- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Τον ΣΥΡΙΖΑ τον εξευτελίζει καθημερινά ο Κασσελάκης» απαντά η Ομάδα των 87
Σύγκρουση χωρίς όρια
ΣΥΡΙΖΑ: Κλιμακώνεται η σύγκρουση μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και της Ομάδας των 87
Άμεση ήταν η απάντηση της Ομάδας των 87 του ΣΥΡΙΖΑ στον Στέφανο Κασσελάκη, που εξαπέλυσε νέα πυρά εναντίον τους το απόγευμα της Παρασκευής (23/8).
«Τον ΣΥΡΙΖΑ τον εξευτελίζει καθημερινά ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος τρέφεται με το να κατασκευάζει εσωτερικούς εχθρούς», σχολίαζαν πηγές της Ομάδας των 87.
«Δεν θα τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο, στην απόκρυψη οικονομικών στοιχείων και στον λαϊκισμό. Μπορεί να συνεχίσει να μαλώνει μόνος του. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος» ανέφερα, απαντώντας στο βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ χθες, Πέμπτη (22/8), 8 μέλη της Ομάδας των 87 (που θεωρούνται προσκείμενοι στον Αλέξη Τσίπρα), αποχώρησαν καταγγέλλοντας τους χειρισμούς του προέδρου τόσο σε ό,τι αφορά την έδρα του Όθωνα Ηλιόπουλου, όσο και τα οικονομικά των κομματικών μέσων ενημέρωσης. Πρόκειται για τους: Όλγα Γεροβασίλη, Αλέκο Φλαμπουράρη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Θανάση Θεοχαρόπουλο, Γιάννη Ραγκούση, Κώστα Ζαχαριάδη, Ζωή Καρκούλια και Ελένη Συμεωνίδου.
Κασσελάκης κατά Ομάδας των 87
Η σύγκρουση συνεχίστηκε με νέο γύρο δηλώσεων την Παρασκευή.
Ο Στέφανος Κασσελάκης, μέσω βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να χαρακτηρίζουν «ανεπαρκή» και «σε σύγχυση» τον πρόεδρο του κόμματος στο οποίο ανήκουν, πώς είναι δυνατόν να μιλούν όπως θα μιλούσε η ΝΔ για εκείνον. Επιπλέον, καταγγέλλει «οργανωμένο σχέδιο για τον καθημερινό εξευτελισμό του ΣΥΡΙΖΑ ως το Συνέδριο» και τονίζει ότι δεν θα επιτρέψει να «ρευστοποιηθεί [το κόμμα] σε μία νεφελώδη "Κεντροαριστερά" με "σωτήρα" επιλεγμένο από τη Διαπλοκή».
Αναλυτικά η δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη έχει ως εξής:
«"Είναι σε σύγχυση". "Είναι ανεπαρκής". Αυτό γράφουν σήμερα οι 8 για τον πρόεδρο του κόμματος στο οποίο ανήκουν. Δεν έχω πρόβλημα με τις προσβολές, αλλά το ζήτημα για μένα είναι: πώς είναι σε ένα κόμμα κάποιοι που μιλούν για τον όποιο πρόεδρο του κόμματος όπως θα μιλούσε για εκείνον η ΝΔ; Πώς είναι σε ένα κόμμα κάποιοι που δεν έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, ενώ γνωρίζουν τι παραλάβαμε οικονομικά, και ενώ τους είπα: "Συνεισφέρετε με το μέγιστο ποσό που μπορείτε, και θα βάλω προσωπικά το διπλάσιο του συνόλου, προκειμένου να πληρωθούν μισθοί και επιδόματα αδείας".
»Πώς είναι σε ένα κόμμα κάποιοι που επί 5 μέρες, που βρισκόμασταν στο πεδίο της καταστροφής, δεν έκαναν τον κόπο να βρεθούν έστω μια στιγμή δίπλα στον κόσμο ο οποίος έχασε το βιός του; Εδώ και ένα χρόνο, κάθε φορά που κάνουμε αντιπολίτευση, κάθε φορά που καταθέτουμε προτάσεις, όπως χθες για την πολιτική προστασία, βρίσκω μπροστά μου ένα νούμερο: οι 53, οι 6+6, οι 87, οι 8 των 87. Ποτέ οι 150.000 που στήθηκαν για ώρες στις ουρές να εκλέξουν τον επόμενο πρόεδρό τους.
»Υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο: Ο καθημερινός εξευτελισμός του ΣΥΡΙΖΑ ως το συνέδριο, ώστε να μη μείνει κανείς, να απογοητευτείτε πρώτα απ’ όλα εσείς, να πάψετε να στηρίζετε, και ο ΣΥΡΙΖΑ, πλήρως απαξιωμένος, αφενός να μην αλλάξει και αφετέρου να ρευστοποιηθεί σε μία νεφελώδη "Κεντροαριστερά" με "σωτήρα" επιλεγμένο από τη Διαπλοκή.
»Διότι αυτά τα σχήματα μόνο μέσω ίντριγκας εμφανίζονται. Η θέση μου δε μου επιτρέπει να το επιτρέψω. Είμαι Πρόεδρος όλων. Όχι μίας φράξιας. Χρέος μου είναι να κρατήσω την αξιοπρέπεια του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως την αξιοπρέπεια του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν σέβονται έστω λίγο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, να αποκαλύψουν ΤΩΡΑ όλες και όλοι τις ειλικρινείς τους προθέσεις. Δεν θα επιτρέψω να καίνε τις ελπίδες μας επί δύο μήνες ως το συνέδριο και να φύγουν αφήνοντας αποκαΐδια.
»Προσωπικά, θα προχωρήσω όσο μου επιτρέπουν οι ανθρώπινες δυνάμεις. Σε ένα καταστατικό συνέδριο στο οποίο θα αλλάξουν όλα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα γίνει το κόμμα των μελών, των πολιτών, της ανοιχτής κοινωνίας ή θα γίνει ένα κατάλοιπο που το προσπέρασε η εποχή.
Ας σεβαστούμε όλοι τους ανθρώπους που μας στήριξαν και αγωνιούν. Δε χρωστούν τίποτα να τους τραβάμε στον πάτο της προσωπικής ιδιοτέλειας. Αξιοπρέπεια τώρα. Ώστε να υπάρξει αντιπολίτευση τώρα.
»Γιατί παρόλες τις τεράστιες εσωκομματικές προσπάθειες απαξίωσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακόμα και σήμερα έναν φοβάται επειδή δεν τον ελέγχει: Τον δικό σας, τον δικό μας ΣΥΡΙΖΑ.»
Υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο: Ο καθημερινός εξευτελισμός του ΣΥΡΙΖΑ ως το συνέδριο, ώστε να μη μείνει κανείς, να...
Posted by Στέφανος Κασσελάκης - Stefanos Kasselakis on Friday, August 23, 2024
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ΔΥΠΑ παρατείνει την προθεσμία - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα
Ανάρτηση του Έλληνα πρωθυπουργού μετά τους πυροβολισμούς στο δείπνο των ανταποκριτών
Αποκαλύψεις για παράνομες επιδοτήσεις, «λευκές» δηλώσεις πόθεν έσχες και ελέγχους δισεκατομμυρίων
Απάντηση της υπουργού Τουρισμού στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων στον Guardian
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στρατηγική συμμαχία με Μακρόν και ιστορική μείωση του δημόσιου χρέους
Στο τραπέζι η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και η νέα μείωση εισφορών για ενίσχυση της αγοράς
Η ΕΛΣΤΑΤ καταγράφει ισχυρή αύξηση διαθέσιμου εισοδήματος και ιδιωτικής κατανάλωσης
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.