- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μιχαηλίδου: «Καινούργιες πολιτικές για προσέλκυση νέων στη ναυτιλία»
Ιδιαίτερη αναφορά από την υπουργό Εργασίας στην ψηφιακή εφαρμογή myNAT
Δόμνα Μιχαηλίδου: Η υπουργός Εργασίας για τις πολιτικές προσέλκυσης νέων στη ναυτιλία
Η Δόμνα Μιχαηλίδου βρέθηκε στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς, μία ημέρα μετά την παρουσίαση της ψηφιακής εφαρμογής myΝΑΤ. Σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των Θεσμικών Φορέων της Ναυτιλίας, η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στις καινούργιες πολιτικές προσέλκυσης νέων στη ναυτιλία και στα εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης.
Μιχαηλίδου: «Καινούργιες πολιτικές για προσέλκυση νέων στη ναυτιλία»
Η Υπουργός μαζί με τον Πρόεδρο της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιώς, Γεώργιο Αλεξανδράτο, την Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού, τον Πρόεδρο του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γεώργιο Πατέρα, τον Πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, Χαράλαμπο Σημαντώνη, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Διονύση Θεοδωράτο, τον Πρόεδρο του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, Κωνσταντίνο Τσαγκαρόπουλο και εκπροσώπους της Ναυτιλιακής Λέσχης, συζήτησε τις προοπτικές του κλάδου και τα προβλήματα εύρεσης ανθρώπινου δυναμικού στο ναυτικό επάγγελμα.
«Στο Υπουργείο, έχουμε εντοπίσει ένα οξύμωρο: Ενώ η Ελλάδα είναι παγκόσμια ναυτιλιακή δύναμη, ακούω συχνά πως πολλές ναυτιλιακές εταιρείες αναζητούν αξιωματικούς, πλοιάρχους ή πρώτους μηχανικούς, χωρίς αποτέλεσμα. Το φαινόμενο αυτό είναι ακόμα πιο έντονο στην προσέλκυση κατώτερου πληρώματος, παρόλο που η αμοιβή τους είναι σημαντικά μεγαλύτερη σε σχέση με την αμοιβή ενός ανειδίκευτου εργάτη στη στεριά. Η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, δηλαδή της ασυμμετρίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του Υπουργείου Εργασίας. Μέσα από την υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων κατάρτισης και επανακατάρτισης εργαζομένων και ανέργων ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αγοράς και θα εξασφαλίζουν καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας», είπε αρχικά η Δόμνα Μιχαηλίδου.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην καινοτόμο ψηφιακή εφαρμογή myNAT που παρουσιάστηκε εχθές χάρη στην οποία οι ναυτικοί θα έχουν από εδώ και στο εξής αναλυτική πρόσβαση στον ασφαλιστικό τους βίο από το κινητό τους. Όπως είπε: «Το myNAT θα βελτιώσει την καθημερινότητα των ναυτικών συνδέοντάς τους σε πραγματικό χρόνο με το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (Ν.Α.Τ)». Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανέφερε επίσης: «Σκοπός μας είναι να ενισχυθεί περισσότερο το ναυτικό επάγγελμα, να αξιοποιηθεί το ανθρώπινο δυναμικό που ήδη υπάρχει και να εξασφαλιστεί συνολικά ένα ακόμα λαμπρότερο μέλλον για την ελληνική ναυτιλία».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι είπε για την Τουρκία
Σε μια περίοδο αυξημένων πιέσεων στην αγορά
Η Ελλάδα επιταχύνει τη μείωση του χρέους στέλνοντας ισχυρό μήνυμα σε αγορές και οίκους αξιολόγησης
Συνεχίζεται η κόντρα του υπουργού με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας
Ένταση με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ
Ο δήμαρχος Αθηναίων τον είχε κατηγορήσει νωρίτερα για υποκρισία
Τι επεξεργάζεται η Γενική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους
Νέο πλαίσιο για την προστασία των ανηλίκων
Νέα στελέχη σε Δήμους και Περιφέρειες, με έμφαση σε ετοιμότητα, πρόληψη και συνεργασία φορέων
Νέα αντιπαράθεση μεταξύ του νυν και του πρώην δημάρχου της Αθήνας
Προειδοποίηση της Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας
Αναλυτές βλέπουν επανάληψη του μοτίβου κακάο – Πίεση ζήτησης και προσδοκίες υπερπροσφοράς
Εγκρίθηκαν 20 Τομεακά Προγράμματα για ενίσχυση ανθεκτικότητας και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης
Μοιάζει σαν σύμπασα η ηγετική ομάδα να μην έχει αντιληφθεί τις σημαντικές αλλαγές στον ελλαδικό και ευρωπαϊκό χώρο και επιδιώκει διαρκώς να συναγελάζεται με ένα δήθεν προοδευτικό μέτωπο
Τι δήλωσε η υπουργός Παιδείας για την απώλεια της εκπαιδευτικού Σοφίας Χρηστίδου
Ποιος είναι ο νέος αντιπρόεδρος της Βουλής
Διαθέσιμος ο πίνακας με τα προσωρινά αποτελέσματα
Η Ελλάδα ως ευρωπαϊκός πυλώνας ενεργειακής σταθερότητας
Διεκόπη και πάλι η κοινοβουλευτική συνεδρίαση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.