Πολιτικη & Οικονομια

Στα «χαρακώματα» μπήκαν πλέον Δούκας και Ανδρουλάκης

Με αφορμή την πρόταση του δημάρχου για εκλογές

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Στα «χαρακώματα» μπήκαν πλέον Δούκας και Ανδρουλάκης
© EUROKINISSI (ΑΡΧΕΙΟΥ)

ΠΑΣΟΚ: Βαθαίνει το ρήγμα με τον Χάρη Δούκα μετά την πρόταση του

Εντονο εκνευρισμό προκάλεσε στη Χαριλάου Τρικούπη η πρόταση του Χάρη Δούκα να στηθούν στις 3 και 10 Νοεμβρίου οι κάλπες για την εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Όπως όλα δείχνουν ο δήμαρχος Αθηναίων θα είναι υποψήφιος με τα βλέμματα να στρέφονται πλέον στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, την Κυριακή 30 Ιουνίου, οι δύο μονομάχοι έδωσαν μια πρόγευση των διαθέσεών τους.

ΠΑΣΟΚ σε Δούκα: Η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ΠΑΣΟΚ σχολίασε πως «η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα», σχολιάζει μεταξύ άλλων το ΠΑΣΟΚ μετά την πρόταση του Χάρη Δούκα που πρότεινε εκλογή ηγεσίας για το ΠΑΣΟΚ στις 3 και 10 Νοεμβρίου.

Από το ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν τονίζοντας: «Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα συνεδριάσει ως γνωστόν την Κυριακή 30 Ιουνίου για να αποφασίσει τον οδικό χάρτη. Ως εκ τούτου, θα αναμέναμε από τον κ. Δούκα να έρθει στη συνεδρίαση του οργάνου του οποίου είναι μέλος και να εκθέσει τις απόψεις του, και όχι να τις κοινοποιεί στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μέσω του email τρίτου προσώπου.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αθηναίων αγνοεί ότι στις 10 Νοεμβρίου 2024, ημερομηνία που προτείνει για τη διενέργεια του β΄γύρου των εσωκομματικών εκλογών, θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος δρόμος».

Δούκας: Το 2017 είχαν γίνει εκλογές την ημέρα του Μαραθωνίου

Άμεση ήταν η απάντηση του επιτελείου του Χάρη Δούκα στο σχόλιο της Χ. Τρικούπη, που σημείωσε σχετικά με την πρόταση Δούκα για εσωκομματικές εκλογές στις 10 Νοεμβρίου πως «ο δήμαρχος Αθηναίων αγνοεί ότι διεξάγεται μαραθώνιος»

«Σας ενημερώνουμε ότι ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας στην κεντροαριστερά διεξήχθη στις 12 Νοεμβρίου του 2017, την ημέρα δηλαδή του Μαραθωνίου. Στις εκλογές αυτές συμμετείχε και ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης ως υποψήφιος. Όντως, λοιπόν, η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος», σχολίασε το επιτελείο του δημάρχου.

Δούκας: Ζητά εκλογές τον Νοέμβριο

Ακόμη ένα βήμα στην αμφισβήτηση του Νίκου Ανδρουλάκη έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας ο οποίος ενεπλάκη ενεργά τις εσωκομματικές εξελίξεις, προτείνοντας εκλογές τον Νοέμβριο για νέα ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, ζήτησε να γίνει εκλογή ηγεσίας στον Γραμματέα της ΚΠΕ και τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής την ερχόμενη Κυριακή 30 Ιουνίου, ώστε «οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής να διεξαχθούν με απόλυτη διαφάνεια και δημοκρατία, χωρίς αποκλεισμούς» και προτείνει «οδικό χάρτη» για τις επόμενες διαδικασίες.

Ακολούθως, στις αρχές Οκτωβρίου ζητά να διεξαχθεί Πανελλαδική Συνδιάσκεψη και να στηθούν κάλπες για εκλογή ηγεσίας στις 3 και 10 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά η πρότασή του

 «Αγαπητοί Σύντροφοι,

Την Κυριακή στις 30/06/2024 έχουμε την κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Στόχος όλων μας είναι να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε την επανεκκίνηση που χρειαζόμαστε, ώστε να γίνει το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής η μεγάλη δύναμη που θα οδηγήσει στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου.

Αυτό προϋποθέτει δημιουργική συζήτηση, χωρίς εντάσεις και πολώσεις.

 Ευνόητο είναι πως οι εργασίες της Κ.Π.Ε πρέπει να διεξαχθούν με απόλυτη διαφάνεια και δημοκρατία, χωρίς αποκλεισμούς.

Η γόνιμη συζήτηση που ευελπιστώ πως θα γίνει, χρειάζεται να καταλήξει σε έναν οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματά μας.

Συγκεκριμένα προτείνω:

 1. Nα γιορτάσουμε ενωτικά τα 50 χρόνια της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτέμβρη.

2. Να διεξαχθεί Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, στις αρχές Οκτώβρη, για να συζητήσουμε τις πολιτικές εξελίξεις και τους κεντρικούς πολιτικούς άξονες του Κινήματός μας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Κινήματός μας και των κοινωνικών φορέων, όπως προβλέπει το καταστατικό.

3. Στη συνέχεια να οδηγηθούμε συντεταγμένα στην ψηφοφορία για την ανάδειξη από τα μέλη και τους φίλους μας, της νέας ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Προτείνω η ψηφοφορία να διεξαχθεί στις 3 και 10 Νοεμβρίου, με τις διαφανείς και αξιόπιστες διαδικασίες που έγιναν στις εκλογές του 2017 και του 2021.

Θεωρώ ότι ο οδικός χάρτης εξασφαλίζει:

Πρώτον: Τη δυνατότητα πολιτικής συζήτησης για την αναγκαία επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ-Κίνηματος Αλλαγής.
Δεύτερον: Τον προσδιορισμό των εκλογών ανάδειξης ηγεσίας, σε χρόνο που δεν επιτρέπει μακροχρόνιες διαδικασίες που οδηγούν σε εσωστρέφεια .

Ελπίζω ότι θα σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και της ευθύνης μας απέναντι στους πολίτες και την χώρα».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.