Πολιτικη & Οικονομια

Απάντηση Δούκα σε Μητσοτάκη: «Αντί για αβάσιμες κατηγορίες, να στηρίξει εμπράκτως τις πρωτοβουλίες μας»

Ο δήμαρχος Αθηναίων για την αιχμή του πρωθυπουργού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Χάρης Δούκας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Χάρης Δούκας: Απάντηση στον Κ. Μητσοτάκη για τα κλειστά ακίνητα © ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/ΓΡ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΗ ΔΟΥΚΑ//EUROKINISSI

Χάρης Δούκας: Η απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα κλειστά ακίνητα και τις συλλογικότητες

Την απάντησή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (9.2) ο Χάρης Δούκας. Ο δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε «αβάσιμες» τις κατηγορίες που εξαπέλυσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός σχετικά με τα κλειστά ακίνητα στην Αθήνα και του ζητά «να στηρίξει εμπράκτως τις πρωτοβουλίες μας για την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών». 

«Οι άστεγοι, τα άτομα με αναπηρία, οι φοιτητές, οι καλλιτέχνες, η κοινωνία των πολιτών. Αυτές είναι οι συλλογικότητες τις οποίες υπερασπίζομαι και λυπάμαι, πραγματικά, για την ειρωνική αντιμετώπισή τους από τον πρωθυπουργό στη Βουλή. Όσον αφορά τα κλειστά ακίνητα, ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να γνωρίζει την προσπάθεια που κάνω,  τις σχετικές συζητήσεις που είχα με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Ζαχαράκη, αλλά και τη δημόσια τοποθέτησή μου στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων», απαντά ο Χάρης Δούκας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και συνεχίζει: 

«Αντί, λοιπόν, να εκτοξεύει αβάσιμες κατηγορίες τον καλώ να στηρίξει εμπράκτως τις πρωτοβουλίες μας για την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών». 

Χάρης Δούκας: Απάντηση στον Κ. Μητσοτάκη για τα κλειστά ακίνητα

Ο Χάρης Δούκας προχώρησε στην παραπάνω απάντηση μετά από την αιχμή που άφησε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά του δημάρχου Αθηναίων. Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του για τη Στεγαστική Κρίση στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» αναφέρθηκε στα κλειστά κτίρια στην Αθήνα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να μην είναι κατοικήσιμα και άφησε «αιχμή» κατά του νέου δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του για τις καταλήψεις.

«Πείτε στον δήμαρχο Αθηναίων, που στηρίξατε στις εκλογές, να διαθέσει τα κλειστά ακίνητα σε ευάλωτες οικογένειες και όχι σε συλλογικότητες και καταλήψεις», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λίγη ώρα αργότερα, στη δευτερολογία του, ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε στον πρωθυπουργό σχετικά με τον Χάρη Δούκα, σχολιάζοντας τη θητεία και την εκλογική ήττα του Κώστα Μπακογιάννη. «Η αναφορά σας μάλλον δείχνει ότι δεν το έχετε χωνέψει ακόμα. Σε έναν μήνα να προλάβει να προλάβει να ανοίξει κλειστά σπίτια ο κ. Δούκας στην Αθήνα, είναι λίγο δύσκολο, αλλά πέντε χρόνια ο κ. Μπακογιάννης όχι μόνο δεν άνοιξε κλειστά σπίτια, αλλά έκλεισε και τους δρόμους ταλαιπωρώντας τον λαό της Αθήνας, με αποτέλεσμα να ηττηθεί στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz0i7ueajk6p)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ