- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Γ. Φλωρίδης προανήγγειλε διατάξεις που θα ενισχύουν το πλαίσιο για την ενδοοικογενειακή βια
Όσα είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης για την υπόθεση Λύτρα
Ενδοοικογενειακή βία: Ο Γ. Φλωρίδης για διατάξεις ενίσχυσης του πλαισίου - Όσα είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, προανήγγειλε την ανακοίνωση πλέγματος διατάξεων για την ενίσχυση του υφιστάμενου πλαισίου για την ενδοοικογενειακή βία. Ο κ. Φλωρίδης αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ στον ξυλοδαρμό της Σοφίας Πολυζωγοπούλου από τον σύζυγό της και γνωστό ποινικολόγο, Απόστολο Λύτρα.
Σύμφωνα με τον κ. Φλωρίδη, οι ενισχυτικές διατάξεις θα ορίζουν πιο συγκεκριμένα το πλαίσιο της δικαστικής εξέλιξης μιας υπόθεσης σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία. «Αν δεν είχαμε το πλέγμα προστασίας, ο γιατρός και η νοσηλεύτρια που εξέτασε τη σύζυγο του Απόστολου Λύτρα, που ξυλοκοπήθηκε, σε μια ανάλογη περίπτωση στο παρελθόν, θα βρίσκονταν με χειροπέδες. Δάσκαλοι και μαθητές που αναφέρουν τέτοια περιστατικά βίας έχουν χτυπηθεί».
Ο κ. Φλωρίδης έκανε λόγο για μεγάλη αλλαγή στον νέο ποινικό κώδικα και τον κώδικα ποινικής δικονομίας, παρά το γεγονός - όπως είπε - ότι το σχετικό νομοσχέδιο δέχτηκε σφοδρή κριτική από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Κούγιας για Λύτρα: Η παραδοχή της πράξης έχει ανδρικά χαρακτηριστικά - Απαράδεκτη η ποινική δίωξη
Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε σήμερα (18.6) για την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με δράστη τον ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα και θύμα τη σύζυγό του - επίσης δικηγόρο - Σοφία Πολυζωγοπούλου. Ο κ. Κούγιας σημείωσε ότι «ήταν υποχρεωτικό να αφεθεί ελεύθερος», καθώς πρόκειται για πλημμέλημα και όχι κακούργημα.
«Ήταν υπερβολική η ποινική δίωξη που του ασκήθηκε εις βάρος του, η ενέργεια ήταν απαράδεκτη και την παραδέχτηκε και ο ίδιος, έχει ανδρικά χαρακτηριστικά ο Αποστόλης και δεν είναι ένα τυχαίο παιδί. Παραδέχτηκε την πράξη, ενώ θα μπορούσε να επιμείνει στην αρχική του θέση», είπε ο Αλέξης Κούγιας για τον συνάδελφό του, Απόστολο Λύτρα.
Ο κ. Κούγιας σημείωσε ακόμη ότι από τη συγκεκριμένη υπόθεση «αναδείχθηκαν δύο πολύ σοβαρά νομικά θέματα». «Είναι απαράδεκτη η ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του. Αυτά τα χτυπήματα δεν είναι βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, είναι επικίνδυνη σωματική βλάβη, είναι πλημμέλημα, όχι κακούργημα», σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας. Μάλιστα, πρόσθεσε πως «αυτά τα χτυπήματα δεν χαρακτηρίστηκαν ποτέ βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη είναι αυτά που του προκαλούν αναπηρία ή ακρωτηριασμό ή να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει το μέλος του το θύμα. Έπρεπε να του επιβληθεί δίωξη για επικίνδυνη βλάβη και για ενδοοικογενειακή βία, τα οποία δεν δικαιολογούν προσωρινή κράτηση».
Ο Αλέξης Κούγιας διευκρίνισε ακόμη ότι ο Απόστολος Λύτρας αφέθηκε ελεύθερος, αφού δεν είναι ύποπτος τέλεσης της πράξης, ούτε ύποπτος φυγής. «Κακές στιγμές στη ζωή των ανθρώπων υπάρχουν πάντα. Όταν κάνει κάποιος κάτι και το παραδέχεται ενώπιον εκατομμυρίων ανθρώπων, έχει ανδρικά χαρακτηριστικά. Είναι κακοποιητής 100%. Δεν είπε κανείς ποτέ ότι πρέπει να του δώσουμε βραβείο γι’αυτό που έκανε, ο άνθρωπος αυτός έχει καταστραφεί γιατί διέλυσε την οικογένειά του. Θα ήταν σκάνδαλο αν είχε προφυλακιστεί».
Παρέμβαση του Αρείου Πάγου γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας
Κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού αναφορικά με τις ενέργειές τους στο στάδιο της προδικασίας σε ό,τι αφορά την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο τον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα ζητεί η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Αναφορικά με την υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας με κατηγορούμενο δικηγόρο, η Πρόεδρος και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, διέταξαν κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα για τις ενδεχόμενες ευθύνες δικαστικού και εισαγγελικού λειτουργού αναφορικά με τις ενέργειες τους στο στάδιο της προδικασίας.
Το σκεπτικό της απόφασης που αφέθηκε ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που επιμέτρησαν για να αφεθεί ελεύθερος ο γνωστός ποινικολόγος παρά το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει, είναι:
Η κατάθεση της γυναίκας του ότι ο άγριος ξυλοδαρμός έγινε για πρώτη φορά και ουδέποτε είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν, καθώς και η κατάθεση της πρώην συζύγου του, που τον είχε καταγγείλει στο παρελθόν, η οποία ανακάλεσε την καταγγελία της στην τότε δίκη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χάρης Δούκας: «Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η έμφυλη ισότητα αποτελεί σταθερή προτεραιότητά μας»
Έκτακτα μέτρα και παροχές roaming για τους πολίτες που βρίσκονται σε χώρες του Κόλπου και της ευρύτερης περιοχής
«Μην μας δηλητηριάσετε» φώναξε η Ζωή Κωνσταντοπούλου
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Γιάννης Παπαχρήστου, και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, παρουσίασαν τον απολογισμό και τις στρατηγικές προτεραιότητες
«Η αποστολή στην Κύπρο είναι αμυντική και ειρηνική», είπε μεταξύ άλλων
Καλώς ή κακώς η ελληνική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο είναι μονόδρομος. Κι από τους τρόπους παρουσίας, το να στέλνεις φρεγάτες για να προστατεύσεις την Κύπρο είναι μάλλον ο προτιμότερος
Για συνεργεία στην ανθρωποκτονία Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι 15 κατηγορούμενοι
Μια συζήτηση για όλα με τη βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
«Προτεραιότητα η προστασία του Κυπριακού Ελληνισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Οι δύο πρόεδροι ζητούν επίσημη ενημέρωση και χάραξη της εθνικής γραμμής
«Η χώρα μας έχει εξελιχθεί σε πρωτοπόρο ως προς αυτά τα προγράμματα, ενώ ήμασταν ουραγοί», είπε ο πρωθυπουργός
Σε ετοιμότητα το ΥΠΕΞ για την επιστροφή των εγκλωβισμένων πολιτών μόλις ανοίξει ο εναέριος χώρος
Συζήτηση για Ιράν και Λίβανο με έμφαση στη σταθερότητα της περιοχής
«Ο homo economicus δεν είναι homo sapiens», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Εντός του 2026, 5.000 μόνιμες προσλήψεις και 3.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού
«Δεν θα εγκαταλείψουμε όσους θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Διαβεβαιώσεις για επάρκεια προϊόντων , με πάνω από 500 έλεγχους σε λίγα 24ωρα
Τι συζήτησαν οι δύο υπουργοί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.