- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Γιώργος Τσίπρας: Aν δεν υπάρξει συνεννόηση με Κασσελάκη, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο
«Θα βοηθούσε πολύ η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα», τονίζει ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Γιώργος Τσίπρας θέτει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ: Aν δεν υπάρξει συνεννόηση με Κασσελάκη, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο.
Θέμα ηγεσίας ακόμη και πριν από τις ευρωεκλογές έθεσε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος σημείωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι το κόμμα πρέπει να πάει στην εκλογική αναμέτρηση με τον Στέφανο Κασσελάκη, «αλλά, αν δεν υπάρξει συνεννόηση μαζί του, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο που θα συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά για να πάμε στις ευρωεκλογές».
Γιώργος Τσίπρας για Κασσελάκη: Να υπάρξει ένας άνθρωπος που θα συγκεντρώνει τη συναίνεση όλων μας
Συγκεκριμένα, μιλώντας στα Παραπολιτικά και ερωτηθείς για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προχωρήσει με συλλογική ηγεσία στις ευρωεκλογές, ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Όχι, θα πρέπει να υπάρξει ένας, πρέπει να είναι ο Κασσελάκης μέχρι τις ευρωεκλογές, αν δεν υπάρξει συνεννόηση, να υπάρξει ένας άνθρωπος που θα συγκεντρώνει τη συναίνεση όλων μας, ομόφωνα, να προχωρήσουμε μέχρι τις ευρωεκλογές».
Όσον αφορά τη σημερινή Πολιτική Γραμματεία τόνισε: «Ελπίζω ότι σήμερα ότι μπορεί να υπάρξει λύση, αυτή είναι η διάθεση όλων στην Π.Γ. Εγώ στήριξα τον Κασσελάκη μέχρι την εκλογή του, δεν ήμουν ποτέ μέρος ηγετικής ομάδας. Μετά, τον στήριξα, όπως οφείλαμε όλοι».
«Πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για να πάμε συντεταγμένα μέχρι τις ευρωεκλογές, χωρίς αιφνιδιασμούς, χωρίς εγώ αποφασίζω, όπως πρέπει να είναι η λειτουργία ενός κόμματος δημοκρατικής Αριστεράς, ελπίζω να υπάρξει λύση για μια καλύτερη προοπτική μέχρι τις ευρωεκλογές», σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ενώ τόνισε ότι «δεν υπάρχει αρχή του ενός ανδρός».
Τέλος, κληθείς να πάρει θέση για το αν πρέπει να γυρίσει ο Αλέξης Τσίπρας, ο Γιώργος Τσίπρας απάντησε: «Θα βοηθούσε πάρα πολύ, δεν τον έχει ανάγκη μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο προοδευτικός κόσμος της χώρας μας».
ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η κρίσιμη Πολιτική Γραμματεία
Εξαιρετικά κρίσιμη για τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, με τα μέλη της να αναμένουν την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την επιστολή που απέστειλε από το Λονδίνο με αιχμές κατά της Πολιτικής Γραμματείας για την έντονη κριτική σχετικά με το ερωτηματολόγιο του προέδρου.
Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται είτε να εκτονωθεί η ένταση και το κόμμα να οδηγηθεί ομαλά στο Συνέδριο, είτε τα πράγματα να βαθύνουν ακόμη περισσότερο την κρίση, με ευθεία αμφισβήτηση του Στέφανου Κασσελάκη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Κρύβεται πίσω από επιστημονικές εισηγήσεις για τον Ποινικό Κώδικα»
Ο πρωθυπουργός μίλησε στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση δύο χρόνων λειτουργίας της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)
«Ελάτε να ψηφίσετε τις διατάξεις που προστατεύουν τους πολίτες»
Το χρονοδιάγραμμα για τις πληρωμές ανά Ταμείο
Οι ανακοινώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν σχεδόν ίδιο πληθωρισμό για τα φτωχότερα και τα πλουσιότερα νοικοκυριά, αλλά διαφορετικές πηγές πίεσης και πολύ άνισα περιθώρια αντοχής
«Σήμερα παριστάνουν τους αντιφασίστες» σημειώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης
Η ημερομηνία που έχουν κυκλώσει οι δικαιούχοι
Για τους δικαιούχους φοιτητές, το ετήσιο επίδομα έχει αυξηθεί στα 1.500 ευρώ
Στόχος η καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών, επιχειρήσεων και επαγγελματιών
Διαχειρίσιμοι οι αναδυόμενοι κίνδυνοι σύμφωνα με τον οίκο - Υψηλή κερδοφορία και ρευστότητα
«Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφαλή συνέχιση των εργασιών», τόνισε ο υφυπουργός Μεταφορών
Τι ζήτησε ο πρόεδρος του Eurogroup από τα κράτη - μέλη
«Φωτιά» οι τιμές στα πράσινα τιμολόγια για τον Νοέμβριο
Είχε καταλάβει την έδρα μετά την παραίτηση Ζαμπάρα
«Ναι Αλέξη μου, όταν κυβερνούσες εσύ δεν υπήρχε καμία φθορά σε κανένα Νοσοκομείο»
Η ανάρτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Η ημερομηνία που πρέπει να προσέξετε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.