Πολιτικη & Οικονομια

Guardian: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ και οκτώ κόμματα στη Βουλή

Η βρετανική εφημερίδα αναλύει τους αριθμούς πίσω από τις εκλογές στην Ελλάδα

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
85925-173349.jpg

«Από τις κάλπες στο δημοσιονομικό χρέος. Τα ποσοστά και οι αριθμοί πίσω από τις εκλογές στην Ελλάδα». Μέσα από πέντε γραφήματα η βρετανική εφημερίδα «The Guardian» αποτυπώνει το πολιτικό και οικονομικό σκηνικό στην Ελλάδα. Η εφημερίδα αναφέρεται στο προεκλογικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που αναδείχθηκε πρώτο και στις Ευρωεκλογές και το οποίο στοχεύει να θέσει νέους όρους στην ήδη υφιστάμενη συμφωνία για το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. Παράλληλα η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει πει ότι οι επικείμενες εκλογές είναι ένα δημοψήφισμα για την Ευρώπη. «Πολλοί αναλυτές φοβούνται ότι το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών μπορεί να σύρει την Ευρωζώνη σε μια νέα περίοδο κρίσης», γράφει ο Guardian.

image

Το πρώτο γράφημα καταγράφει τον μέσο όρο των ποσοστών που έχουν λάβει όλα τα κόμματα από τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις. Οι αναλυτές του Guardian καταλήγουν σε μια Βουλή οκτώ κομμάτων με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ (διαφορά 4% από τη ΝΔ), τρίτο το Ποτάμι και οριακά εντός βουλής τους ΑΝΕΛ και το Κίνημα Σοσιαλιστών Δημοκρατών του Γιώργου Παπανδρέου.

image

Στο δεύτερο γράφημα η βρετανική εφημερίδα δεν «βλέπει» τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει ποσοστό αρκετό για τον σχηματισμό μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης.

image

Το τρίτο γράφημα, το οποίο βασίζεται σε ανάλυση του Ευρωβαρόμετρου, καταγράφει το ποσοστό των Ελλήνων που τάσσεται είτε υπέρ είτε κατά του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος.

image

Ακολουθεί ένα γράφημα με τους δείκτες της ανεργίας στην Ελλάδα και ένα τελευταίο που αποτυπώνει το χρέος.

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον Άρειο Πάγο η κατάθεση των υπογραφών και της σχετικής δήλωσης για την ίδρυση του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών «ΕΛΠΙΔΑ για τη Δημοκρατία», παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού
Για το φαινόμενο Καρυστιανού: Η πολιτική της συγκίνησης

Η τραγωδία της έγινε το αποστωμωτικό επιχείρημα για κάθε αντιπολιτευόμενο λόγο και όχι μόνον κατά της κυβερνητικής ολιγωρίας αλλά και κατά των ψηφοφόρων της, κατά της ιστορίας! Και αυτή πρέπει να ξαναγραφτεί.

Ο επικήδειος Μητσοτάκη στην κηδεία Ταγαρά: «Θρηνώ έναν προσωπικό φίλο και έναν πολύτιμο συνεργάτη»
Ο επικήδειος Μητσοτάκη στην κηδεία Ταγαρά: «Θρηνώ έναν προσωπικό φίλο και έναν πολύτιμο συνεργάτη»

«Θα μείνεις πάντα στη μνήμη μας ως ένα φωτεινό παράδειγμα αυτοδημιούργητου και άξιου επιστήμονα» - Ο πρωθυπουργός αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα υφυπουργό

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY