Πολιτικη & Οικονομια

Κ. Χατζηδάκης: Βγήκαμε στις αγορές για 4 δισ. ευρώ και μας πρόσφεραν 35

Την ικανοποίησή του για την έκδοση 10ετούς ομολόγου εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κ. Χατζηδάκης: Βγήκαμε στις αγορές για 4 δισ. και μας πρόσφεραν 35
Ικανοποιημένος ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης για την έκδοση 10ετούς ομολόγου © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

O υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του σχετικά με την έκδοση του 10ετούς ομολόγου, κάνοντας λόγο για «επιβράβευση της κυβερνητικής πολιτικής»

Την ικανοποίησή του σχετικά με την έκδοση του 10ετούς ομολόγου εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, κάνοντας λόγο για «επιτυχία όλων των Ελλήνων και επιβράβευση της κυβερνητικής πολιτικής στην οικονομία».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cys4yyxkoa5d)

«Σήμερα βγήκαμε στις αγορές να δανειστούμε 4 δισ. ευρώ και οι επενδυτές μας πρόσφεραν 35 δισ.», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας πως στη συγκεκριμένη έκδοση καταρρίφθηκαν ορισμένα σημαντικά ρεκόρ.

Οπως ανέφερε, «μετά το 2010 ήταν το μεγαλύτερο ποσό έκδοσης δεκαετούς ομολόγου. Με το μεγαλύτερο βιβλίο προσφορών. Το spread αναμένεται να είναι το χαμηλότερο. Το επιτόκιο δανεισμού αναμένεται να κλείσει γύρω στο 3,5%».

Χατζηδάκης: Σταθερά ανοδική η πορεία της ελληνικής οικονομίας

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, «όλα αυτά πιστοποιούν τη σταθερά ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας. Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, η απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και η συνετή δημοσιονομική πολιτική για την οποία έχουμε δεσμευθεί, εξασφαλίζουν χαμηλότερο κόστος δανεισμού και αντίστοιχα οφέλη για τους Ελληνες φορολογούμενους».

Επισημαίνεται πως η πρώτη έξοδος του ελληνικού Δημοσίου στις αγορές με την κοινοπρακτική έκδοση 10ετούς ομολόγου, ολοκληρώθηκε με μεγάλη υπερκάλυψη, καθώς οι προσφορές που υποβλήθηκαν ξεπέρασαν τα 35 δισ. ευρώ.

Με την έκδοση αυτή, το ελληνικό Δημόσιο καλύπτει περίπου το 40% του δανειακού του προγράμματος για φέτος το οποίο, όπως έχει ανακοινωθεί από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, θα κυμανθεί στα 10 δισ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ                                  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ