Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: Δημιουργείται task force για την επίβλεψη των ευρωεκλογών

Περίπου 400 οι υποψήφιοι για το ευρωψηφοδέλτιο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Δημιουργείται task force για την επίβλεψη των ευρωεκλογών
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: Δημιουργείται task force για ζητήματα διαβλητότητας – Περίπου 400 οι υποψήφιοι για το ευρωψηφοδέλτιο

Την δημιουργία μιας task force που θα παρακολουθεί ζητήματα διαβλητότητας σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου καθώς και ζητήματα τυχόν παραβίασης προσωπικών δεδομένων, με αφορμή την υπόθεση της διάρρευσης προσωπικών δεδομένων στο Υπουργείο Εσωτερικών, αποφάσισε την Παρασκευή ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d008gwl8rxx5)

Ευρωεκλογές: Θα λάβουν μέρος 400 άτομα

Σχετικά με τη διαμόρφωση του Ευρωψηφοδελτίου έγινε γνωστό πως 35 θέσεις θα καλυφθούν από τις προκριματικές εκλογές οι οποίες θα διεξαχθούν υβριδικά στις 14 Απριλίου. Οι 2 Ευρωβουλευτές θα ενταχθούν στο ευρωψηφοδέλτιο χωρίς να μπουν σε προκριματικές, ενώ 5 υποψήφιοι θα οριστούν στο ψηφοδέλτιο από τον πρόεδρο.

Στις προκριματικές θα λάβουν μέρος περί τα 400 άτομα, τα οποία θα επιλέξουν την περιφέρεια στην οποία επιθυμούν να κατέβουν. Επίσης αποφασίστηκε πως θα ισχύσει ποσόστωση. Τέλος στην ψηφοφορία για την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου που θα γίνει τόσο με κάλπες όσο και ηλεκτρονικά μέσω του iSyriza θα μπορούν να λάβουν μέρος εκτός των μελών και φίλοι του κόμματος.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων όπου ομόφωνα υπογραμμίστηκε ότι ορθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στήριξε και στηρίζει τις φοιτητικές κινητοποιήσεις.

Επίσης, αποτιμήθηκαν με θετικό πρόσημο η αντιπολιτευτική στάση του κόμματος, αλλά και οι πολιτικές θέσεις που διατύπωσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα κομβικά πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα που απασχόλησαν το τελευταίο διάστημα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ