταξύ των επικρατέστερων είναι η Όλγα Γεροβασίλη, ενώ και ο Σωκράτης Φάμελλος είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Πάντως, δεν είναι απαραίτητο ότι οι υποψήφιοι για την προεδρία θα ανοίξουν απόψε τα χαρτιά τους και υπό αυτήν την έννοια τα επόμενα 24ωρα αναμένεται νέος κύκλος καταιγιστικών εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ.
Υπενθυμίζεται ότι το καταστατικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει προγραμματιστεί για τις 4-6 Οκτωβρίου.
Μυστική και... τηλεφωνική ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη
Η διαδικασία ξεκίνησε στις 10 και ολοκληρώθηκε στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής. Η ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή επί της πρότασης μομφής που κατέθεσαν οι «87» στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη και η οποία στηρίχθηκε από τον Παύλο Πολάκη ήταν με κάλπη, δηλαδή μυστική, και ψήφισαν 286 μέλη επί συνόλου 295 που αριθμεί η Κεντρική Επιτροπή.
Στην κάλπη για τη μυστική ψηφοφορία προσήλθαν περί τα 200 μέλη, ενώ οι υπόλοιποι ψήφισαν... τηλεφωνικά. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πραγματοποιήθηκαν δύο γύροι τηλεφωνημάτων ώστε να εντοπιστούν και να ψηφίσουν -όχι και τόσο μυστικά- μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Ωστόσο, εννέα μέλη δεν εντοπίστηκαν.
Ο Στέφανος Κασσελάκης ψήφισε στις 12:30, ενώ νωρίτερα είχε ψηφίσει ο Παύλος Πολάκης, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Αλεκος Φλαμπουράρης.
Εφόσον η πρόταση μομφής εγκρίθηκε, σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να διοργανωθεί έκτακτο συνέδριο, με νέα σύνθεση μελών, που θα αποφασίσει επί της διαδικασίας της εκλογής προέδρου αλλά και για τις υποψηφιότητες. Υπογραμμίζεται επίσης ότι ως ανώτατο κομματικο όργανο έχει τη δυνατότητα ακομα και να ακυρώσει την εκλογική διαδικασία και να συνεχίσει η ίδια ηγεσία.
Φωτογραφίες από τη δεύτερη ημέρα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
Φωτογραφίες: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αγρότες και κτηνοτρόφοι διαπιστώνουν ότι το πλαίσιο των επιδοτήσεων μπαίνει στα σωστά του θεμέλια» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Να μην αφήσουμε να περάσει ούτε μία μέρα για να προχωρήσουμε στις ενέργειες αποκατάστασης του δάσους που χάθηκε»
Ποιες εργασίες θα γίνουν
Πού και πώς κάνω την αίτηση
Προτεραιότητα η προστασία των πολιτών και η ταχεία καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών
Η είσοδος της Meridiam ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας - H σημασία της συμφωνίας
Για ανεπαρκή χρηματοδότηση κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ
«Τώρα είναι δικό μας χρέος να σταθούμε δίπλα σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Αλ Σισί εξέφρασε την συμπαράστασή του στην Ελλάδα για τις πρόσφατες πυρκαγιές
Ολοκληρώθηκαν 66.578 αιτήσεις - Στο 80% παραμένει η ποσοστιαία εγκρισιμότητα
Η ανακοίνωση από Αυγερινό, Κοκοτσάκη, Μουτσάτσου και άλλων 19 πρώην στελεχών του Κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Η Meridiam αναλαμβάνει πλειοψηφικό πακέτο στην GSI - Υπογράφονται και οι έρευνες βυθού
Όσα αποφασίστηκαν στη διυπουργική υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες της πυρκαγιάς ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Μένει να εξακριβωθεί εάν μέσα στον πυκνό πολιτικό χρόνο που ακολουθεί θα καταφέρει γρήγορα να ξεπεράσει τα προβλήματα
Ξεπέρασε τα 19,6 εκατομμύρια η επιβατική κίνηση στο πρώτο επτάμηνο του 2026
«Διαφωνώ με το πολιτικό σχέδιο της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει
Ο πρωθυπουργός και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης συζήτησαν στο Μαξίμου για την πορεία της ανάπλασης
Τι ισχύει φέτος για πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.