Πολιτικη & Οικονομια

Μαρινάκης σε Ιερώνυμο για ομόφυλα ζευγάρια: Τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα

Η απάντηση της κυβέρνησης στα όσα δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρινάκης σε Ιερώνυμο για ομόφυλα ζευγάρια και δημοψήφισμα
Μαρινάκης σε Ιερώνυμο για ομόφυλα ζευγάρια και δημοψήφισμα © ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Μαρινάκης σε Ιερώνυμο για ομόφυλα ζευγάρια και δημοψήφισμα - Τι σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε νωρίτερα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο Παύλος Μαρινάκης είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη το μεσημέρι της Παρασκευής  ότι «στην Ελλάδα τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα».

«Η άποψη του λαού εκφράζεται στις εκλογές όπου τα κόμματα συμμετέχουν με προγράμματα, μέσα στο πρόγραμμα μας ήταν η υλοποίηση μιας ατζέντας που αφορά τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ+» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Μαρινάκης σχολίασε παράλληλα ότι υπάρχει απόλυτος σεβασμός της κυβέρνησης στην εκκλησία και ότι «ακούμε με σεβασμό τις αποψεις δεδομένης της διαχρονικής συμβολής της σε κρίσεις που προηγήθηκαν και του σπουδαίου ρόλου που έπαιξε για τη στήριξη των πολιτών».

Μαρινάκης για τις θέσεις της Εκκλησίας για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Είναι ένα επιχείρημα που ακούμε πώς θα μεγαλώσουν τα παιδιά με δύο μπαμπάδες και δύο μαμάδες. Αυτή τη στιγμή, όμως, ήδη μεγαλώνουν παιδιά έτσι. Από το 1946 ένας άνδρας ή μια γυναίκα μπορούν να υιοθετήσουν και τώρα μπορούν να συνάψουν ένα σύμφωνο συμβίωσης. Αλλά αυτή την ώρα η κατάσταση δεν έχει ρυθμιστεί υπέρ του παιδιού. Πλέον θα ελέγχονται όπως όλα τα ετερόφυλα ζευγάρια αν είναι κατάλληλοι για υιοθεσία, ενώ σήμερα έχει ελεγχθεί μόνο ο ένας εκ των δύο», συνέχισε.

«Κανείς δεν έχει το δικαιώμα να πει στην Εκκλησία τη θέση θα εκφράσει. Υπάρχει εκτελεστική εξουσία στη χώρα που εισηγείται ένα νομοσχέδιο και είναι στην κρίση των βουλευτών αν θα το υπερψηφίσουν και πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει» συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναλαμβάνοντας το σεβασμό του στην Εκκλησία ως θεσμό.

Το χρονοδιάγραμμα ψήφισης του νομοσχεδίου είναι λίγων εβδομάδων και θα έχει ψηφιστεί τις πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου συμπλήρωσε ο κ. Μαρινάκης με βάση και όσα είπε από το Νταβός ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η δήλωση για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε σήμερα (19.1) ότι «θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα για τα ομόφυλα ζευγάρια». 

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου για τον γάμο ομοφύλων
Συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου για τον γάμο ομοφύλων © (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σε ερωτήσεις που δέχθηκε από δημοσιογράφους, ο Αρχιεπίσκοπος διέψευσε ότι στη συνάντηση που είχε πρόσφατα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη - μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας - συζήτησαν το ζήτημα του γάμου και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια και ξεκαθάρισε ότι η επίσημη θέση της Εκκλησίας θα γίνει γνωστή την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyimarg2cbcp)

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για γάμο ομοφύλων: «Η εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα»

«Να ξέρουμε τι ζητάμε και γιατί το ζητάμε. Αυτό να καταλάβει ο κόσμος. Τα παιδιά εκείνα, πώς θα ζήσουν σε μια οικογένεια με δύο μπαμπάδες και δύο μαμάδες; Δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δε μας αρέσει αυτό το πράγμα; Η Εκκλησία δε θα πάρει τα όπλα, αλλά έχει δικαίωμα να ενημερώσει τον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και συνέχισε: «Πρέπει να ρωτηθούν οι πολίτες. Θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ