- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γερουλάνος: Της απελπισίας οι συζητήσεις για συνεργασία στην Κεντροαριστερά
Εκτίμηση για μεγάλη προσέλευση στις εσωκομματικές κάλπες
Παύλος Γερουλάνος: Πώς σχολιάζει τις συζητήσεις για συνεργασία στην Κεντροαριστερά - Εκτίμηση για μεγάλη προσέλευση στις εσωκομματικές κάλπες
Για τη συζήτηση γύρω από την Κεντροαριστέρα μίλησε ο Παύλος Γερουλάνος σήμερα (11.7) στον ΣΚΑΪ. Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι όσα λέγονται για την κεντροαριστερά βρίσκονται σε λάθος κατεύθυνση και δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος θα κάνει άνοιγμα προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις.
«Όσα λέγονται για την Κεντροαριστερά είναι εντελώς στη λάθος κατεύθυνση, διότι κανείς δεν λέει πώς. Το να μιλάμε για ένα σενάριο φαντασίας, καταλαβαίνετε βγάζει τη συζήτηση από τα προβλήματα του κόσμου. Πρόκειται για απολύτως συζητήσεις απελπισίας ή τουλάχιστον προσμονής για κάτι καινούργιο», είπε ο Παύλος Γερουλάνος, σημειώνοντας ότι η συζήτηση που αφορά περισσότερο τους πολίτες, είναι εκείνη επί των λύσεων γύρω από προβλήματα της καθημερινότητας, όπως το ζήτημα της ακρίβειας.
Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι η προσέλευση στις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου για τη νέα ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ θα είναι μεγάλη και πρόσθεσε:
«Αν η εκλογική μας βάση ψηφίσει τον Νίκο Ανδρουλάκη, σημαίνει ότι ο δεύτερος θα έχει πείσει πως τα ελαττώματά του που εμείς αναδείξαμε, μπορεί να τα αλλάξει. Προφανώς, θα πρέπει να είμαστε από πίσω του να τον στηρίξουμε».
Παύλος Γερουλάνος: Σωστή η στάση του ΠΑΣΟΚ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια
Ο Παύλος Γερουλάνος ρωτήθηκε και για τη στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στο ζήτημα ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων. Ο κ. Γερουλάνος είπε ότι η στάση ήταν μεν σωστή, συμπληρώνοντας ότι ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης άλλαξε άρδην στάση σε σχέση με τις δεσμεύσεις που είχε πει επί του νομοσχεδίου. «Δεν κάναμε ποτέ μπρος-πίσω. Αυτό που είπαμε είναι ότι οποιοδήποτε άνοιγμα αγοράς σε μια χώρα με δίψα για τα πτυχία, πρέπει να γίνει σταδιακά με αξιολόγηση των πτυχίων».
Σε ό,τι αφορά την ακρίβεια, ο Παύλος Γερουλάνος είπε ότι ο ΦΠΑ πρέπει να μειωθεί για τα είδη πρώτης ανάγκης, διότι είναι το πρώτο μέτρο ανακούφισης που «χτυπά» την ακρίβεια, δεδομένου ότι «σου δίνει τη σιγουριά ότι μπορείς να σταθείς στα πόδια σου με τις δικές σου δυνάμεις, σε αντίθεση με τα pass που σε κάνουν να νομίζεις πως βρίσκεσαι σε μια διαδικασία ελεημοσύνης».
Διαβάστε επίσης → Οι υποψήφιοι στο ΠΑΣΟΚ μαζεύουν υποστηρικτές, αλλά και μπηχτές
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα διαφορετικό wrap από την επίσκεψη της υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στη Βόρεια Ελλάδα
Oι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών
Υψηλότερο εισοδηματικό όριο, πρόσβαση χωρίς κριτήρια για τρίτεκνους και πολύτεκνους και αυξημένο voucher
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής διπλωματίας
Το σίγουρο είναι ότι το νομικό τοπίο έχει αλλάξει δραστικά από την εποχή της Χρυσής Αυγής
Η 90ή ΔΕΘ βρίσκει την ελληνική οικονομία στο τέλος μιας ιστορικής περιόδου χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και μπροστά στο δύσκολο τεστ της επόμενης ημέρας.
Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον
Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των αναλυτών
Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων
Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του
Η αναφορά στον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό
Η θερμή υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η ιδιωτική κλινική ήταν δηλωμένη ως απλό παθολογικό ιατρείο
Επισκέφτηκε το πάρκο βιοτεχνολογίας Athens LifeTech Park στα Σπάτα
«Έχει κριθεί πολλάκις με την ίδια ετυμηγορία, αυτή του αποτυχημένου πρωθυπουργού»
Ποιες περιοχές ωφελούνται από τον επιμερισμό του ειδικού τέλους
«Το ΠΑΣΟΚ δεν ζητά εύνοια. Απαιτεί κανόνες. Και όταν παραβιάζονται, θα το λέμε με το όνομά του» σημειώνει η πρώην υπουργός
«Πορεύθηκε με το ταλέντο του, με ειλικρίνεια και με γνήσιο αυθορμητισμό»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.