- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη του Εμίρη του Κατάρ στην Αθήνα
Επενδύσεις και περιφερειακές εξελίξεις στην ατζέντα της συνάντησης με τον πρωθυπουργό
Εμίρης του Κατάρ: Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη του στην Αθήνα - Επενδύσεις και περιφερειακές εξελίξεις στην ατζέντα της συνάντησης με τον πρωθυπουργό
Την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο Εμίρης του Κατάρ, Σεϊχης Tamim bin Hamad Al Thani, μόλις μερικούς μήνες (σ.σ τέλος Φεβρουαρίου) μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ντόχα, συνάντηση κατά την οποία η πλευρά του Κατάρ είχε εκφράσει τη βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας με την Ελλάδα στο οικονομικό και επενδυτικό πεδίο.
Η επίσκεψη του Εμίρη του Κατάρ και η συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 11:30 αύριο το πρωί, αναμένεται να σηματοδοτήσει την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε μια σειρά από τομείς με έμφαση στον τομέα της οικονομίας και των επενδύσεων, αλλά και στην ενέργεια, τον τουρισμό, την άμυνα. Ως επίσης αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, αναμένεται να συζητηθούν και οι περιφερειακές εξελίξεις, καθώς η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Εμίρη του Κατάρ πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή, καθώς συνεχίζεται η ανθρωπιστική τραγωδία στη Γάζα. Επιπλέον, στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθούν και οι σχέσεις Ε.Ε-Κατάρ.
Το Κατάρ είναι σημαντική χώρα της περιοχής που έχει αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων από τη Χαμάς. Ρόλο, που κατά τις ίδιες πηγές, αναγνώρισε ο πρωθυπουργός στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον Εμίρη του Κατάρ στην Ντόχα, τασσόμενος σε κάθε ευκαιρία υπέρ κάθε πρωτοβουλίας αποκλιμάκωσης και προστασίας των αμάχων.
Ο Εμίρης του Κατάρ θα συνοδεύεται κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα από τον επικεφαλής του γραφείου του και από τους υπουργούς Μεταφορών, Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Πολιτισμού, τον υφυπουργό Εξωτερικών, τον Διευθυντή Σπουδών και Έρευνας και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αρχής Επενδύσεων του Κατάρ (Qatar Investment Authority), ενός από τους μεγαλύτερους κρατικούς επενδυτικούς φορείς στον κόσμο.
Από την ελληνική πλευρά στις διευρυμένες συνομιλίες θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Οικονομίας Κ. Χατζηδάκης, Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης, Άμυνας Ν.Δένδιας, Ενέργειας Θ. Σκυλακάκης, Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, Ναυτιλίας Χ. Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Εξωτερικών με αρμοδιότητα την οικονομική εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.