Πολιτικη & Οικονομια

«Μυστική» συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Συνεδριάζει εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου για τον γάμο ομοφύλων
Συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου για τον γάμο ομοφύλων © (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη - Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου

«Μυστική» συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε πριν από περίπου μία εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πληροφορίες της «Καθημερινής» αναφέρουν ότι το θέμα της που συζητήθηκε ήταν ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και το νομοσχέδιο που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση στο Υπουργικό Συμβούλιο τις επόμενες εβδομάδες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον πρωθυπουργό έγινε στις 8 Ιανουαρίου, πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρήσει τη συνέντευξη στην ΕΡΤ με την οποία άνοιξε και επίσημα ο διάλογος για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι είχε προηγηθεί επιστολή του Αρχιεπισκόπου προς τον πρωθυπουργό στις 29 Δεκεμβρίου κατά την οποία του είχε θέσει μια σειρά από ζητήματα μεταξύ των οποίων η υπογεννητικότητα και η στέγη των νέων ζευγαριών.

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη υποστηρίζουν ότι «ο πρωθυπουργός συναντάται συχνά με τον Αρχιεπίσκοπο», αλλά και ότι οι θέσεις των δύο πλευρών έχουν διατυπωθεί δημόσια και είναι γνωστές.

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 23 Ιανουαρίου.

Η ανακοίνωση της ΔΙΣ αναφέρει: «Συνέρχεται την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 9 η πρωινή, σε έκτακτη Συνεδρία, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος
υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στο εν Αθήναις Συνοδικό Μέγαρο με μoναδικό θέμα
συζητήσεως: «Εκκλησία και ‘’θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου’’».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ