Πολιτικη & Οικονομια

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης

Live η δεύτερη ημέρα συζήτησης για τα Τέμπη

62224-137655.jpg
Newsroom
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρόταση μομφής: Η 2η μέρα συζήτησης για τα Τέμπη
Πρόταση μομφής: Η 2η μέρα συζήτησης για τα Τέμπη © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Πρόταση μομφής: Συνεχίζεται η συζήτηση την δεύτερη μέρα συζήτησης - Οι αντιπαραθέσεις με επίκεντρο το ζήτημα των Τεμπών

Σε έντονα τεταμένο κλίμα συνεχίζεται στην ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης,υπογεγραμμένη από 85 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας.

Η συζήτηση της πρότασης μομφής θα διαρκέσει τρεις ημέρες, θα κορυφωθεί την Πέμπτη το βράδυ με την ομιλία του πρωθυπουργού και θα ολοκληρωθεί με ονομαστική ψηφοφορία λίγη ώρα αργότερα.

Δείτε Live τη συζήτηση στη Βουλή:

Η πολιτική αντιπαράθεση ήταν έντονη ήδη από το απόγευμα της Τρίτης, όταν και κατατέθηκε η πρόταση δυσπιστίας, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να κατηγορεί την κυβέρνηση «για μοτίβο συγκάλυψης και ατιμωρησίας σε μία σειρά σκανδάλων» και τον Μάκη Βορίδη να τον χαρακτηρίζει «εντολοδόχο συγκεκριμένων συμφερόντων». Σε λίγη ώρα αναμένεται να ανέβει στο βήμα της Βουλής  και ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής.

Αντιπαράθεση Φλωρίδη - Μάντζου για τα Τέμπη: «Για τα μπάζα όσοι επικαλούνται τα μπαζώματα»

«Φωτιά» στη σημερινή συζήτηση πυροδότησε το δριμύ κατηγορώ του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Φλωρίδης υπογράμμισε ότι η Δικαιοσύνη χρειάζεται ασπίδα προστασίας απέναντι στους δημαγωγούς και τους υπονομευτές της και έστειλε μήνυμα σε όσους νομίζουν ότι οι κυβερνήσεις πέφτουν έξω από το πεδίο της δημοκρατίας, ότι κάνουν μεγάλο λάθος και θα το διαπιστώσουν για μια ακόμη φορά. «Εξωθεσμικοί παράγοντες που επιχειρούν να αλλοιώσουν τη λειτουργία της δημοκρατίας, εφόσον συνεχίσουν να το επιχειρούν, θα υποστούν για μια ακόμη φορά συντριπτική ήττα», είπε ο κ. Φλωρίδης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d04ozm658gkx)

Αναφέρθηκε επίσης στις προτροπές προς την Ευρωπαία Εισαγγελέα, όπως αυτές διατυπώθηκαν από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες ευρωεκλογές, Νίκο Φαραντούρη, ενώ σημείωσε πως «όσοι χρησιμοποιούν μια θολή επιχειρηματολογία για τα μπαζώματα στο σημείο του δυστυχήματος, αυτοί είναι για τα μπάζα», γιατί όλες οι εργασίες που έγιναν είχαν στόχο να μπορέσουν να προσεγγίσουν οι γερανοί και από κάτω διέρχεται ο κεντρικός αγωγός του φυσικού αερίου της χώρας, και υπήρχε κίνδυνος να τιναχθεί ο αγωγός.

Τα όσα είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης προκάλεσαν τη σφοδρή αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μάντζου που κατήγγειλε ότι με ευθύνη της συμπολίτευσης απορρίφθηκε η διερεύνηση των ποινικών καταγγελιών της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει ποιο ήταν το επίσημο παρακράτος που αξιοποίησε παραχαραγμένο ηχητικό υλικό για τη συγκάλυψη και την χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Φλωρίδης για το δημοσίευμα του «Βήματος»

Αναφερόμενος στην πρόταση δυσπιστίας, ο κ. Φλωρίδης σχολίασε πως ενώ πριν από λίγες ημέρες έγινε η συζήτηση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής και ενώ η αντιπολίτευση κατήγγειλε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, ούτε πρόταση ποινικής δίωξης σε βάρος του όποιου εμπλεκόμενου υπουργού κατατέθηκε, ούτε πρόταση μομφής σε βάρος της κυβέρνησης κατατέθηκε.

«Η πρόταση κατατέθηκε, όταν έρχεται ένα νεύμα από κάπου… Ένα δημοσίευμα με έναν τίτλο παραπλανητικό και ψεύτικο, ο οποίος τίτλος δεν υποστηρίζεται από το ρεπορτάζ και το οποίο ρεπορτάζ λέει ότι δεν ισχύουν αυτά που γράφονται στον τίτλο. Ούτε για ξεκάρφωμα δεν περιμένατε να περάσει μια μέρα, να μην φανεί ότι είστε τόσο στοιχισμένοι», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και προσέθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ περίμενε ένα εξωθεσμικό σήμα από κάπου για να κάνει τελικά την πρόταση δυσπιστίας.

Χρυσοχοΐδης: Έωλη και προσχηματική η πρόταση δυσπιστίας

Έωλη και προσχηματική χαρακτήρισε την πρωτοβουλία κομμάτων της αντιπολίτευσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τοποθετούμενος επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης:

Δεν τεκμηριώνεται και δεν προσφέρει τίποτα, ούτε στο πολιτικό κλίμα ούτε κυρίως στην διαλεύκανση του ειδικού θέματος που επικαλείται, σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Αφού σημείωσε ότι ο μόνος δρόμος που μπορεί να απαλύνει τα συναισθήματα των συγγενών των θυμάτων είναι ο δρόμος της κατανομής ευθυνών όπου υπάρχουν, ο δρόμος της δικαιοσύνης, της διαφάνειας και της ανάληψης της ευθύνης εκεί που υπάρχει, επισήμανε ότι «ένα χρόνο μετά, οι ευθύνες είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η δικαιοσύνη δεν έχει μιλήσει ακόμα. Και πάνω σε αυτό το κενό της μη απόδοσης ευθυνών, βρίσκουν χώρο τελικά η κάθε λογής θεωρίες συνωμοσίας».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης απέκρουσε τις αιτιάσεις περί συγκάλυψης: «Υπάρχει κανείς που το ισχυρίζεται αυτό σοβαρά και τεκμηριωμένα, με αποδείξεις, με στοιχεία; [..] Έχουμε ήδη 33 κατηγορούμενους. (Υπάρχει) εφέτης - ανακριτής, Ευρωπαίος Εισαγγελέας, δύο πραγματογνώμονες, ευρωπαϊκό ενδιαφέρον. Υπάρχει κάποιος που μπορεί να στοιχειοθετήσει τελικώς, επιχείρημα παρεμπόδισης ή συγκάλυψη;».

Σύμφωνα με τον υπουργό, μπορεί κάποιος να το ισχυριστεί αλλά όχι να το τεκμηριώσει. Απλώς γιατί δεν ισχύει. Δεν γίνεται, ανεξάρτητα από τις προθέσεις μίας κυβέρνησης. Το ξέρει και η αντιπολίτευση αυτό» σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Παράλληλα, ως υπουργός της κυβέρνησης και πολιτικός προϊστάμενος της ΕΛΑΣ, ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε την ικανοποίησή του ότι «η Ελληνική Αστυνομία ετέθη από την πρώτη στιγμή στη διάθεση των ανακριτικών αρχών, των δικαστικών αρχών, και θα συνεχίσει να το πράττει μέχρι τέλους. Μέχρι να μιλήσει οριστικά και αμετάκλητα η Δικαιοσύνη. Και για το σύνολο αυτής της τραγωδίας και για κάθε πτυχή και ερωτηματικό που έχει έρθει και πρέπει να απαντηθεί».

Όσο για το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διενεργηθούν πρόωρες εκλογές με διεθνείς παρατηρητές, είπε ότι η χώρα μας λαμβάνει βαθμό 9 στα 10 στο δείκτη Δημοκρατίας του Εκόνομιστ καθώς και ότι «δεν είναι δυνατόν, η πολιτική εμπάθεια να συνδυάζεται με την παχυλή άγνοια και να υπονομεύει την ίδια την χώρα και τους θεσμούς της. Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά: «Εκλογές με παρατηρητές; Πενήντα χρόνια είμαστε εδώ, όλοι μαζί. Τη φτιάξαμε όλοι μαζί και την παλέψαμε όλοι μαζί την Δημοκρατία μας. Και αυτό θέλει πρόταση μορφής.. Όχι η "μονταζιέρα" την οποία επικαλείται. Δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσει το ψεύδος και η παραχάραξη των γεγονότων, η ατιμωρησία των πραγματικών υπευθύνων μόνο και μόνο γιατί κάποιοι φαντάζονται ότι μπορεί να κάνουν πολιτική καριέρα στις πλάτες του λαού και των συμφερόντων του. Να το ξεχάσουν αυτό» υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Φάμελλος προς Καραμανλή: Γιατί αγνοήσατε όλες τις θεσμικές επισημάνσεις που σας είχαν γίνει;

Ερωτήματα προς τον Κώστα Αχ. Καραμανλή έθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος ενόψει της ομιλίας του πρώην υπουργού Μεταφορών στη Βουλή.

Ο κ. Φάμελλος είπε ότι «οφείλουμε να θέσουμε συγκεκριμένα ερωτήματα στον κ. Καραμανλή, τα οποία τίθενται και προς τον υφυπουργό κ. Καραγιάννη και θέλουμε απαντήσεις».

Συγκεκριμένα ρώτησε τον κ. Καραμανλή «γιατί αγνοήσατε όλες τις θεσμικές επισημάνσεις που σας είχαν γίνει για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου;». Επισήμανε ότι αναφέρεται στην παραίτηση του κ. Σπηλιόπουλου, προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ΟΣΕ που παραιτήθηκε στις 28 Μαΐου 2020 και με εμπιστευτική επιστολή προς τον κ. Μητσοτάκη έθετε τα προβλήματα. Δεύτερον, τον ρώτησε «γιατί αγνοήσατε την επιστολή παραίτησης του κ. Τσαλίδη, διευθύνοντα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στις 6 Σεπτεμβρίου 2021, που περιγράφει τα σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία του ελληνικού σιδηρόδρομου και επισημαίνει τον κίνδυνο ενός συμβάντος μέγιστη σοβαρότητας;».

Τρίτον, γιατί «αγνόησε» την επιστολή παραίτησης 27 Απριλίου '22 του κ. Κατσιούλη που ήταν πρόεδρος της επιτροπής τηλεδιοίκησης, «ο οποίος στην επιστολή του αναδεικνύει τα ελλείμματα, την κακοδιαχείριση, την καθυστέρηση και τη μη υλοποίηση φυσικού αντικειμένου». Τέταρτον, γιατί «αγνόησε» το εξώδικο της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανοδηγών στις 21 Οκτωβρίου 2022 με την υπογραφή του κ. Γενιδούνια, «για τα προβλήματα του σιδηροδρομικού δικτύου, την κακή κατάσταση της γραμμής, τη μη λειτουργία τηλεματικής φωτοσημάτων τηλεδιοίκησης, και τους κινδύνους ασφαλείας». Η πέμπτη ερώτηση αφορούσε «το έγγραφο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που παραδόθηκε στο γραφείο του υπουργού με υπογραφή 4 Οκτωβρίου 2021, με το οποίο η αρχή ζητούσε την άμεση άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά των προσώπων που εμπλέκονται στην κακοδιαχείριση και την ελλιπή επίβλεψη της σύμβασης 717».

Ανδρουλάκης: Ψεκασμένες θεωρίες ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί με την πρότασή του διαπλεκόμενα συμφέροντα

Με αυστηρή γλώσσα ο Νίκος Ανδρουλάκης παρενέβη στη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας και απέρριψε ως «ψεκασμένες θεωρίες» τους ισχυρισμούς κυβερνητικών παραγόντων και βουλευτών της ΝΔ ότι το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής εξυπηρετεί με την πρότασή του διαπλεκόμενα συμφέροντα.

«Η παράταξή σας είναι σιαμαία με την εγχώρια ολιγαρχία. Πήραμε τη πρωτοβουλία γιατί οι Έλληνες θέλουν να μάθουν την αλήθεια», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ. Πρόσθεσε πώς «από χθες το βράδυ αναμασούν αυτούς τους ισχυρισμούς χωρίς να δίνουν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα». Υποστήριξε ότι τα κίνητρα του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ είναι αξιακά κι όχι καθεστωτικά όπως της ΝΔ.

Κόντρα Τριαντόπουλου – Καλαματιανού για τα Τέμπη

Μία ακόμη κόντρα ξέσπασε μεταξύ του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Τριαντόπουλου και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύση Καλαματιανού.

«Κάποιοι ανακινείτε και αναπαράγετε σενάρια που απέχουν από την πραγματικότητα. Επισκέφθηκα και επισκεπτόμουν την Λάρισα για τον συντονισμό της κρατικής βοήθειας. Παρά το γεγονός ότι ήμουν συγκλονισμένος έπρεπε να ανταποκριθώ σε μια σειρά από πρωτόγνωρα ζητήματα» σημείωσε ο κ. Τριαντόπουλος.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d04j108axfw1)

«Φαντάζομαι ότι δεν θα είχατε πρόβλημα να παρουσιαστείτε και στην Δικαιοσύνη για να υπερασπιστείτε την αλήθεια σας» σχολίασε ο κ. Καλαματιανός διαβάζοντας δηλώσεις του κ. Τριαντόπουλου σε Μέσα ενημέρωσης, για το ζήτημα της αποκατάστατης της περιοχής. «Ο κ. Αγοραστός σύμφωνα με καταγγελία που υπάρχει σας είχε εμπλέξει προσωπικά. Υπάρχει καταγγελία ότι μεταφέρθηκαν 300 κυβικά χώματος. Οπότε τι ακριβώς ήταν η αποκατάσταση για την οποία μιλήσατε στα κανάλια;»ρώτησε.

«Αναφέρετε δυο, τρεις λέξεις από 15λεπτες συνεντεύξεις. Ο ρόλος μου περιλάμβανε και την ενημέρωση της κοινής γνώμης. Μετέφερα πληροφορίες από αρμόδιους φορείς. Υπάρχει κάποιο στοιχείο που να με συνδέει; Κάνετε κοπτοραπτικη, η οποία τροφοδοτεί το αφήγημα σας. Σε ότι αφορά το ζήτημα της διαμόρφωσης του χώρους αποφάσισαν όπως οι ίδιοι έκριναν. Προχώρησαν σε ενέργειες ώστε να ολοκληρώσουν το έργο τους. Εσείς λέτε ότι δούλευαν για αν κρύψουν κάτι. Τι; Αυτό δεν μας το έχετε πει» απάντησε ο υφυπουργός.

Παππάς: Αυτές οι τρεις μέρες, θα είναι οι μέρες που τελειώνει το κρυφτό

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης και τη δρομολόγηση εθνικών εκλογών, διότι οι παραβιάσεις του κράτους δικαίου σε αριθμό και σε κλίμακα δεν έχουν προηγούμενο. Η κοινή γνώμη έχει καταλήξει σε ένα συμπέρασμα: Ότι στα Τέμπη έγινε προσπάθεια συγκάλυψης. Και αυτές οι τρεις μέρες, θα είναι οι μέρες που τελειώνει το κρυφτό. Και για τον κ. Μητσοτάκη και για τον κ. Καραμανλή» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, κατά την εισήγησή του επί της πρότασης δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης. Απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα ανέφερε πως «εσείς κυβερνούσατε όταν γίνονταν οι υποκλοπές, όταν διαρρέονταν τα προσωπικά δεδομένα, όταν έγιναν τα Τέμπη. Και εσείς θα παραιτηθείτε. Για να ανασάνει η Δημοκρατία και να μιλήσει ο λαός».

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης απαντώντας στον κ. Παππά είπε: «Bλέπω να έχει επιλέξει ως εισηγητή του για τα θέματα που αφορούν το Κράτος Δικαίου και της χειραγώγησης των Μέσων Ενημέρωσης, τον κ. Παππά! Κρίμα που δεν έχει επιλεγεί και ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για να είναι η δεύτερη επιλογή σας, ώστε να είναι συμπληρωμένο το σετ του Κράτους Δικαίου» σχολίασε  Μάκης Βορίδης. 

Κατρίνης: Εδώ τρεις μέρες θα απολογηθείτε

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε: «Δεν δικαιούστε ούτε να υψώνετε τους τόνους ούτε να κουνάτε το δάχτυλο ούτε να στρεψοδικείτε. Εδώ τρεις μέρες θα απολογηθείτε, γιατί καλύπτετε με προκλητικό τρόπο τις ευθύνες στελεχών σας. Γιατί με προκλητικό τρόπο έχετε καταλύσει κάθε έννοια σεβασμού στο κράτος δικαίου και γιατί με όλα αυτά που έχετε κάνει, η Ελλάδα μοιάζει όλο και λιγότερο με μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα που σέβεται τους κανόνες του κράτους δικαίου».

Μιχαηλίδου: Δεν έδωσε η κυβέρνηση παραποιημένο ηχητικό υλικό

Δεν έδωσε η κυβέρνηση παραποιημένο ηχητικό υλικό, από την τραγική νύχτα στα Τέμπη. Αντιθέτως, ολόκληρο το ηχητικό υλικό έχει δοθεί αυτούσιο και χωρίς καμία επεξεργασία στις δικαστικές αρχές, ανέφερε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου. Αναφέρθηκε και στο δημοσίευμα «γνωστής, σοβαρής εφημερίδας», σύμφωνα με την οποία μονταρισμένο ηχητικό, κυκλοφόρησε με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.

«Τίποτε πιο στρεβλό, τίποτε πιο αναληθές», είπε η υπουργός για να υπογραμμίσει ότι ουδείς λογικός άνθρωπος αμφιβάλλει, και συνεπώς δεν χρειάζεται καμία μονταζιέρα, πως η τραγωδία θα είχε αποφευχθεί, αν εκείνη τη μέρα είχαν τηρηθεί οι κανόνες κίνησης των τρένων, κανόνες που παραβιάστηκαν επτά φορές.

Σε θέση μάχης τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τα Τέμπη

O ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη σημερινή του ομιλία στη Βουλή δήλωσε ότι «το ΚΚΕ υπερψηφίζει, όπως είναι αυτονόητο και όπως κάνει πάντα με το δικό του σκεπτικό, την πρόταση μομφής που έχει κατατεθεί προς την κυβέρνηση της ΝΔ. Δεν μένει, όμως, μόνο σε αυτό. Καταθέτουμε και στη Βουλή τη μομφή που καταθέτουμε καθημερινά μαζί με το λαό, τη νεολαία, το εργατικό-λαϊκό κίνημα στους αγώνες που αναπτύσσονται ενάντια στην πολιτική αυτής της κυβέρνησης και τις συνέπειές της».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος αναρωτήθηκε «Τι κερδίζει η ΝΔ από την πρόταση δυσπιστίας; Κερδίζει 6 μήνες ανενόχλητης παραμονής στην εξουσία, για να μην μπορεί να κατατεθεί πρόταση δυσπιστίας για τα μνημόνια της συμφωνίας των Πρεσπών και την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο. Και βγαίνει ο κ. Μαρινάκης και λέει: «καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής – θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα». Ποια συμφέροντα; Αυτά που δραστηριοποιούνται σε καύσιμα, ενέργεια, τρόφιμα, ΑΠΕ κλπ; μα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, είστε μαζί τους! Αλλά, ως άλλη Σαλώμη θέλετε το κεφάλι του Καραμανλή. ΄Όχι. Εμείς θελουμε να πληρώσουν όλοι όσοι ευθύνονται για το έγκλημα».

«Η κυβέρνηση θα πληρώσει και θα πληρώνει για πολύ καιρό την επιχείρηση συγκάλυψης», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Για οκτώ μήνες ακούμε συνεχώς, σε όποιο επιχείρημα βάζει η αντιπολίτευση, για το 41%. Με το 41% απαντάει η κυβέρνηση σε όλα τα ερωτήματα. Δεν το λέτε τώρα πια, γιατί το 70% των Ελλήνων και των Ελληνίδων, θεωρεί ότι κάτι πάει πολύ στραβά σε αυτή τη χώρα. Και αυτό που πάει πολύ στραβά είναι ότι έχουμε μια κυβέρνηση που θέλει να συγκαλύψει», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου κάλεσε τον πρωθυπουργό «να προσέλθει στη βουλή και να κάνει αυτό που αποφεύγει από τις 22 Νοεμβρίου και να δώσει εξηγήσεις για την εμπλοκή του στην υπόθεση, για το γεγονός ότι, είχε προσωπική γνώμη και σχέση με την διαδρομή της εμπορικής αμαξοστοιχίας, και για το γεγονός ότι το γραφείο του και το Μαξίμου παρενέβησαν για την προβολή του σεναρίου του ανθρώπινου λάθους ακόμα και με παραποιητική διοχέτευση ηχογραφημένων συνομιλιών του μοιραίου σταθμάρχη με τους μηχανοδηγούς».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ